Zdraveite na vsichki,
obrashtam se kam vas sas sledniat vapros ili po-skoro molba, ako niakoi moze da spodeli misli varhu slednia kazus. Az pristignah v Canada prez septemvri /veche sam permanent resident of Canada i t.n/, no priatelkata mi e vse oshte v Sofia i zapochna prozedurata samostoiatelno kato poslednoto, koeto poluchi ot Viena e pismo, s koeto ia informirat che shte bade pokanena na interview vtorata polovina na 2005 godina. Po red prichini nie smiatahme che nai-dobriat variant e tia sama da mine interviewto i da doide pri men, no tai kato vremeto veche napredva i za dvamata ni e mnogo trudno da zaiveem razdeleni si mislim da se ozenim liatoto i ako ne se poluchi s interviewto az da ia izdarpam po programata za parrainage. Vaprosat mi e ako se ozenim tova shte promeni li s neshto statusa i na samostoiatelen kandidat i dali shte e problem po vreme na interviewto /ako ima vse pak takova/. Ako se ozenim tova znachi li che i az shte triabva da se vrashtam na interviewto v Bg ili tia shte moze da ia prodalzi sama do kraia. Shte sam vi mnogo blagodaren ako mi kazete kakvo mislite po tozi vapros i koe bi bilo nai-pravilnoto reshenie ot nasha strana. Blgodaria vi predvaritelno.
Boris
Kakvo bi stan ako chakashta data za interv se omazi za CanPR
-
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ако се ожените това означава, че имате сигурен начин тя да дойде дори и на интервюто да се зациклят нещата.Според мен е добре тя да си мине интервюто щом като го е започнала вече/естествено ще ги уведомите за брака/...Не съм много сигурна, но чух че процедурите за събиране на семейства са съкратени/ако някой има по-точна информация да ме поправи или допълни/.
Съжалявам, че не мога да помогна с повече информация.
Съжалявам, че не мога да помогна с повече информация.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
-
Аз много бих внимавал с подобен извод!! Явно никой в този форум не е запознат с подобен казус и никой не може да ти даде компетентно мнение дали ако се ожените ще повлияе положително или ще навреди на кандидатурата на приятелката ти. Това което са ти отговорили съфорумниците по-горе са само догадки и предположения. Може и да са логични, но в имиграционната процедура за Канада има много нелогични неща, така че на логика не може да се разчита.Boris Tonev написа:... Ако разбирам добре според вас ако се оженим това не би и навредило за интервиуто а напротив би и помогнало да се сьбере сьс семеиството си.
Вдигни телефона и се обади на имиграционните, те са единствените които могат да ти кажат със сигурност как е по-добре да процедирате!
Успех!

Obey gravity ... It's the law!
ако човек се ожени след интервю трябва да докладва във виена и да върне сертификата си за да бъде преоценен според новите обстоятелства - с случая женен за permanent resident
ако се ожениш преди интервюто процедурата е абсолютно същата защото не можеш да го скриеш и съответно ти се променя кандидатурата като женен за permanent resident вече
затова се обади в MRCI и си питай ще ти кажат
ако се ожениш преди интервюто процедурата е абсолютно същата защото не можеш да го скриеш и съответно ти се променя кандидатурата като женен за permanent resident вече
затова се обади в MRCI и си питай ще ти кажат
-