Koi se oplakva ot standarta v Kanada ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

statistiki

Мнение от KolioBalkanski »

sara написа:Защо ли си мисля, че всички тук си изказват субективни мнения и изразяват лични гледни точки за живота в Канада, а фактите, които може би най-точно показват картинката са някои международни независими проучвания дето са всяка година (линкове сам лепвала, ама сега не ми е време)? И защо ли по тези показатели канадските градове са на доста добри места (за разлика от щатските примерно)?
Естествено всеки си казва, каквото си иска, ама няма едно мнение.

А десидент, извинявай много, ама с тая храна всеки път оставам зашеметена. Абе защо аз все вкусни и добри неща намирам и ям, бе?

И според мен социален живот също има.

Но нали знаете - който търси - намира (това е за всичко)!
statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
v us grad variaciata e po goliama - ot 1 do 1000 a v canada ot 10 do 100
no v statisticheski termini srednoto chislo moje da se okaje po dobro v canada
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: statistiki

Мнение от sara »

KolioBalkanski написа:statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
da, to i v Canada i v shtatite ima i mnogo bedni i mnogo bogati, ama tuk procentat na mnogo bednite e dosta po-nisak. A i povecheto hora sa okolo srednoto nivo. Ima edni danni po decimalni grupi na dohodite v Canada (za shtatite ne sam tarsila) i imashe tam edin koeficient , no sigurno moje da se nameriat i da se vidi, che tuk dohodite sa mnogo po-ravnomerno razpredeleni , koeto ne e chak tolkova losho.

i az imah predvid za edni prouchvania na nezavisimi konsultantski firmi za quality of living po sveta kato se vzemat predvid i socialna sfera i jivot, zdraveopazvane, sigurnost, uslovia na rabota, griji za raboteshtite, environment i t.n. i t.n.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

sara написа:
KolioBalkanski написа:statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
da, to i v Canada i v shtatite ima i mnogo bedni i mnogo bogati, ama tuk procentat na mnogo bednite e dosta po-nisak. A i povecheto hora sa okolo srednoto nivo. Ima edni danni po decimalni grupi na dohodite v Canada (za shtatite ne sam tarsila) i imashe tam edin koeficient , no sigurno moje da se nameriat i da se vidi, che tuk dohodite sa mnogo po-ravnomerno razpredeleni , koeto ne e chak tolkova losho.

i az imah predvid za edni prouchvania na nezavisimi konsultantski firmi za quality of living po sveta kato se vzemat predvid i socialna sfera i jivot, zdraveopazvane, sigurnost, uslovia na rabota, griji za raboteshtite, environment i t.n. i t.n.
da, tuk vsichki sa ravnomerno bedni osven niakolko izkluchitelno bogati sloeve
a vsichki tezi koeficienti deto izbroiavash sa malko podvejdashti
moga da izbroia niakolko mesta v shtatite na koito Canada ne moje da stapi i na malkoto prastche po vsichki teia pokazateli
v Canada bachkame kato americanci, imame malki vakancii no ni taxuvat kato evropeici
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

KolioBalkanski написа: da, tuk vsichki sa ravnomerno bedni osven niakolko izkluchitelno bogati sloeve
a vsichki tezi koeficienti deto izbroiavash sa malko podvejdashti
moga da izbroia niakolko mesta v shtatite na koito Canada ne moje da stapi i na malkoto prastche po vsichki teia pokazateli
v Canada bachkame kato americanci, imame malki vakancii no ni taxuvat kato evropeici
to navsiakade ima takiva mestenca hei, ama kolko si jiveiat tam? To za tezi s dostatchno resurs niama problem kade jiveiat, ama mislia, che povecheto ot nas (a i naselenieto na canada i shtatite) sa v grafata okolo srednite zaplati .

i vakanciite tuk ne sa chak tolkova malki - moje da sa po-malki ot evropeiskite, no sa mai i po-golemi ot shtatskite. Verno az sam samo 1 primer, ama moiata otpuska tuk e po-dalga ot otpuskata mi v BG (4 vs 3).
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

sara написа:
А десидент, извинявай много, ама с тая храна всеки път оставам зашеметена. Абе защо аз все вкусни и добри неща намирам и ям, бе?
Ne znam, be, sara, otkude gi namirash tezi tolkova "вкусни и добри неща", no az, vupreki parite, koito davam, popadam samo na bezvkusni plodove i zelen4uzi i na ne tolkova ka4estveno meso. Za sirenata vuobshte da ne govorim: ili palshtash po okolo 50-60$ za kg hubavo sirene, ili s toia chedar... ujas. Gotovi ili polugotovi hrani vuobshte ne kupuvam. A i kosata mi se izpravia kato pro4eta sudurjanieto na pove4eto kutii. Da ne govorim, 4e niama nikakva informazia za tova, koi plod ili zelen4uk e geneti4no izmenen.

No vse pak se radvam, 4e pone ti si dovolna. :D
Аватар
sara
Рошава гарга

pitanka po wyprosa

Мнение от sara »

Само искам да попитам, ако може да ми посочите едно място в развития свят, където храната е добра и няма консерванти и транс-мазнини и всичко е страшно вкусно и полезно.

В отговор на dissidente:
plodovete i zelenchucite si kupuvam ot pazara Jean Talon. Като не ми харесва съдържанието на храните и искам нещо 100% естествено отивам в натуралните магазини, където е малко по-скъпо, но имаш гаранция.
Що се отнася до сиренето - нямам проблеми с него и намирам без проблеми вкусно (предпочитам ементал и Guyere - може да съм сгрешила с правописа).

Изглежда, че оценяването на това, което човек има е доста трудното (и осъзнаването му не означава липса на стремеж към нещо повече)!

Лек ден на всички.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

sara написа:Защо ли си мисля, че всички тук си изказват субективни мнения и изразяват лични гледни точки за живота в Канада, а фактите, които може би най-точно показват картинката са някои международни независими проучвания дето са всяка година (линкове сам лепвала, ама сега не ми е време)? И защо ли по тези показатели канадските градове са на доста добри места (за разлика от щатските примерно)?
Естествено всеки си казва, каквото си иска, ама няма едно мнение.

И според мен социален живот също има.

Но нали знаете - който търси - намира (това е за всичко)!
Abe,ti luda li si?Kakva normalna hrana namirash tuk?Ako si ia gledash sama-moje.
A da ti kaja li,che na sireneto pishe,che niama calcium???Da kajesh neshto???Za prekrasnata hrana.
Ami maionezata,koiato se sahraniava ne v hladilna vitrina,ami na nai-obiknoven shlaf v magazina i otgore na tova ima srok na godnost 1 godina?Ili i tia e hubava?
Izviniavai za grubia ton,ama zashto vinagi,kogato niakoi kaje istinata za tuk vinagi se namira niakoi,koito ili ni izkarva neudachnici,ili che ne razbirame,ili che ne znam kakvo iskam i prochie tapizmi.
Molia oshte vednaj za izvinenie za grubia ton.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Palavec,poneje i az se 4ustvam obiden kato pri4islen kum i dr. ,ta zatova ce re6ih da se izkaja.Znazi spored tebe ,koito ne haresva jivota tuk i kritikuva e hroni4en neuda4nik! I po putq na tazi logika ,koito e bil zle v BG , rabotil za 200lv. , do6ul e tuk ,polu4ava 1000$ sozial ( zqla torba pari!) , pi6e hvalebstveni odi za Kanada i znazi toi e hroni4en uda4nik,taka li e po tvoita logika? I zasto e nujno da pravi6 generalni izvodi za hora ,koito nqma6 i nai-malka ideq kakvo pravqt,kakvi sa im zelite ,stremejite,naglasata za jivota i t.n.
Sara,prava si i tuk se namirat hubavi kanadski hrani; kato naprimer 6okolad "Toblerone'' , bira "Grolsh" ,ispanski maslini,gruzki stafidi ,turski fustuzi,vienski krenvir6i...... I sozialen jivot ima ,ne kato da nqma; kato doide 4ekut s sozialnata pomost se hodi na bufet....
Would you like to see Britania Rule again,my friend?
palavec

Мнение от palavec »

100% sam saglasen che hranata e skapana i kashtite sa skarcashti talashiteni baraki, no oplakvania ot tipa na "mnogo malko
plashtat", "mnogo se raboti", "mnogo e skapo" sam gi chuval ot
balgari v 3 razlichni strani. Imam priatel koito v Torono izkarva
po $110000 godishno i ne se oplakva, i oshte edin v Ottawa
izkarva $90000 i toi ne se oplakva, i vav Vancouver $55000 i
tia ne se oplakva. Znachi za niakoi moje, za drugi nemoje ?
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Re: pitanka po wyprosa

Мнение от dissidente »

sara написа:Само искам да попитам, ако може да ми посочите едно място в развития свят, където храната е добра и няма консерванти и транс-мазнини и всичко е страшно вкусно и полезно.

В отговор на dissidente:
plodovete i zelenchucite si kupuvam ot pazara Jean Talon. Като не ми харесва съдържанието на храните и искам нещо 100% естествено отивам в натуралните магазини, където е малко по-скъпо, но имаш гаранция.
Що се отнася до сиренето - нямам проблеми с него и намирам без проблеми вкусно (предпочитам ементал и Guyere - може да съм сгрешила с правописа).

Изглежда, че оценяването на това, което човек има е доста трудното (и осъзнаването му не означава липса на стремеж към нещо повече)!

Лек ден на всички.

Sara, navsiakude v industrialnia sviat proizvoditelite se staraiat da proizvejdat na maximalno niska zena, zatova i priabvaiat himikali v hranite. S tazi razlika oba4e, 4e naselenieto i zakonodatelite na razli4nite strani sa dostat4uno inteligentni, za da vuvejdat zakonodatelni politiki v zashtita na potrebitelite im. Az li4no moga da ti govoria za Suisse i France i poviarvai mi, vupreki 4e i tam mogat da se formulirat kritiki, hranata e mnogo po-dobra i RAZNOOBRAZNA (vuv Fr naprimer samo okolo 400 vida sirena!).

Sega za pazara Jean Talon i drugite magazini. Suprugut mi e komputuren spezialist i po ste4enie na obstoiatelstvata, edna ot golemite firmi, koito snabdiavat Montreal i okoliata s plodove i zelen4uzi (edna goliama 4ast idvashta ot USA) e tehen klient. Ta moga da ti kaja, 4e dali na Jean Talon ili v drug magazin- kato zialo kupuvame edno i sushto. S tazi razlika, 4e po moe li4no mnenie na Jean Talon e po-evtino, no ka4estvoto e dosta sumnitelno. 4esto stokite se prodavat na paner, na 4anta, na broika, na 'barquette' (to ne 4e drugade ne e taka) kato otgore vijdash hubavite plodove i zeln4uzi, a otdolu sa o4ukanite i sma4kanite. Da ne govorim, 4e e mnogo trudno da se napravi sravnenie na zenite na kilogram poradi izbroenite po-gore opakovki.

Sega za drugite magazini: tezi, koito pretendirat, 4e sa naturalni, prodavat evtini evropeiski marki kato im slagat etiket bio i zena 3-4 puti po visoka ot tazi, koiato nie sme vijdali v Evropa :shock: :shock: :shock: .

A triabva li da ti kazvam koko stoki se prodavat s iztekul goden srok poniakoga s namalena zena, poniakoga ne. Na men li4no mi se e slu4valo da vidia chocolat s iztekul goden srok ot predi ... 6 meseza v ... aptekite Jean Coutu :shock: :x :evil: i da signalisiram fakta na kasierkata. Da ne si mislish, 4e tia se vuzmuti ili 4e vednaga otide da mahne vsi4ki negodni chokoladi ot shtanda ?! Nishto podobno. Izgledame nai-ravnodushno i otide i postvai chocolada zaedno s drugite. I tova ne e izoliran slu4ai :x ! Moga da ti razkaja i rediza drugi po sushtia povod. Minalata sedmiza puk kato se pribrah s pokupkite udoma, konstatirah, 4e italianskoto sirene, koeto biah kupila za 48$ za kg, koeto uj e bilo opakovano 5 dni po-rano (zashtoto gledah datite v magazina, ama iavno ne sum dogledala ostanaloto) e zialoto muhliasalo ot edna strana. Tova kakvo ti govori ? 4e prosto sa mu smenili opakovkata i sa mu slojili nova data. da ti razkazavm li za pecan-orehi s 4ervei ? Za muhliasalo maslo ?! :shock: Znaesh li, 4e tuk niama data na godnost na masloto ?! :shock: Niama zashtoto kakto razbrahme v QC se proizvajda mnogo maslo, koeto se zamraziava s zel da ne padne kursa mu. ... :? Da ti razkazvam li sushto za vkisnata smetana, muhlisali cocosovi orehi i oshte suma ti drugi. A ne si li vidiala kolko produkti ima 4iito paketi sa zalepeni ... s tikso ?! Iavno niakoi ne tolkova dobronameren klient e skusal opakovkata (na brashno, spageti, oriz, biskviti...), a te sled nego sa zalepili paketa i haide pak na rafta...

Ami sladkishite v sladkarnizite ?! Naskoro biahme kaneni na gosti i reshihme da zanesem deserta. Izbrahme da kupim torta. Pitam koga e proizvedena i dali e priasna. Prodava4kata mi kazva: " Da, priasna e... - posle pravi malka pausa i mi kazva: tortata e PRISNO RAZMRAZENA ot dnes" :shock: :shock: :shock: Ima li nujda ot komentar ili ti sega vednaga shte poburzash da mi dadesh umnia suvet da biah ia napravila sama v kushti kato iskam da e priasna ? :wink: Drug e vuprosat, 4e tukashnite sladkishi se praviat sus SOLENO maslo i imat dva puti pove4e zahar, za da poskriat solenia vkus, koito taka ili ina4e se useshta. I taka iadem (po-skoro iadihme) soleni sladkishi... :shock: Za smetka na tova puk hliabut e sladuk... Tursete logikata?! :?

Za sebe si namerih reshenie: vurnah se v srednovekovieto: mesim hliab, pravim sladkishi, gotvim vsi4ko, a ... i perem purvo vuv vanata, a posle v peralniata (4udia se dali tova e podhodiashta duma za tezi mashini :shock: ), dano puk se izperat gadnite petna ot sol i kal po pantolonite prez zimata. Mujat mi kaza, 4e drugia put napravo shte otidem da perem na Saint Laurent... Ta taka...

Spiram dotuk, 4e mi stana gadno... :cry: :x

Radvam se oba4e, 4e na tebe ti haresva. V kraiana smetka nai-vajnoto e 4ovek sam za sebe si da e dovolen. Shtom ti si go postignala, kakvo po-hubavo ot tova! :D Jelaia ti uspeh! :D
naydennaydenov

Re: Koi se oplakva ot standarta v Kanada ?

Мнение от naydennaydenov »

Az ne se oplakvam ne si zaslujava. Ako neshto ne vi haresva triabva da se borite i da go promenite.
survivor

Мнение от survivor »

Ako imate malko vreme i znaete frenski, mozhete da prochetete vpechatleniyata na edin frantzuzin za standarta i nachina na zhivot v Quebec, kato pravi sravnenie s Francia.

http://pages.infinit.net/jcgiorgi/quebec/

Ima i cyala glava za peralnite i konkretni preporaki. E, az lichno problem s peralnite nyamam, osven che za spalniya chuval na dashterya mi tryabva da tarsya peralnya s predno otvaryane :?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Jean Talon е пазар, а не магазин, освен това храната е по-хубава от БГ-то в смисъл че има повече контрол. Който е имал магазин в БГ-то знае как се продават стоки с изтекла годност, какви нитрати и т.н. има в зелунчуците и прочие... Колкото до сиренето тука сащо има много видове и никой не те кара да си копуваш Крафт боклуци, ако си маниак можеш да отидеш на един час от Монтреал и да си купиш сирена директно от производтеля (един от многото малки) имат поне 30 вида...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

bliasaka написа:
Abe,ti luda li si?Kakva normalna hrana namirash tuk?Ako si ia gledash sama-moje.
A da ti kaja li,che na sireneto pishe,che niama calcium???Da kajesh neshto???Za prekrasnata hrana.
Ami maionezata,koiato se sahraniava ne v hladilna vitrina,ami na nai-obiknoven shlaf v magazina i otgore na tova ima srok na godnost 1 godina?Ili i tia e hubava?
Izviniavai za grubia ton,ama zashto vinagi,kogato niakoi kaje istinata za tuk vinagi se namira niakoi,koito ili ni izkarva neudachnici,ili che ne razbirame,ili che ne znam kakvo iskam i prochie tapizmi.
Molia oshte vednaj za izvinenie za grubia ton.
Да, сигурно съм луда. И мога да чета съдържанието на храните, но ти благодаря за просветлението.

Но съм изпълнена явно с тъпизми, ама какво да се прави - някои дори и тъпи имаме право на лично мнение, все пак.

със здраве си останете!

И като казах здраве - горките възрастни тука дето доживяват до 80 средно въпреки това качество, вкус и контрол на храната.
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Abe hora,kakvi sa tiia mneniia kakvo e tova 4udo?!Napravo me 6a6nahte!Stiga ste palnili glavite na horata s gluposti,be!Na men pak hranata mi haresva.I sirene ima dosu6t kato balgarskoto,i mruvki ima za zar-par na barbekuto i biri4ka!Eeeeeeeee-h kef!Ia po-veselo be hora!Nali sme do6li tuka uj da ni e po-dobre?Pak i v kraia na krai6tata tuk da ne sa dlajni da ugajdat na vseki!Niakoi ako otide da jivee v BG da ne bi da iade kakvoto e ial u tiah?!Jiveite si jivota i badete zdravi!
Заключено