въпрос за дипломите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Vaseto
Мнения: 85
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 10:03 am
Местоположение: Montreal

въпрос за дипломите

Мнение от Vaseto »

Здравейте съфорумци! Наскоро една позната ми постави въпрос, на който се затрудних с отговора :roll: и сега се опитвам чрез форума да компенсирам незнанието си :wink: .... Всички знаем, че през последните години в България изникнаха какви ли не колежчета и висши училища, от които дипломите не са особено легитимни или да кажем, че не са много реномирани, когато се покажеш на трудовия пазар. То като гледаш и състоянието на нещата тук, не са май много по-различни. Всички сме виждали недотам ясните предложения на институти, колежи, университети с незнайни имена, обещания за включен в обучението стаж, който по-късно с оказва, че ти ще трябва сам да си организираш :wink: , съдействие при започване на работа, рабе на таксите и т.н... От друга страна пък повечето работодатели предпочитат да видят тукашна диплома :idea: . Та въпросите са:
1. Къде могат да се видят списъците на легитимните училища, одобрени от Министерството на образованието и ако има някаква класация за престижност по специалности?
2. На някой трябвала ли му е дипломата за завършен тукашен курс по френски? Става въпрос за Диплом, издаден след завършване на курсовете към Комисион сколер (екри) или дори от Кофито (ако има документ?). Като идея например - възможността да се използват при етап отсяване на кандидатите при някакъв конкурс или при записване в учебно заведение? Ако някой се сеща за друго евентуално приложение, моля да каже.
Предварително благодаря (два пъти :wink: :P : от мое и от нейно име)
Botzo

Re: въпрос за дипломите

Мнение от Botzo »

Vaseto написа:...2. На някой трябвала ли му е дипломата за завършен тукашен курс по френски? Става въпрос за Диплом, издаден след завършване на курсовете към Комисион сколер (екри) или дори от Кофито (ако има документ?). .....
Еми мога да ти гарантирам че в ордера на медицинските сестри задължително искат серификат за изкаран курс по френски в Канада, независимо коко добре го знаеш. Именно от Кофито върши идеална работа.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Стига с тези медицински сестри, бе! Васе, мила - тук като отсяват кандидати не им искат диплома, а ги пращат директно на изпит по френски - при това може да не е един, а 3!!! :shock:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Elia написа:Стига с тези медицински сестри, бе! Васе, мила - тук като отсяват кандидати не им искат диплома, а ги пращат директно на изпит по френски - при това може да не е един, а 3!!! :shock:
:D Браво бе, Елия! 3 ли мина? Ей, тези идиоти се чудят какво още да измислят...

Васе, списъците с легитимни училища са конфиденциални и не са открити са всеобща консултация. Нали на тази база се легализират дипломите в MRCI и на тази база се разглеждат документи за признаване на образование в Ордерите...

А колкото до изкарани курсове за език...Да, понякога може да свърши работа дори за по-претенциозен работодател, но не е правило. На Университетите по принцип не им пука-те сами си организират изпити за проверка на знанията.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Джой, драга, назад си с информацията - изпитите са общо 6! Остават 2, мамка им кебекарска! :twisted:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Elia написа:Джой, драга, назад си с информацията - изпитите са общо 6! Остават 2, мамка им кебекарска! :twisted:
Ааххх! :shock: Хайде стига бе! :shock:
Ужас, Елия! Тези идиоти никакъв срам нямат! :shock:
Всичко ще направят за да се освободят от имигранти на програмите, ей! Направо сме им трън в очите...И с всяка година все по-зле...

Дръж се и не им се давай! Успех!
Заключено