kakvo shte posavetvate?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Lyubima написа:Нито имаме време нито пък нерви за експерименти да пробваме къде ще е по-добре - в България, в Канада или някъде другаде по света. Значи този въпрос за нас не бе под съмнение ни най-малко. :D
Поздравления, Lyubima!
Напълно покриваш собствените ми мисли. И само липсата на реален опит по този въпрос ме спря от коментар по темата.
Когато човек изгори всички мостове след себе си, единственият път, който може да поеме е ... само напред!!!
Или както някой друг беше споменал тук, от прекалено многото мислене, само твърде ценно време се губи!
Успех ти желая!
Невъзможното е предизвикателство!
hrimi

Мнение от hrimi »

"Главната цел на образованието са не знанията, а действието"
Хъбърт Спенсър
Частен детектив
ULIA

Мнение от ULIA »

Blagodaria za vsichki mnenia, i osobeno na Lyubima- tova otnoshenie kam neshtata - vse edno az samata go pisah. Mnogo e okurajavashto da chuesh che ima i drugi hora misleshti po sashtia nachin, tova prosto mnogo me podkrepia. Pak da stava kakvoto shte. Blagodaria mnogo!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Lyubima написа:Ще си позволя да изкажа малко по-различно мнение по въпроса, просто споделям личния си опит. Ние като решихме да идваме в Канада го направихме с ясното съзнание, че ще се борим и ще направим всичко възможно да се установим тук за постоянно. ...
Браво, Lyubima. Най-сетне едно разумно мнение по въпроса за недвижимостите. Винаги ми е бил безкрайно смешен типичния български мироглед за имота, като нещо, което не трябва да се продава на никаква цена. Ами за какво тогава е този имот, по дяволите?
Умирал съм си от смях, наблюдавайки хора, които ходят голи и боси, само и само да притежават някаква тухлена постройка, полу-готова, без вода в тоалетната, с липсващи перила за стълбите и т.н.. :lol:
Недвижимият имот е инвестиция, което означава, че в даден момент може и трябва да се продаде, ако бизнеса го изисква. Всичко друго са смешни предразсъдъци.
Много ми е интересно какво си мислят людете, които тази година са имали страшна нужда от ликвидни средства, за да инвестират в някакво начинание, но въпреки всичко са се въздържали от пордажба, заради прословутото правило и за това да не ги обявят за луди, като гледат как влака за ЕС нещо взе да скрибуца и да спира в седми глух коловоз.

В сферата на недвижимите имоти, както и за всички останали инициативи, ако мислиш с предразсъдъци си от страната на губещите - винаги. :lol: :beer:
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Да ви кажа честно много се страхувах докато пишех съобщението си, че ще ме "разпънат на кръст" заради различното ми мнение и затова изрично подчертах че това е личния ми опит, а не някакви измишльотини, но сега виждам с облекчение, че има и други мислещи като мен. Да, наистина недвижимостите са инвестиция, която в случай на нужда може да се използва. Такива са и парите в банката и скъпоценностите и т.н. У българина има едно вкоренено мислене, че както някой беше писал по-горе "недвижимост се продава само в краен случай". Та какъв по-краен случай от това да се вдигнеш и да идеш да живееш на другия край на света може да има ?!! Безкрайно съм се учудвала на някои наши близки и приятели в България, които непрекъснато мрънкаха колко лоши съседи имали и какви страшни проблеми имали в блока където живеят. Ами като не им е приятно да живеят там най-разумното нещо което могат да направят е да си потърсят друго, по-добро място за живеене (както впрочем направихме ние като избрахме да живеем в Канада :lol: ). Но НЕ, те вече са купили тоя апартамент и сякаш са се венчали за него. Или други, които са тук от 15 години и плащат наем, а в същото време имат апартамент в София, който стои празен, защото няма кой да го стопанисва и му плащат данъци и чистачка и асансьор, но не се решават да го продадат защото това си било имот и не се продавал. Ами направете проста сметка колко пари са похарчили те по наеми тук и колко апартаменти биха си купили в България с тия пари!
Такова е моето мнение. Знам че повечето хора няма да го споделят, защото не всеки може да се занимава с купуване и продаване и естествено има някакъв страх от тая дейност. Но да се мисли, че недвижимост не бива да се продава на никаква цена - просто е глупаво според мен.
В крайна сметка - всеки може и трябва да решава сам какво да прави, това което пиша си е лично мое мнение.
Успех !
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

То хубаво ще продадете, ама я гледай кво става в България.
Изображение ... и в темите също!
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Zvichi li ti tova okurazhava6to....pokriv vseki 4 god 5-6000 dol....taksi property...3-5000 dol god. tok voda....kola inshurans...detska gradina za 1000 na mesec....inshurans na kashtata taksi na evreite...bankata....6 god minimym. az ziveja vav toronto 4 god vzimam 5000 na mesec...ipak kato si napravia smetkata ne izliza...a i zena mi raboti pri tova....IMOTA ZA TOVA SI E IMOT....nikoga ne se prodava........
kakвото потърсило,такова намерило
bateto

Мнение от bateto »

Любиmа .звучиш mного езуитски и аз ще съm първия ,който ще те разпъне на кръст.
Няmаm нищо против споделения опит,но винаги съm опозиция на спекулата .
Mного хора посъветваха питащата -ела и виж ,един от които бях и аз.Mоята теза бе -иmота не си губи стойността,винаги mоже да се продаде и да иmа реализация,важното е че го иmа като капитал.
Разбираm ти старанието да се похвалиш за собственнтата си прозорливост ,но и ти саmа го каза -една година докато се огледаmе ... .
Аmи ,ако хората следват твоята mисъл и твоя житейски път ,които начерт ,не поеmат ли твърде голяm риск.
dakel1

Мнение от dakel1 »

Ще ви посаветвам нещо, което ние направихме- за апартаментът в Софиа може да вземете добра зена, освен това е и тристаен-купете нещо по-малко , като зена пък дори и в по-лош квартал, а с остатъкът на парите -ИДВАЙТЕ! Така направихме ние и хем вълкът е сит, хем агнето е зяло!Успех! :lol:
speedy

Мнение от speedy »

potrebitel написа:Zvichi li ti tova okurazhava6to....pokriv vseki 4 god 5-6000 dol.....IMOTA ZA TOVA SI E IMOT....nikoga ne se prodava........
Покрив се сменя на двайсетина години, ако е направен добре, с качествени материали. Твоите майстори явно са си оставили ръцете и са направо за пребиване с камъни.

А пък що да не се продава къща? Този от който си я купил, ако не я беше продал ти как щеше да си я купиш? :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ако ще продавате сега, продавайте, щото като дойдете тук, после нещата стават трудни, и законите се менят и виждате какво става в БГ.
Струва ли си да ударите ключа на апартамента и да заминете за неопределен период от време. Според мен няма смисъл. Като парите, който стоят в банката, пари ли са. Та и апартамента, като не се обитава, жилище ли е..., къща без стопанин, какво е....
bateto

Мнение от bateto »

Аз бих ви посъветвал следното-продайте го и инвестирайте парите в едно парцелче на крайбрежната ивица .Поmислете добре върху предложението mи,като се напечелите и направите стаж за пенсия къде ще е по добре да посрещате утрото,в една истинска къща с изглед къm необятната mорска шир затоплена от лъчите на юлското слънце или в току що изплатено дървено бунгало с изглед къm задния двор на съседното дървено бунгало в страната на ледените ветрове и полярните mечки.
Заключено