Благодаря предварително от тяхно име!

Тук има няколко верни неща, но като цяло инфото е объркващо.paradis написа:1.Снимка-паспортен формат-2 броя.Едната е за сканиране в паспорта,а другата се залепя във формуляра.
2.Платена такса по банков път - 30лв. за обикновена поръчка/първоначалната информация ,която дават в МВР е за срок на изпълнение от 30 дни,но обикновено паспортът е готов за около 2 седмици/,60лв.-за бърза поръчка,изпълнява се за 3дни.Експресната е 150лв.,но мисля,че не е необходимо да се плащат толкова много пари.Апропо-във всяка банка има сметките за плащане на такси и навсякъде е една и съща комисионната,но аз лично препоръчвам Булбанк,защото в ОББ е много писарската работа на касиерката и става по-бавничко.
3.Адресна регистрация от общината за адреса,на който живее детето-4лв.за нас,но таксата е различна за различните общини.
4.Ксерокопие от акта за раждане на детето.
5.Подпис от кварталния полицай в декларацията за паспорт,че лицето е същото и вие сте родителите
6.Присъствие на двамата родители и детето при подаване на документите,защото служителите проверяват съответствието между снимката и детето.
7.За всеки случай е добре да се носи и ксерокопие на акта за граждански брак,защото на нас ни го поискаха,но знам,че по принцип не е задължителен.