Zdravejte na vsi4ki i uspeh v procedurata!!
Nqkoi znae li dali deklariraneto na imot moze da zamesti predostavqneto na bankova referenciq?Znaete li i nqkoi ocenitel koito bi mi dal dobra ocenka za imot,ste vi bada blagodaren ako mi pomognete s konkretni koordinati!!!
A ako ne stava dali ima na4in da se izkara takava referenciq?
Predvaritelno Vi blagodarq priqteli!!!
Да, може. Ние минахме по този начин. Трябва да имате оценка от лицензирана фирма и на интервюто да си носите оригиналния нотариален акт, както и имота трябва да е на ваше име.
DOLPH написа:Zdravejte na vsi4ki i uspeh v procedurata!!
Nqkoi znae li dali deklariraneto na imot moze da zamesti predostavqneto na bankova referenciq?Znaete li i nqkoi ocenitel koito bi mi dal dobra ocenka za imot,ste vi bada blagodaren ako mi pomognete s konkretni koordinati!!!
A ako ne stava dali ima na4in da se izkara takava referenciq?
Predvaritelno Vi blagodarq priqteli!!!
Нашата преводачка ни посъветва да изпратим във Виена данъчна оценка на имота със зелен печат от общината - и ние я преведохме и изпратихме . Самата данъчна оценка /издава се безплатно/ е на достатъчно голяма сума, макар че оценители биха ни оценили имота на по-голяма стойност / Но пък и тяхната оценка струва пари/. Но аз мисля, че не е нужно да е максимума, ние може и да не продаваме имота преди заминаването. Напротив, сега се зачудих - колко пари трябва да обявя на интервюто че ще внесем в Канада, ако няма да продаваме имота си, а обявихме голяма сума, каквато е посочена в данъчната оценка... Примерно, ние ще вземем 5000 CAD - минимума за Квебек, и това ще кажем на интервюто, няма ли да ни попитат защо тогава декларираме имота на по-голямата сума? Май ще трябва да си измислим варианта с банковата референция
мисля, че вече сте посочили някаква сума и на тази база, ще ви смятат точките, едва ли е желателно на самото интервю да сменяте посочената сума в първите документи. освен това е голяма вероятността, на интервюто да ви питат смятате ли да си продадете имота при тръгване за канада, така че си подгответе отговора отсега. успех