Взех влака от София за Русе, който пристига в 5,30 на гарата в Русе, от там имах уговорка с ЕТ Робо такси - Иван Робев. Наистина тези хора са перфектни, ако всички си вършеха работата по този начин в тази страна, много неща щяха да са различни. Хората са много точни и коректни. Закарахаме в Букурещ точно в7,15 , помотах се малко в циганията...защото този град е просто ужасен....поне на мен не ми хареса...и в 8,25 застанах най-отпред. Вкарахаме в посолството, направиха ми проверка на багажа, която трая 10 минути...всичко ми извадиха и пребъркаха! После влезнах вътре отидох на рецепцията, дамата от рецепцията ми каза да й дам всички документи, които съм приготвила, дадох й ги....след което тя ми разпечата един лист с 3 въпроса на английски и ми каза да пиша по тях. Въпросите бяха: 1.Напишете в каква фирма работите и с какво се занимава тя 2. Опишете вашата позиция във фирмата и вашите основни задължения и 3. Как възнамерявате да си намерите работа в Канада.
Седнах аз написах всичко и го предадох на жената от рецепцията. И от 9,00 до 9,50 чаках в приемната, където е пълно с румънци и е адски задушно. В 9,50 ме извикаха и ме качиха в кабинета на една госпожа. Тя си каза името, но аз въобще не го чух. Имайте предвид, че тя по мое мнение не беше Канадка, защото имаше акцент в английския , и по моему не говореше много правилно английски. Но както й да е! Аз интервю нямах, в смисъл тя нищо не ме пита. Каза ми, че съм перфектния кандидат, че е видяла, че имам TOEFL, пита ме как съм пътувала и ми каза, че ако миналата година й бях отговорила на писмото, с което ми искаха още малко документи / аз не го направих, щото сметнах, че съм им дала достатъчно/ е щяла да ме придвижи веднага и вече да съм в Канада.
Еми това беше, на финала ми пожела всичко добро и ми каза, че в Канада имат нужда от хора като мен! Пожела ми приятен ден и си тръгнах. Аа да не забравя, върна ми всички оригинали на документите.
Прибрах се в Русе с таксито в 12,00 на обяд, от там си хванах автобуса за София и се прибрах успешно.
Еми това е...Дебора надявам се да ти е било полезно, не се шашкай въбоще, аз мисля че предварително е решено всичко, защото формулярът за мединиски, който ми даде беше със снимките, разпечатан и готов.
Ако имате още нещо да питате..давайте!
Успех на всички!