Щом имаш излишни пари да плащаш................твоя работа.
До колкото знам парите са "най- добре" разпределени по света.На никого не достигат!
Док...................
OK, прав си за форума. Мисля че бях достатъчно коректен и ти казах да не го приемаш лично. Аз съм си софиянец и незнам защо са ти кавичките. Ти ако си такъв, обясни на Любима какъв ще бъде евентуалния неин или на детето престой в Инфекциозна болница например. Или в Окръжна болница, дето ако искаш кабелна ТВ трябва да си пуснеш монетки и дето ресторантско меню се предлага, ама "по желание". И как лекаря си пуши цигарка докато прави ехография?Или да ти споделя колко струваше операцията на майка ми от язва в Пирогов, и как санитарката и сестрите не разчитат на здравната каса, ами на твойто притеснение за близките ти. Виждал ли паркинга пред военна болница например - с тези скромни заплатки какжи коли се карат?
Нещо се разпалих май. Още веднъж извинявай, ти може да си свестен и да съм те засегнал, но такива са реалностите.
BG zdraweopazwaneto e za "kashmer", nqma kakwo da si goworime po waprosa! Po to4no e ako se kaje zdraweuwrejdaneto ili zdraeosakatqwaneto, otkolkoto zdraeopazwaneto. Nekadarnici, samozwanci, podkupi, reket, mizeriq, smrad, infekcii i hlebarki dori w kofite kadeto darjat 3-dnewnite bani4ki na taka nare4enite bg doctori.
Докидок,айде не лошо!
Ти кой си,че да правиш такива квалификации и определения.Като чета колко време чакат в Ка за планов преглед и каква им и цената на здравното осигуряване явно и там нещата не са както трябва.
А.........за Вако:
-Не мога да коментирам автомобилите на другите.
Лично аз карам 24 годишен Мерцедес.Сега-мисля,че най важното нещо не е кабелната.Но това е още един начин шефовете да печелят % от кабеларите.А колкото до операцията на майка ти или отношението на средния и низшия персонал прав си.При нас не е точно така.
Извинете но така наречената здравна реформа не съм я измислил аз.Да не мислите,че на мен ми харесва?
Още нещо-ако продължавате в този тон скоро темата ще бъде преместена.
Док...........
Последно промяна от Doktora на Чет Юни 09, 2005 1:17 pm, променено общо 1 път.
Lyubima написа: От направената справка в сайта на НОИ на сина ми излиза че е с непрекъснати права, което на практика означава, че би трябвало да има възможност при нужда да ползва здравни услуги, макар че не са му правени вноски от три години.
Констатацията ти е вярна :idea: защото всички деца който са български гражани и не са по-големи от 18 години се осигуряват здравно за сметка на Държавата.
Остава ти само когато дойдеш да му избереш личен лекар ( всички ще се натискат за такива пациенти защото ще получава парички целогодишно) който да издаде лична здравна книжка.
Така направи миналата година, моята приятелка когато се върна от Канада.
От мен е това.
Докидок,айде не лошо!
Ти кой си,че да правиш такива квалификации и определения.Като чета колко време чакат в Ка за планов преглед и каква им и цената на здравното осигуряване явно и там нещата не са както трябва
Eee, haide be 4owek, ne se wrazwai i ne zapi4ai tolkowa. Ti pak kato si se krastil Doktora da ne mislish 4e si edinstweniq koito se e precakal da e u4il medicina w BG. Aide da ima i drugi hora koito sa wideli powe4e i ot dwete strani i mogat da naprawqt razlikata. To ima i edin drug koito se e krastil Doktora, te mai go garmqha po edno wreme, ama ne mi se wqrwa da si sashtiqt 4owek. Lekuwai si bg babi4kite i gi prawi shtastliwi. Az se predawam. Ti si praw. BG medicinata e warha. Ne se zaqjdam s teb, nito pak me interesuwa koi si i kade si. Prosto izkazah mnene za bg medicinata, no ti reshi 4e problema e li4no kam teb, tai kato moje bi ti si edinstweniqt doktor. Ne e li4no, werwai mi!
Не се връзвам и не запичам сегментите.
Не обиждай цяло съсловие.
Оня адаша "Доктора" ми е роднина и ти е много ядосан.
Ако те побарат неговите хора в БГ ще ти вкарат двата крака в една обувка.А и ние поназнайваме някои работи.
И него не го гърмяха а го взривяваха.
Щото нали знаеш-"Казана дума хвърлен бумеранг."
Без уважение: Док.........
Lyubima написа: От направената справка в сайта на НОИ на сина ми излиза че е с непрекъснати права, което на практика означава, че би трябвало да има възможност при нужда да ползва здравни услуги, макар че не са му правени вноски от три години.
Констатацията ти е вярна :idea: защото всички деца който са български гражани и не са по-големи от 18 години се осигуряват здравно за сметка на Държавата
Остава ти само когато дойдеш да му избереш личен лекар ( всички ще се натискат за такива пациенти защото ще получава парички целогодишно) който да издаде лична здравна книжка.
От мен е това.
Как така се осигуряват от държавата, та нали докато бяхме в България си му внасяхме здравни осигуровки и на него И дори си има избран личен лекар, това значи ли че има права да ползва здравни "услуги" ?
Констатацията ти е вярна :idea: защото всички деца който са български гражани и не са по-големи от 18 години се осигуряват здравно за сметка на Държавата
От мен е това.
Как така се осигуряват от държавата, та нали докато бяхме в България си му внасяхме здравни осигуровки и на него И дори си има избран личен лекар, това значи ли че има права да ползва здравни "услуги" ?
Междувременно, не помня кога беше точно, имаше някаква промяна и влезе в сила това, което е написал/ла по-горе shantros.
Може би сте излезли от Бг преди тази промяна, а е истина че си беше така.
Jane написа:Междувременно, не помня кога беше точно, имаше някаква промяна и влезе в сила това, което е написал/ла по-горе shantros.
Може би сте излезли от Бг преди тази промяна, а е истина че си беше така.
Jane, благодаря ти значи какво излиза - че няма нужда от никакви застраховки за детето Спестихте ми 200 долара, ще трябва да почерпя
Един съвет - направи си застраховка. Решението си е твое разбира се. А по ония въпрос с корупцията като се пусне на Yahoo търсене лекар+корупция излизат интересни неща. Та като кажеш от къде идваш да не станеш любимия пациент. Но дано нямаш поводи да оценяваш здравеопазването ни.
Айде и успех.