Еднопосочен или двупосочен билет?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Еднопосочен или двупосочен билет?

Мнение от Kirilius »

Здравейте!

В момента проучвам какви варианти имам за полет до Торонто. В повечето агенции ми казват, че трябвало да си взема двупосочен билет за да не ме върнат на летището (в София или в Торонто).

В момента ми тече процедурата по издаване на Work Permit. Визата ми няма да бъде като на Permanent Resident и не знам за какъв период ще бъде, но няма да е за по-малко от една година.

Знае ли някой (с Work Permit) дали наистина ще имам проблеми с еднопосочен билет или за по-сигурно да си взема двупосочен?
Двупосочният струва 100-200 евро повече, това умножено по 2ма човека... е сума, която бух предпочел да си спестя :D
tochica

Мнение от tochica »

имайте предвид , че еднопосочния оттук за връщане към България е значително по-скъп , ще ви излезе доста по-изгодно да си купите двупосочен билет в момента .
Северна Америка е скъпа дестинация и цените на полетите , започващи оттук , са в пъти понякога по-високи от съответните билети , купени от България .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Не знам кое е по изгодно като цени, но със сигурност със work permit и еднопосочен билет никой няма да те спре.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Tova,che ot tuk e po skapo svaem ne e zadalzitelno.
Zavisi otkade si kupuvash biletite.
I az si misleh taka,no tazi godina se okaza savsem razlichno.
Ako, sled kato doidesh v Canada i sled tova ste otidesh do BG i se varnesh pak v Canada e po dobre da si vzemesh ednoposochen i sled tova dvuposochen ot tuk,osobenno ako patuvash prez sezona,kogato mozesh da polzvash charter flights ili v low season sredovni poleti.
tochica

Мнение от tochica »

просто проверете в агенцията за цени на еднопосочни полети от софия до торонто и обратно и сравнете . не винаги , не всеки сезон има промоционни цени .
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Аз си мисля, че може да ви направят проблем.Не, че ще ви върнат..но като поискат могат да бъдат много гадни....
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

taralej написа:Аз си мисля, че може да ви направят проблем.Не, че ще ви върнат..но като поискат могат да бъдат много гадни....
2002, 2003 не правеха проблем. Митничарите ги интересува дали имаш редовна виза, а не какъв ти е билета. Това най-вероятно е трик на агенциите в опит да продадат двупосочен билет.
tochica

Мнение от tochica »

не е трик на агенциите , а по-скоро презастраховане .
защото ако в някакъв минимален вариант имиграционните власти решат , че не могат да ви допуснат да влезете в страната , трябва да имате обратен билет , който веднага се презаверява за следващия възможен полет .
не съм чувала такива случаи , но това е официалното обяснение .
Pincher

Мнение от Pincher »

kupuvash ednoposochen bilet i s rabotnata viza smelo napred. nikoi niama da ti pravi problemi. nali imash viza - tia e vse pak rabotna ne e turisticheska. ako beshe turisticheska zadaljitelno dvuposochen. niamash pravo da ostavash po-dalgo. s work permit posle mojesh da go udaljish ili da preminesh v permanent. zavisi ot teb i rabotodatelia ti.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Пак някой се изказа силно компетентно....
Първо визата и паспорта са документи, които се представят пред гранична полиция - митничаря се занимава с други работи ...
Та по въпроса с граничната полиция и документите, и билетите ... най-добре попитай на летището.
Като цяло за емигранти е разрешено да се издават еднопосочни билети - и понеже не всеки си казва, че е такъв в агенциите настават разни недоразумения. За работните визи нямам представа как е, но ако е по-дългосрочна, не би трябвало да имаш проблем с еднопосочния билет - все пак никой не може да те задължава да се връщаш на една година за да си купуваш нов двупосочен билет
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

fe_ya написа:. За работните визи нямам представа как е,...
А човека пита точно за това за което нямаш представа :) :beer:
tochica

Мнение от tochica »

проверката на документите се осъществява в една и съща система по цял свят . в нея за нито една държава и нито една гранична служба няма заложен тип виза , има заложени само параметри за тип документи , с които пътника пътува - паспорт , постоянно жителство . така че разлика между работна виза и имигрантска виза не се прави при тази проверка .
моето мнение е , че ако двупосочния билет ще ви излезе с 200 евро по-скъп , си е на сметка да се купи , защото оттук няма да купите такъв за същата цена , и никога не се знае дали няма да ви се прииска или да се наложи да пътувате обратно .
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Az patuvah v kraya na 2002 godina sas study permit za edna godina i EDNOPOSOCHEN bilet. Spored men s kakv bilet shte patuvash zavisi ot tova s kakvi finansovi vazmojnosti razpolagash i dali smyatash da hodish v Bulgaria v ramkite na sledvashtata edna godina. Az kato trgvah byah s ogranicheni finansovi vazmojnosti i byah se zarekal, che pone tri godini krakat mi nyama da stapi v BG i zatova i si vzeh takav bilet. Ako i ti kakto kazvash nyamash mnogo izlishni pari za gluposti, bih te posavetval da si kupish ednoposochen bilet.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

drifter написа:
fe_ya написа:. За работните визи нямам представа как е,...
А човека пита точно за това за което нямаш представа :) :beer:
Доколкото забелязах ти си още по-неподготвен така че .... като нямаш какво да кажеш по-добре замълчи или пий една :beer: :lol:
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Благодаря на всички за отговорите!

Въпросът ми беше не толкова кое е по-изгодно, колкото дали ще имам проблеми с гранична полиция/имиграционни власти, ако имам еднопосочен билет.

Всъщност знае ли някой на какво законово основание могат да ме спрат на българското летище?
Тях какво ги бърка какъв ми е билетът?
Заключено