Здравейте!
От април се числим към чакащите писмо за визи...И тъй като нашето още се бави обмисляме нов вариант на действие-да отидем с кола лично ,да си дадем паспортите ,да изчакаме да сложат заветните печати в тях , да си ги вземем и кой откъдето....
Така написано изглежда просто , но знам ли едва ли е почно така, затова моля който е ходил по подобен начин или има повече информация да каже.Колко време се чака там и т.н.?
Предварително ви благодаря! :dogrun:
az sam s medicinski ot 12 april i prodaljavam da si 4akam... tozi variant naistina zvu4i primamlivo no dali 6te vi slojat vizi, do kolkoto znam triabva da ima niakakvo odobrenie, ina4e i az sam gotov da otsko4a do Bukure6t
ako re6ite da hodite pi6ete, pls
обмисляме нов вариант на действие-да отидем с кола лично ,да си дадем паспортите ,да изчакаме да сложат заветните печати в тях , да си ги вземем и кой откъдето.... :
И къде ще отседнеш за 15 дни драги? Докато ти сложат печата имам предвид? В хотел без паспорт? Или под някой мост?
Не виждам защо е необходима тази ирония ''драги''?!
Тъй като нямам опит мисля и се съветвам с хора минали по този път или вълнуващи се от подобни въпроси.И кой казва ,че отнема 15 дни-ако имаш подобна иформация разкажи...Ако смяташ да продължиш заядливо си я задръж.
Питайте RABO-той е канеше да пътува до там за визите.Доколкото знам от него ,слагането на печатите става в деня на отиването, в рамките на работния ден.Иначе няма логика
Успех!
В писмото за изпращане на паспорта пише, че срокът за поставяне на виза е 15 дни. Ако сте в Букурещ можете да пуснете паспорта с необходимите документи в пощенската кутия на посолството. Ето как изглежда самото писмо
Dear Applicant,
This refers to your application for permanent residence in Canada.
In order to finalize the processing of your application, please provide us
with the items below:
ORIGINAL passport(s) or travel document(s) with at least 12 months remaining
validity for you and your dependents
Please ensure that the above items together with this letter are sent to the
Embassy without delay. Your application must be finalized prior to the
expiry of your medicals and with sufficient time for you to settle your
affairs and make travel arrangements. Your immediate attention to this
request is critical to the outcome of your application.
Given the importance and sensitivity of passports, they must be handled in a
secure manner. Therefore, your passports are to be sent, at your expense, by
pre-paid courier with the return cost included. The choice of the courier is
yours. However, you may wish to contact DHL or Pegasus-Romania, both of whom
have known experience in the handling and transport of secure documents.
Applicants residing in Bucharest or the vicinity may wish to leave the above
items in the drop-in box at the Embassy. You should place all the items in
a sealed envelope, indicating the file number and the phone number where you
can be contacted.
Upon receipt of the above items, your application will be reviewed for final
decision by a Canadian Visa Officer. In approved cases, a Confirmation of
Permanent Residence form will be prepared for yourself and each member of
your family. Immigrant visa counterfoils will be printed and placed in your
passport(s). Your passport(s) should contain one blank page for your visa
and one blank page for each child included in the document.
The passports, Confirmation of Permanent Residence forms and an explanatory
letter will be returned to you using the same courier. Generally speaking,
the documents are issued and ready to be delivered in 15 WORK days from the
date they are received at the embassy. Please refrain from enquiring about
the file status during that period; such enquiries only serve to delay the
application processing. If you left the package at the drop-in box, you
should come in person at the embassy to pick up the package, from Monday to
Thursday, between 14:00 and 16:00. Please ensure that at least 15 work days
have elapsed.
If we do not receive the passport and documents or you do not comply with
the requirements in time, your application cannot be finalized. Your
application will be brought forward and reviewed in 30 days.
Имаше такъв въпрос на една информационна среща
отговора е или по пощата се изпращат респ куриер или се пускат в някаква кутия, но нямало как да влезеш и да изчакаш полагането на виза
това с пускането в кутия без документ че си го направил нещо не ми изглежда подходящо за нервичките
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Изчакайте да пристигне писмото с одобрението, и след това действайте.
Лично ако питате мен, не е нужно да се ходи до Букурещ, какъв е смисъла да се правят разходи до там, като парите ще дадета за куриер и след като изпратите паспортите, ще пристигнат обратно в рамките на 15 дни. Което не означава, че паспортите Ви ще стоят 15 дни в посолството, а движението с куриера и поставянето е максимум 15 дни.
Аз чаках 6 месеца след като ми изпратиха медицинските от клиника Вита, и тогава получих писмо-покана за да си изпратя паспорта да ми сложат визата. Тогава така беше, чака се определен период след медицинските, не се плашете, щом досега не е дошло писмо да Ви уведомят, че нещо не е наред с изследванията, радвайте се.
Мислех ,че чакането на медицинските ни е било рекорда(5 месеца) в нашата процедура, но не се знае .........явно ще им почнат отпуските и няма да успеем с летните резервации.
Някой знае ли :само август ли са в отпуск,юли работят ли?
:aeh: Ще опитаме да получим някакво инфо с имейл ,наистина не вдигат телефона.
Отново личен съвет, не назорвайте нещата, всичко ще се нареди, ще си получите заслуженото. Аз Ви казвам, че ще има чакане, небива да се изнервяте.
Никой няма да Ви даде информация кога им почват отпуските и какво правят в момента, че се бавят писмата Ви за виза.
Спокойствие братя, и до вас ще стигнат.
Пожелавам Ви повечко търпение.
Здрави да сте!
Ох, Тутанкамон ми го взе от устата! Споко, бе хора! свиквайте на търпение, защото хич идея си нямате накъде сте се запътили и какво чакане ви чака оттук насетне...
Не разбирам защо така бързо са взели да раздават пари - вероятно им трябва свежа работна ръка и капитали - кой знае...Обаче пък знам, че медицинските са валидни 9 месеца (поправете ме, ако бъркам - навремето така беше) и спокойно могат да ви мотаят толкова. Една приятелка така получи визите дни преди да им изтече срокът (много ги мотаха с едни изследвания) и замина два дена по-късно...
Az misleh da hodq do Bukoresht no v posledtstvie se otkazah po drugi pritshini.
Govorih s g.Bahovska i tq mi kaza tshe nqma problemi de si vzemem vizite direkno ot Bukoresht no trqbvalo da i se obadim sled kato izpratim pasportite za da ni kage koga mogem da hodim da si gi vzemem.(za da ne tshakame v Bukoresht)
Sagalqvam tshe ne otidoh zashtoto tezi dni polutshih pismo tshe trqbva da si platq vizite Pri pologenie tshe sam gi plaqtil predi 20 dni.Zagubili sa mi vnosnata belegka ot bankata i se nalogi da im prashtam druga zaverena belegka