Кой е получил известие от посолството в Букурещ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Бона

Кой е получил известие от посолството в Букурещ

Мнение от Бона »

Нека тези които са получили някакво известие от Букурещ от лятото насам да го споделят тук. Става въпрос най-вече за подалите документи по федералната програма през втората половина на 2000.
Благодаря на всички, които се отзоват!
janette
Обратна връзка:

Мнение от janette »

Здрасти!

аз получих известие, че съм одобрена без интервю, на база на документите. Получих и медицинските. Подала съм документи през юни 2000.

Поздрави!
Жана
point
Обратна връзка:

point

Мнение от point »

здравей, Жана.

Би ли споменала кога получи известие.

Поздрави.
janette
Обратна връзка:

Мнение от janette »

Здрасти!

на 24 септември 2003. Изпратено е от Букурещ на 16.09.

Жана
point
Обратна връзка:

Мнение от point »

Жана, здравей отново . Ние с приятелят ми възнамеряваме да кандидатстваме също за Федерална Канада. Знаем, че процедурата отнема много време, но сме готови за това + много търпение. Наистина 3 години не е малко. Ти колко точки беше събрала? За Skilled Worker ли кандидатства? Медицинските в последствие ли си ги извади?
janette
Обратна връзка:

Мнение от janette »

Здравей пак,

процедурата наистина е ужасно бавна. Ние чакаме вече повече от три години. Колко точки са ми дали не знам. По мои сметки са над 70. Ако са ми зачели всички документи би трябвало да са 76. Казвам би трябвало защото не изпращат обратна информация на колко точки са те оценили. Нямам роднини там и нямам осигурена работа, т.е. от тук точки не съм взела.
Да, категорията в която кандидатствах е "квалифицирани кадри". Медицинските се вадят след като те одобрят на интервю или без интервю, но при всички положения не предварително, а след като ти изпратят формулярите. Счита се, че при изпратени медицински си на финалния етап на апликацията.
Бих ви посъветвала с приятеля ти да поровите основно в сайта www.cic.gc.ca , да съберете повечко информация и преди да подадете документи да решите основните моменти от бъдещето си. Имам пред вид семейно положение, образование, език и т.н. Процедурата за Федерална Канада е много по-различна от тази за Квебек. За съжаление системата изпращани на част от документите и после на останалите най-често води до забавяне. Казват, че таксите на различните етапи могат да се плащат през целия период, указан в сайта, но по мое впечатление не обработват документите дакато не си платиш таксите.
Изброявам всички тези подробности, за да ви покажа защо е необходимо да знаете предварително какво, как и кога трябва да се направи. Иначе казано ще загубите известно време докато се ориентирате, но ще си спестите нерви по време на чакането. А те ще ви трябват!!!!!!!!!!!!!!!!
Успех!
Жана
point
Обратна връзка:

Мнение от point »

Благодаря ти за бързият отговор. За решение - взели сме го и може да се каже че сме запознати с основните /и не само/ моменти при кандидатстването за Федерална Канада. По наши изчисления събираме също над 70 точки. Има други неща като, дали няма да е по-удачно от гледна точка на безпроблемно разглеждане да сключим брак за да не попадаме в категорията Common-Law. Чувала съм за същата, че създава известни въпросителни и процедурата може да се утежни... дали е вярно това аз лично не мога да си отговоря на този въпрос. Но в частност това не е съществен проблем за нас. Остава да изявим по-голяма активност и да се заемем с попълването на документите. На официалната страница, която и ти посочваш пише за България че кандидатите трябва да подават документите в Букурещ. Вероятно това трябва да се направи, независимо от многото съвети да се подават във Виена за да стане по-бързо.
Бона

Мнение от Бона »

Жана, благодаря!
За тебе вече разбрах.
Сега остава и някой друг да се обади ...
Нека споделя оная мъдрост че ако имаш една ябълка и я дадеш на друг, ти ще останеш без ябълка, но ако имаш някакви знания (информация) и я споделиш с друг , тогава тези знания вече ги имат двама и двамата печелят, а никой не губи!...
janette
Обратна връзка:

Мнение от janette »

Здрасти пак!

не знам доколко партньорството вместо брак утежнява процедурата, но е напълно възможно защото освен всичките други дивотии, които трябва да докажеш ще ти искат най-вероятно и всевъзможни измислени документи, удостоверяващи връзката ви. Така че ако бракът не е пречка бих ви казала честито! Ще си спестите много нерви а и не е толкова лошо колкото се говори.
Що се отнася до Виена или Букурещ не съм 100% сигурна, но мисля че нямаш избор. Беше възможно да се подават документи и другаде, но отдавна не съм чувала някой да е минал през друго посолство. Струва ми се, че и това правило междувременно се промени. Най добре пиши директно до някое от посолствата. Даже бих те посъветвала да не е Виена а Бон или някое друго. Дано да имаш късмет. Ако твърдо сте решили да действате не се бавете. Не се знае какво ще им хрумне на имиграционните. През нашия период на чакане правилата на играта се промениха три пъти, естествено не в наша полза. Така че успех!
Жана
point
Обратна връзка:

Мнение от point »

Благодаря, Жана. Ползата от тези форуми си остава доказано голяма. Желая ти също успех и дано да стигнеш до онази пътечка, към която си се устремила. Успех на теб, и на всички останали като нас. Относно бързото действие - да, така е. нужно е, поне ако всичко това за което много пъти сме говорили го приемаме с полагащата му се сериозност!! Съвсем скоро ще се впуснем във "водовъртежа" на "застоялата вода", която просто няма как да прескочим за да продължим напред.
paskalev

Мнение от paskalev »

Zdrawej,

Nie syshto poluchihme izwestie. Kandidatstwali sme Maj 2000. Poluchihme medicinski prez Awgust.

Krasi
Бона

Мнение от Бона »

Thanks Paskalev!
DANNY

Мнение от DANNY »

Здравейте, аз съм от София. Интересува ме дали форума се посещава от кандидати за емиграция, подали след 1 Януари 2002 г. Ако има, дали сте опитвали да си видите статуса онлайн и дали се получава? Официално на страницата им пише, че е за подали преди 1 Януари 2002, но все пак има и изключения, нали?
Благодаря на тези, които ще се включат и желая успех и късмет на всички.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

paskalev написа:Zdrawej,

Nie syshto poluchihme izwestie. Kandidatstwali sme Maj 2000. Poluchihme medicinski prez Awgust.

Krasi

Krasi kato Krasen li ? Molia te vij si lichnite saobshtenija.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
Заключено