Ваканция на учениците в Канада
Ваканция на учениците в Канада
Моля тези, които имат ученици в High scool да споделят как прекарват техните деца ваканцията. Благодаря на всички, които ще отговорят.
- Sneji
- Най-любезен форумец
И тук завършват в края на юни, но винаги можеш да спреш детето от училище по-рано - няма проблем (само се предупреждава 2-3 седмици преди това, за да имат време да изготвят рипорт картата на детето). Повечето родители прибягват до това решение заради значително по-ниската цена на самолетните билети през май-месец. Моята щерка например ще закъснее за училище с 2 седмици (живот и здраве и да "не ми мине котка път") и единственото, което трябва да направя е да попълня декларация, че ще бъде в същото училище, за да й пазят мястото.JOY написа: Снежи, как от началото на май? в Торонто не завършват ли децата края на юни или само ние сме така?

през ваканцията
Аз бях в гимназия две години тук и прекарвах ваканциите общо взето както в България. Няма определен начин, по който учениците прекарват лятото - всеки решава сам за себе си. Аз излизах с приятели, и се разхождахме насам натам из Торонто. Отидох с родителите ми на екскурзия (както в БГ, където ходехме на море) и такива неща. През едното лято ходех и на работа в A&W and Country Style за няколко месеца, като бях започнала още преди края на учебната година. Иначе училището свършва на 30 юни и е по-трудно да извиниш децата си да свършат по-рано заради ваканция, заради изпитите, които почват в средата на юни до края. От останалите ми български приятели някои се събираха и отиваха някъде, с други се събирахме и правехме нещо, като например ходихме на The Beaches, Wonderland, или организирахме разни други неща. Има хиляди неща за правене и тук ако човек има приятели, а те се правят бързо. Зимната ваканция винаги ходим на Ice Skating,а тези които обичат ски, ходят на Blue Mountain. Сега за това се сещам, ходеше ми се в България заради приятелите, но нямах възможност, но и тук си прекарах добре. Ако имаш още въпроси относно гимназията, можеш да ми изпратиш лично съобщение.