относно професията, която "бих желал да работя в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vanio

относно професията, която "бих желал да работя в Квебек

Мнение от vanio »

Моля ви за съвет относно попълването на документите за Виена (формуляра). Аз съм завършил Аграрна икономика, но преди 6-7 години а от тогава насам работя в МВР. Каква професия ще е по-удачно да пиша, че ще искам да работя в Канада??
vanio
Father John

Мнение от Father John »

Всяка професия, която:
- не е в "черния" списък;
- имаш квалификация за нея;
- упражнявал си я повече от 6 месеца...
и можеш да го докажеш и ти носи минимално необходимия брой точки
vanio

Мнение от vanio »

ами аз съм завършил аграрна икономика, но не съм работил по тази специалност, а другата ми работа е в МВР - паспортен и визов контрол на ГКПП ...каква специалност да пиша в такъв случай??...съмнявам се да мога да работя в Канада на ГКПП или нещо такова, докато не получа канадско гражданство....за това ми е въпроса. а къде да намеря този "черен списък"?
vanio
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Въпросният "черен списък" е ето ТУК, но в момента той е празен, така че имаш пълна свобода в избора на професия. И съвсем естествено е тя да бъде свързана с това, което си учил или работил в България. Но не значи, че не можеш да посочиш и друга професия, за която смяташ да учиш тепърва в Канада.
А този въпрос - за предвижданата професия не трябва да се разбира буквално т.е. като: "Какво смятате да работите веднага със стъпването си в Канада/Квебек?" Разбирай го в смисъл: "В каква професия смятате да се реализирате?" То е ясно, че за определени професии няма да можеш да започнеш практикуването веднага, а ще ти трябва определено време за това.
Друго нещо е ако на интервюто ти зададат последващия въпрос: "А какво смятате да правите през това време?" Отговорите са много и всеки сам избира какво да отговори.
Аз казах например, че смятам да работя в областта на туризма и услугите докато вляза в ордера на инжинерите, каквато е основната ми цел. А дали това е така, само аз си знам. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
vanio

Мнение от vanio »

Благодаря, Linko! Все пак според мен ще е по - добре да декларирам, че ще търся работа, по която вече имам някаква квалификация, свързана със стаж. Тоест нещо, което съм работил в МВР и което е приложимо в цивилната сфера.... но още не съм измислил формулировка.
vanio
Pincher

Мнение от Pincher »

shte pishesh che si rabotil tova s proverkata na vizi i pasporti (granichen kontrol), vij go v kanadskia spisak na profesiite kak otgovaria tochno. vsiaka profesia si ima tochno naimenovanie i chetiricifren kod. vij dali opisva tochno staja ti i rabotatat ti. tova che e v mvr ne e problem. stiga da dava dostatachno tochki i da e tarsena profesia.
X

Мнение от X »

Пиши plongeur -много търсена и изключително поулярна професия в Кебек.Визата си я взел без интервю,дори :thumbsup:
Bigfoot2004

Мнение от Bigfoot2004 »

Бе това plngeur в какъв смисъл е-водолаз или мияч на чинии?
Щото ако търсят водолази да идвам.
Заключено