Колко сме?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
free

Мнение от free »

И ние сме в кюпа- медиц.-6.04, втора ренгенова снимка-26.04-оттогава нищо....Дано скоро завалят /писмата/ като дъжд по 24 май!!! :wink:
RABO

hi

Мнение от RABO »

Анаким, става въпрос за една тенденция (дано не бъркам), която се наблюдава, а именно - доста хора с проблеми (основно рентген) от периода 20.03 - 05.04.
Нека ако има хора от този период, които вече са минали без проблем, да кажат.
Мисля че не само хората с някакви проблеми чакат.Ние нямаме проблеми(поне засега)с медицински от 1.04 и въпреки това още нямаме писмо,освен това знам и за други които нямат все още писма с ОК медицински.
Но както казва FREE :
Дано скоро завалят /писмата/ като дъжд по 24 май!!!
:beer: :beer: :beer:
Aries

Мнение от Aries »

Рабо, откъде си сигурен, че нямате проблеми с медицинските?
В МОМ могат да дадат информация само за това дали медицинските са изпратени във Виена (т.е. дали са минали одобрението на румънските лекари, което е необходимо по един господ знае каква причина след като тяхното мнение след това не се зачита).
Даже понякога тази тяхна информация не е съвсем вярна.
Нещо повече, както хора без уведомление, че са изпратени медицинските им във Виена получават писма за визи, така и други, при които "всичко е ОК" изненадващо вместо писмо за визи получават допълнителни изисквания (не ми се рови назад, но имаше тема, където бая след първите медицински се искаше втора снимка).
Единствено достоверна информация за това дали с медицинските всичко е наред май могат да дадат само от Румъния, но там да се свържеш е въпрос на огромна доза късмет.

Що се отнася до забавянето - наистина не е задължително нещо да не е наред с медицинските, но ми прави впечатление, че около 40% от хората, които са правили медицинските си през този период (и пишат във форума) са получили искане за втора (и дано да е последна) снимка.
RABO

hi

Мнение от RABO »

Обаждах се по телефона в Букорещ и ми казаха,че всичко е ОК но писмо за визи все още не са ни пуснали, просто трябвало да чакаме.
Между другото се свързах на третия опит и бяха много любезни.

Дано скоро завалят /писмата/ като дъжд по 24 май!!! :)
Aries

Мнение от Aries »

Никой не казва, че не са любезни - когато се свържеш ти дават цялата необходима информация, но въпроса е, че връзка трудно се осъществява.
След като от Букурещ са ти казали, че всичко е наред с медицинските, тогава всичко е наред.
Моето изказване, че не всичко е ясно, визира единствено това, че потвърждението от МОМ за минаването на документите към Виена не е гаранция, че всичко ще е наред.
dvmaystorova

Мнение от dvmaystorova »

За мен всичко е въпрос на нерви и чакане.Те са си нещо като държавни служители в Румъния и типично по балкански се мотаят.
Ние също сме с медицински от 01.04. и аз съм сигурна в нашите изследвания, особено за рентгена.Вече 6 години си снимам дробовете за здравна книжка и съм от желязо, ама нервите ми не са... :lol:
Sardechni pozdravi! Dilyana
poli

Мнение от poli »

И ние сме с медицински от 06.04,но д-р. Савчева ни задържа документите и върна мъжа ми за изследване на храчка и втора ренгенова снимка, която трябва да направи на 06.07,т.е след 3 месеца.Та ние отново ще чакаме.....така ни е писано,успех и кратки срокове за всички чакащи.
Aries

Мнение от Aries »

И има ли поне някакви основателни причини за налагането на тази мярка?
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

kakvo stana s 4aka6tite pokana za viza?!

niama li razdvijvane, 4e az sym edna kra4ka sled vas...nadiavam se ...:)
RABO

hi

Мнение от RABO »

Няма писма,няма визи, няма нищо.
Хаиде няма ли някой да се похвали най сетне?
free

Мнение от free »

Дъждовете макар и със закъснение- все пак заваляха , а
ВИЗИТЕ КЪДЕ СА НИ!!!!!
Вместо '' Дай Боже дъжд'' ние всички чакащи викаме
''Дай Боже ... ВИЗИ''!!!! :evil:
Aries

Мнение от Aries »

Или още по-точно - "Дай боже писма за визи".
Аватар
POLA

Мнение от POLA »

Айде бе хора!Още ли нямате писма за визи?Тия в Румъния да не са изпаднали в някаква летаргия.Попритеснете ги с малко обаждания 4е времето си те4е а и купона също....
Yordan-g
Обратна връзка:

Мнение от Yordan-g »

Към чакащите писмо за визи!Платили ли сте таксата от 820 USD на възрастен или изчаквате получаването на писмото? :idea:
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

az sym platila o6te v na4aloto na dekemvri vsi4ki taksi.
polu4ih ot tiah dori kasova belejka, kogato mi izpratiha medicinskite formuliari :)

za6to pita6?
Заключено