Живот и работа в Монтреал-помагало с кондензирана информация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

bateto написа:Ami da ,ZA DA GIVEESH KATO BYAL CHOVEK PARVO TRYABVA DA POCHERNEESH,kolko istina ima v tiya dumi.Vsashtnost kolega tova kadeto go napisa po gore ne moge da se nameri po oficialnite saytove i e bezcenna informaciya ,osobenno za horata koito im predstoi teparva da doydat tuk.Vagno e da se znae ,che s parvata pobeda -sbadnatata mechta za imigraciya v Canada zapochva istinskata borba za ocelyavane.day boge sili vsekimu.
Dai Boje sili ,Zdrave i Kasmet :beer: tarpenieto sa6to e ot zna4enie ili kakto kazvat masonite :- `Pravi kakvoto triabva ,pak da stava kakvoto 6te !`Pia za vsi4ki onezi (izkliu4enia)koito imat razli4ni ot moite vijdania i predstavi i im pojelavam kasmeta vse taka da gi sapatstva !
- Ti ot kolko vreme si v Canada ?!-`bateto`
bateto

Мнение от bateto »

Ot pochti dve.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

filanki6iata, дано някой ден намериш време да опишеш възходите и паденията на теб и семейството ти.
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

ssttoo: Jivota e ot dve deistvia!Edin den 6te si kaje6 ...edi kakvo si `za dnes`i
drug den ,v koito niama ni6to za ni6to da si kazva6,za6toto niama da ima drug den ,za koito da se bezpokoi6,kakvo 6te si kaje6 :?
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

това вече ми хареса !
много обичам да чета различни гледни точки за едни и същи неща !
нека аз да си направя съответните изводи!
Един човек, който обикновено е много точен в оценките си за нещата казва : За тук (QC) никой не може да ти каже нищо , ако някой ти каже нещо и ти го гарантира значи не казва истината или говори само за себе си! - не го попитах дали мога да го цитирам, но реших че ще е полезно за всички :)))))
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

G_Rosi написа:това вече ми хареса !
много обичам да чета различни гледни точки за едни и същи неща !
нека аз да си направя съответните изводи!
Един човек, който обикновено е много точен в оценките си за нещата казва : За тук (QC) никой не може да ти каже нищо , ако някой ти каже нещо и ти го гарантира значи не казва истината или говори само за себе си! - не го попитах дали мога да го цитирам, но реших че ще е полезно за всички :)))))
Za jalost ,obiknovenno nai-mnogo polza ima ot vredata ,osobenno kogato ti e minala prez glavata :roll: -nai-goliamata gre6ka e da ne pravi6 ni6to ot strah da ne zgre6i6 :idea:
Nalex

Българска традиция, но добра

Мнение от Nalex »

Свето, благодаря ти от името на всички, опитващи се да се измъкнат от мизерната и изпростяла Бг.Казвам го със съжаление.Може би, аз не знам с точност какво е там, отвъд океана.Затова пък знам какво е тук, в центъра на ориенталщината.Нека да не забравяме, че Бг не е София и че ако там нещата почват да се пораздвижват, то в останалата по-галяма част от родината са като през далечната 30-та година.
Едни от най- благородните хора, които познавам живеят в Родопите.Там по стара традиция, местните съграждат чешми, за да оставят нещо полезно след себе си, за да са в услуга на хората по някакъв начин.Свето, ти няма нужда да строиш чешма.Ти направи много повече.
Има една сентенция:Двама българи-чета, трима- чета с предател.Като гледам, какъв труд си положил, все си мисля,че горепосоченото не е напълно вярно и че в нашето племе има и благородно семе. :D
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

Nalex ! sme6no i veselo ti e ne6to gledam -nali znae6 ,koi se smee nai-dobre ! i ne se izhvarliai taka ot dale4 za semeto ,4e toku vij do6al den v koito to4no ti 6te si v roliata na tova seme! -haide veseli `praznici` po orientalski i do nai-skoro6no vijdane :metro:
p.p. ideiata s tezi canadski foromi e mnogo dobra ,vajnoto e da ne se predstaviat li4nite vpe4atlenia ,kato principni i masovo sre6tani iavlenia ,za6toto s pisaneto na referati vav faktologi4en stil ot edinici li4nosti se zabravia osnovnoto !-kakto kaza edin kolega-sredata za vseki e na razli4no miasto ...taka ,4e tuk ne e neobhodimo ot literaturni proizvedenia a goli fakti ili 6trihi ot jivota na vseki ot nas ,taka ,4e da moje da se oformi v predstavata na 4etia6tia edna maksimalno iasna i podrobna kartina za jivota na balgarina v Canada
m.d. kakvo li mi puka ! 4e sam se zagrijil tolko ....kravata pase tova koeto i se dade ,a kogato niama i kakvo drugo ,savsem ...
bateto

Мнение от bateto »

Lozeto ne shte molitva ,a motika,taka e i v Canada ,taka e i v Balgariya .Na kulturniya shok nyama da se spiram ,samo ste spodelya ,che tuk nikoy ne gradi cheshmi i ne se interisuva kakvo ste ostavi sled sebe si za pokoleniyata ,osven da ocelee ili da zabogatee.Chuvstvata i emociite ne sa zabraneni ,no sa vredni,uspyavat nepukistite,ostanalite se zadovolyavat s rolyata na statisti.
Гост

Мнение от Гост »

Na kulturniya shok nyama da se spiram ,samo ste spodelya ,che tuk nikoy ne gradi cheshmi i ne se interisuva kakvo ste ostavi sled sebe si za pokoleniyata ,osven da ocelee ili da zabogatee.
Батето, това ти изказване показва, че не си роден тук /както всички нас, с изключение на цуни-гунито на Стоян :P / и че действителността ти убягва поради разминаването на мечтите и реалността. Напоследък съм попаднала в друга крайност: виждам препълнена действителност от хора, които не просто се опитват да оставят след себе си за поколенията, но са издигнали това в култ, а даже и в политика. За да не бъда голословна: http://www.politique-patrimoine.org/ - това не е просто сайт с пожелания, а реалност. :? Да, обаче това няма нищо общо с нашата идентичност и толкова чуждо и нелепо. Могат само да го почувстват хора, които са със "световна чуствителност" /нещо като Канука :lol: / - граждани на света, едновремено българи, канадци и африканци. Само че еденици са тези, които доживяват да дораснат до тази същина. Нали няма да се сравняваме само с масата от оцеляващи и другата не по-малка маса от забогатяващи. :wink: В този живот има и други стойности. С пожелание да им се насладим.
Nalex

Мнение от Nalex »

filanki6iata написа:Nalex ! sme6no i veselo ti e ne6to gledam -nali znae6 ,koi se smee nai-dobre ! i ne se izhvarliai taka ot dale4 za semeto ,4e toku vij do6al den v koito to4no ti 6te si v roliata na tova seme! -haide veseli `praznici` po orientalski i do nai-skoro6no vijdane :metro:
p.p. ideiata s tezi canadski foromi e mnogo dobra ,vajnoto e da ne se predstaviat li4nite vpe4atlenia ,kato principni i masovo sre6tani iavlenia ,za6toto s pisaneto na referati vav faktologi4en stil ot edinici li4nosti se zabravia osnovnoto !-kakto kaza edin kolega-sredata za vseki e na razli4no miasto ...taka ,4e tuk ne e neobhodimo ot literaturni proizvedenia a goli fakti ili 6trihi ot jivota na vseki ot nas ,taka ,4e da moje da se oformi v predstavata na 4etia6tia edna maksimalno iasna i podrobna kartina za jivota na balgarina v Canada
m.d. kakvo li mi puka ! 4e sam se zagrijil tolko ....kravata pase tova koeto i se dade ,a kogato niama i kakvo drugo ,savsem ...
Filanki, chuvstvam leka agressia po moi adres.
Ste ti otgovoria, che samo te pozdraviavam, che imash hubavo semeistvo i che prekrasnototo ti dete e rodeno i shte otrasne v civilizovana strana i shte uchi v severnoamericanski universitet.Da ti e jivo i zdravo.Kazvam go absolutno dobronamereno, ot poziciata na chovek, razrodil okolo 400 deca. :thumbsup: :wave2: :dance: :lol:
:D :lol:
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

Ombudsman написа:
Na kulturniya shok nyama da se spiram ,samo ste spodelya ,che tuk nikoy ne gradi cheshmi i ne se interisuva kakvo ste ostavi sled sebe si za pokoleniyata ,osven da ocelee ili da zabogatee.
Батето, това ти изказване показва, че не си роден тук /както всички нас, с изключение на цуни-гунито на Стоян :P / и че действителността ти убягва поради разминаването на мечтите и реалността. Напоследък съм попаднала в друга крайност: виждам препълнена действителност от хора, които не просто се опитват да оставят след себе си за поколенията, но са издигнали това в култ, а даже и в политика. За да не бъда голословна: http://www.politique-patrimoine.org/ - това не е просто сайт с пожелания, а реалност. :? Да, обаче това няма нищо общо с нашата идентичност и толкова чуждо и нелепо. Могат само да го почувстват хора, които са със "световна чуствителност" /нещо като Канука :lol: / - граждани на света, едновремено българи, канадци и африканци. Само че еденици са тези, които доживяват да дораснат до тази същина. Нали няма да се сравняваме само с масата от оцеляващи и другата не по-малка маса от забогатяващи. :wink: В този живот има и други стойности. С пожелание да им се насладим.
Kadeto politicite se iziaviavat ,tam smardi na pari,podmolni interesi
4ovek vazdiga li si kultove ,zna4i ima nujda ot niakakvi stimuli ,zna4i ne6to mu kuca .....ne gi poznavam tolko dobre mestnite ,no ako gi be6e tolko grija za nasledstvoto ,za6to 6te sa im tezi saitove ! -a moje i tova da e prosto ideia na osiguritelnite i zastrahovatelni konpanii :wink:
Nalex:- Blagodaria ! - i ti da si jiv i zdrav ! :beer: :twisted: DANO USMIVKITE ,KOITO MI OTPRAVIA6 V KRAIA NA POZDRAVA ,DA NE SA LICEMERNI PSUVNI! :evil:
Заключено