Фирма "Жана Е"?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
martella
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Юли 31, 2003 9:13 am
Обратна връзка:

Фирма "Жана Е"?

Мнение от martella »

Някой запознат ли е с тази фирма.И възможно ли е въобще да се ускори процедурата.Казаха ми че мога да замина 6 месеца след подаването на документите.Отговарям на мн критерии,префектно гожоря френски,английски имам диплома за висше образование и международна включително.Но искам да замина по-бързо.
Аватар
shantros
Мнения: 214
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 5:28 am

Мнение от shantros »

Къде искаш да заминеш по-бързо?
Miroslava
Мнения: 81
Регистриран на: Сря Апр 28, 2004 7:04 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Miroslava »

Мартелла,
никoй не може да ти помогне да заминеш по-бързо за Canada. Всичко се решава само и единствено от посолството и имиграционните власти. Ако си водиш нещата сама и питаш хората във форума за съвети ще заминеш точно толкова бързо, колкото и ако която и да е фирма ти движи нещата. Единстевеното хубаво нещо е, че няма да си платила 200, 300 или 500$ (колкото там е цената)...
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Сигурно ще започна да се повтарям, но....
Фирма-посредник, която и да била тя, НЯМА КАК да ускори процедурата. Има си установени срокове, с които имиграционните служители се съобразяват и на тях хич не им пука дали документите си ги правил сам, или си платил на фирма.
Специално за тази фирма Жана-Е тук имаше доста негативни коментари. Започвам да се убеждавам, че наистина в нея има нещо гнило, след като дават неизпълними обещания.
Не си струва човек да си даде парите за неща, които може да свърши и сам, и то по-добре.
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Мирослава, не съм сигруна, но мисля, че ценита на посредниците се движат от 1000 долара нагоре.
Ние специално в началото мислехме да наемем адвокатска кантора. Там служителите ни обясняваха подробно процедурата, какви неща могат да свършат и какви не, а за услугите искаха около 4000 долара, които се връщат в случай на неодобрение. Изглеждаха компетентни, самоуверени, изобщо бяхме 100% сигурни, че ще ни "изпратят" в Канада.
Попаднахме обаче точно навреме в този форум, в който, повярвайте, има предостатъчно информация и хора, готови да помогнат. Та си спестихме тези 4000 долара, които, каквото и да си говори, не растат по дърветата.

Разликата между адвокатските кантори и посредниците е, че адвокатите трябва да са лицензирани (което може лесно да се провери), така че, ако си недоволен от тях, можеш да се оплачеш и да ти се обърне внимание. Посредниците не са лицензирани (то и няма как), не носят отговорност в случай, че провалят кандидатурата и дори да налееш космически суми в тях, нямаш НИКАКВА гаранция, че ще свършат каквато и да била работа.

Мартела, мисля, че ако с кандидатурата има някакъв проблем, а държите на всяка цена да заминете, без да жалите пари, адвокатска кантора е добър избор. Но и адвокатите нямат начин да ускорят процедурата, та ако ще.... каквото ще. След като покривате критериите без проблеми, няма смисъл да давате пари на който и да било. Ама абсолютно никакъв смисъл.
borsay
Мнения: 540
Регистриран на: Сря Яну 21, 2004 11:34 am
Местоположение: Saint Liban

hi

Мнение от borsay »

izpolzvash li posrednik, nesthata dori stavat osthe po-bavno/ prasthash na tyah dok. , te ti gi bavyat i taka-natatak/. ako si mnogo dobre s frenskiya i angliyskiya, syaday i si svarshi sama rabotata, nyama nistho slogno, a i sthe spestish massa pari. za vsicko za koeto se setish, yasno i neyasno, mogesh da pitash tuka. v nay- dobriya sluchay max. barziya srok za zaminavane e 1- 1,5 godina, po prozedurata za kvebek! bye
lidiya
Мнения: 161
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 4:11 am
Местоположение: calgary
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

ima dosta otricatelni komentari za tazi firma!!!
raztyrsi se po-podrobno vyv foruma.

i naistina ne moje6 da zamine6 tolkova byrzo spored men.

li4no az zapo4nah procedurata edinstvenno syobraziavaiki se s informaciata ot oficialniat sait na canada.

uslugite na firma izpolzvah samo za prevod i legalizacia na dokumentite si.
v posledstvie razbrah, 4e i notarialna zaverka bi svyr6ila sy6tata rabota, no...nabutah se malko :)

foruma go otkrih edva, kogato polu4ih ve4e pokanata za intervuto si.
ot togava neprekysnato go sledia i sym blagodarna na vsi4ki , koito pomagat s mnenia, syveti i opit.
AniK
Мнения: 436
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 3:08 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Аз също мисля, че никоя фирма не може да ти гарантира, че като използваш нейните услуги ще заминеш по-бързо. Това зависи от имиграционните власти. А и всичко необходимо го има във форума.
Успех!
NaviD
Мнения: 358
Регистриран на: Нед Фев 22, 2004 4:39 am
Местоположение: Mtl/CDN

Мнение от NaviD »

martella,

Фирма Жана-Е със сигурност ще ти забави процедурата. Аз не бях на зор и въпреки това ми изпратиха първия комплект след около 1,5 месеца понеже имали много документи на " опашка ". Щом толкова добре владееш езика сама ще се справиш чудесно.

А доколкото имам опит и съм запознат, за 6 месеца след подаване на документите не можеш да заминеш, ако ще и 10000 доларчета да дадеш на Жането.
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Жана Е да ускори процедурата? :lol: :lol: :lol:

Че ще я забави- със сигурност, а още по-вероятно така да лъжат по документите ти, че въобще да не минеш!

Не се залъгвай с тази фирма-имаш прекрасни данни да минеш БЕЗ НИКАКЪВ ПОСРЕДНИК!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Мой съвет - забравете за "Жана Е", там гледат да надуят всичко - и образование, и тр. стаж, и нива на езици, и парите, с които ще влезнете - само и само да ви поканят на интервю. А там как ще доказвате пари и език - на тях не им дреме, щото вече са си прибрали паричките...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Boris Tonev
Мнения: 6
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 5:26 pm

Мнение от Boris Tonev »

Moeto mnenie sashto e che ne triabva da se izpolzva posrednik - tova sa izlishni neopravdani razhodi, kato chovek moze da svarshi vsichko i sam
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Prisaediniavam se kam saforumtsite, che osven v opredeleni edinichni sluchai (kogato se polzvat prioritetni provintsialni programi i t.n.) niama nujda ot posrednik ili imigratsionen konsultant....osobenno ako kandidata govori 2 ezika i ima mejdunarodna diploma.

Po moe lichno mnenie nai-barzo se zaminava za Kanada s job offer na work permit. Na men mi triabvaha 2 mesetsa za da si usiguria job offer-a i da se opravia s HRDC, 6 sedmitsi da mi izdadat work permita i biah gotova za zaminavane. Ednovremenno s work permita si podadoh i docs za PR, kato vizata izleze za 10 mes i 27 dni, sled tova oshte sedmitsa dokato si organiziram landvaneto i oshte 3 sedmitsi za poluchavaneto na plasmasata :-) . T.e. 'ot - do' - okolo godina, kato predimstvoto e che po-goliamata chast ot taia godina ia prekarva chovek v Canada ;-) !

Uspeh!
atilafree
Мнения: 8
Регистриран на: Чет Май 26, 2005 1:54 pm

savet

Мнение от atilafree »

Martella ne ispolzvai Gana E zashtoto shte sagaljavash kato men veche 5 ta godina.Smo tova moga da ti daga izborat si e tvoi....Imam v momenta i advokat koito moge da ti svarshi rabota no badi sigurna che nikoi ne moge da ti svarshi rabota na 100% osven ako ne e samija konsul:)
Pozdravi i uspeh
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Мисля,че Индипендънт и Хайдутина са абсолютно прави.Имам известни впечатления по въпроса но тъй като те са отговорили на всичко от което се интересуваш няма смисъл повече да коментирам.
Док........ :roll: :beer: :beer: :beer:
Заключено