emyangels написа:
Определно не е нормално всеки ден да започва с ново убийство, деца да се самоубиват поради каквито и да било причини, всяка седмица да има поне една сериозна катастрофа поради шофиране в доста нетрезво състояние, работещите да не могат да задоволят минималните си нужди, пенсионери да броят жалки пенсийки, цените да си растат, а управляващите да твърдят, че обстановката в България се подобрява!!!
Единствено ние сами може да се опитаме да подобрим положението си - е, вярно ще трябва да започнем от нулата като имигранти, но с повечко усилия от наша страна можем и да постигнем по-добър живот!!!
Искам да коментирам малко :
1. защо да не се стрелят бе, то лошо няма стига да не пострадат и невинни хора.
2. сериозните катастрофи си ги причиняваме сами с лудото каране и вечното черпене на катаджии - я пробвай да почерпиш полицай в Канада няма и да си го помислиш, а тук е нещо нормално - не е ли странно.
3. работя с хора и то и на село и е много често явление бивши миньори и метялурзи с по 200 лева пенсия и апартамент в Перник и София да ми мрънкат за 6,5 лева доплащане за ектракция на зъб и в същото време пенсионери с 60 лева пенсия и дума не проронват - въпрос на възпитание и достойнство. честно казано съм склонен да опростя таксата на вторите, но първия тип пенсии ме побъркват.
4. без да съм икономист твърдя че цените ръстат навсякъде и то винаги по-бързо от заплащането.
5. обстановката се подобрява, но реално бавно - повече от 300 000 души работещи на черно и мрънкащи от държавата соц.помощи са регистрирани през последната година и плащат осигуровки и данъци. е за тези 300 000 положението се е влошило, но това си е техен проблем не на държавата.
6. ако всички полагахме усилията в България щяхме да цъфнем и вържем много отдавна, но уви тук важи правилото "аз ги лъжа че работя, а те ме лъжат че ми плащат" - в канада всички се кълнем че ще забравим за този приом. жалка работа.