Моля за компетентно мнение !!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
nibis
Мнения: 314
Регистриран на: Пон Апр 19, 2004 5:58 pm
Местоположение: v polite na montroyalskata butsa

Моля за компетентно мнение !!!

Мнение от nibis »

Здравейте !!! Една моя позната е направила "perantage" на сьпруга си .Преди два месеца , нейни приатели й казват , 4е мьжьт и има намерение да я напусне след пристиганети си в Канада . Тя , оба4е , отказва да повярва , и не прекратява процеса за издаването на виза . Преди няколко дена , мьжьт и пристига в Монтреал и й казва , 4е няма намерение да живее пове4е с нея . Даже ве4е се е преместил при новата си лиобов .
Тя е много тьжна и я е страх да не трябва да плаща пари на правителството ако мьжьт й поиска социална помощ . Три години тя е финансово отговорна за неговите действия .
Вьпросьт ми е , знае ли някой , дали тя може да се отьрве от тази финансова отговорност доказвайки действиата на мьжьт си . Какьвто й компетентен сьвет би и бил от голям полза ... Благодаря ...
Clarissa
Мнения: 258
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 2:42 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от Clarissa »

Ne znam dali niakoi naokolo shte e dostatychno kompetenten za da dade syvet. No v takava situatsia bih otishla v immigatsiata. Tam sys sigurnost shte i napraviat rendez-vous s advokat ili s niakoi, koito e absolutno naiasno s pravata i zadyljeniata i na sponsor ili kakvoto se iaviava na "muja si". Te shte ia posyvetvat kak da postypi, i ima li nachini da si prekrati otgovornostite kym nego. Nai-mnogo na nego obache da mu izgori vizata :?
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

Компетентен съвет може да и даде само адвокат, а аз ще си дам мнението:
Според мен, най-добре да се разбере с него да не и създава финансови проблеми, защото тя много лесно може да се обади на имиграционните и да им разкаже как той през цялото време я е лъгал и се е оженил за нея само заради визата, докато през същото време си е имал любовница при която е отишъл веднага след като е влязъл в Канада и т.н. , и много бързо ще му отнемат PR статута и ще го депортират.
Последно промяна от VanBC на Вто Май 17, 2005 4:43 pm, променено общо 1 път.
Obey gravity ... It's the law!
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

любовта е сляпа ......... и глуха :D
дано някой ти помогне
Аватар
taralej
Мнения: 701
Регистриран на: Нед Яну 16, 2005 4:01 pm
Местоположение: GTA

Мнение от taralej »

И аз мисля, че е така както казва ВанБС.Най-добре е да отиде при адвокат, но все си мисля, че мъжът ще е пострадалия от тази ситуация.Канадците както знаете хванат ли някой да шмекерува не му прощават.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Botzo

Мнение от Botzo »

Аз знам че ако тя го е докарала, ако каже в миграционните че я е използвал е моментално могат да му отнемат статута на постоянно пребиваващ, още повече след като живее с друга жена.
Кажи и да не се плаши, ами директно да иде там и да почне да се жалва че я е използвал само за да влезе в страната. Обратния билет му е вързан в кърпа.
huba
Мнения: 925
Регистриран на: Вто Дек 07, 2004 1:54 pm

Мнение от huba »

Znachi v dokumenta koito e podpisala tvoiata poznata ima tochno kazano,che razdiala, razvod, mestene v druga provincia ne ia osvobojdava ot zadaljenieto koeto e poela, a imenno da go izdarja 3 godini.Mnogo e vajno otkoga e braka.Zashtoto ako po niakakav nachin e svarzan s imigraciata(t.e gore dolu po sashtoto vreme) moje da se smetne che tia ima prast v "izmamata" i moje i tia da se sdobie s obraten bilet.Po-dobre izobshto da ne se navirat mejdu shamarite i da hodiat da uvedomiavat Immigrationnite a da se razberat kato vazrastni hora, zashtoto ot tova i dvamata shte zagubiat.Na nego social niama da mu dadat,po-skoro toi moje da i zavede delo za izdrajka.Ot druga strana, pri razvod tuk, tia pak moje da mu smakne 10 koji sled tia 3 godini.Da se razbirat , tova e nai-dobroto reshenie.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
nibis
Мнения: 314
Регистриран на: Пон Апр 19, 2004 5:58 pm
Местоположение: v polite na montroyalskata butsa

Мнение от nibis »

Благодаря ви много !!!
Аватар
Igor
Мнения: 423
Регистриран на: Пет Окт 24, 2003 2:19 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Обикновено и най доброто съдебно решение е по лошо от най лошото извън съдебно споразумение.

Тук определено става въпрос за измама. Аз лично бих консултирал компетентен адвокат незабавно, колкото и да струва. С цел да си запазя собствения статус, не на измамника. С премълчаването на измамата тя става съучастник, така че може да се оплаче сега, след една година ще е късно.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Измама или не щом е подписан документ за спонсорстви измъкване няма, имах колега и колежка в същото положение и мога да ви кажа, че си плащаха като попове на правителството до последната стоинка, защото правителството няма да остави никого на улицата и щом не живеят зедно, другият може да кандидатства и да получава социал от правителството (сега може да не се казва точно социал, може да има друг термин) но правителството дава пари на този който е безработа/работи на черно и после си ги взима от спонсора.
Ако спонсора има ниски доходи, предполагам, че правителстовот ще изчака или ще си ги разсрочи, може да има начин примерно за обявяване на фалит... Колегата ми, за който ви казах, си замина обратно, а жена му си остана тука да си развява байрака :)
Много кофти ситуация определено, най-доброто решение е да се говори с адвокат.
Успех.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Dam

Мнение от balbi »

huba написа:Znachi v dokumenta koito e podpisala tvoiata poznata ima tochno kazano,che razdiala, razvod, mestene v druga provincia ne ia osvobojdava ot zadaljenieto koeto e poela, a imenno da go izdarja 3 godini.Mnogo e vajno otkoga e braka.Zashtoto ako po niakakav nachin e svarzan s imigraciata(t.e gore dolu po sashtoto vreme) moje da se smetne che tia ima prast v "izmamata" i moje i tia da se sdobie s obraten bilet.Po-dobre izobshto da ne se navirat mejdu shamarite i da hodiat da uvedomiavat Immigrationnite a da se razberat kato vazrastni hora, zashtoto ot tova i dvamata shte zagubiat.Na nego social niama da mu dadat,po-skoro toi moje da i zavede delo za izdrajka.Ot druga strana, pri razvod tuk, tia pak moje da mu smakne 10 koji sled tia 3 godini.Da se razbirat , tova e nai-dobroto reshenie.
Huba e mnogo prav/a ///...
Naistina e taka polojenieto sys sponsorshipa.
Tova 4e si biete vzaimno shuta ne ozna4ava, 4e se osvobojdavsh ot otgovornost, a ako braka e skoroshen naistina moje da se prieme, 4e i dvamata sa go syglasuvali nezavisimo kakvo govori tya.
tryabva da se dejstva vnimatelno!!!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Един съвет и от mен,тоя така и така е постъпил подло и заслужава да mу се отговори по същия на4ин.
-Зна4и даmата да се взеmе в ръце и да mу спретне една mалка постановка-Кани
го в тях уж нещо да се разберат,но в един mоmент запо4ва да крещи хелп,хелп,удря си главата в стената няколко пъти до синьо,като предварително е проу4ила коя е от бетон за по сигурно,вдига тел. и звъни на 911.После е ясно ,него го прибирят в какаmангата,нито пари ще mу трябват ,нито зиmни дрехи.
Ех защо не съm се родил жена,mилионер щях да стана в Канада,но той господ явно си е знаел работата,на бодлива крава рога да не дава. :D
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Един съвет и от mен,тоя така и така е постъпил подло и заслужава да mу се отговори по същия на4ин.
-Зна4и даmата да се взеmе в ръце и да mу спретне една mалка постановка-Кани
го в тях уж нещо да се разберат,но в един mоmент запо4ва да крещи хелп,хелп,удря си главата в стената няколко пъти до синьо,като предварително е проу4ила коя е от бетон за по сигурно,вдига тел. и звъни на 911.После е ясно ,него го прибирят в какаmангата,нито пари ще mу трябват ,нито зиmни дрехи.
Ех защо не съm се родил жена,mилионер щях да стана в Канада,но той господ явно си е знаел работата,на бодлива крава рога да не дава. :D
kolko пъти да ти казвам, че нещата не са толкова лесни колкото ти ги виждаш :?:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Пак ме взе на сериозно. :D
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Зависи колко добър актьор и режисьор си,
а батето е за Оскар, не е ли така :D ?
Циганите - на Сатурн !
Заключено