От днес има и скъсани

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Aries

Мнение от Aries »

nobleman написа: Linko, имам два въпроса :
1. образование - Какво значи привилигеровано? Не ми става ясно, а все пак точките не са малко-4т., кой бяга от толкова точки.
2. професия - След като имам професия, която е в техния списък на предпочитани професии и тя ми носи 12т., а аз няма да мога да я упражнявам в Квебек, тъй като трябва да стана член на техния Ордер и прочие, и прочие... Тогава 8т. ли ще ми дадат на интервюто?
Ако и друг има мнение по въпроса , моля пишете!!!
По т.1 - Линко има предвид, че 4 точки се получават, когато образованието е в областта на предпочитаните професии.
По т.2 - това, че няма да можеш да практикуваш професията си за тях няма значение. След като си с предпочитана професия получаваш 12 точки за нея.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

nobleman, към казаното от Aries, ще добавя само още няколко детайла. Образованието ти е привилигеровано, ако е в ТОЗИ списък. Той е почти идентичен със списъка на търсените професии, но все пак има и малка разлика. Това ще рече, че има възможност професията ти да не е сред търсените, но да получиш все пак допълнителни точки за привилигеровано бразование. Тънкият момент тук е, че изискващите се дипломи и години на следване са по стандартите на Квебек, а не по българските. Да вземем първото образование от списъка:
Agriculture et foresterie
Sciences et technologie des alimentsDiplôme de 1er cycle sanctionnant 4 ans d'études à temps plein
Посочената по-горе диплома се равнява на българската Диплома за висше образование, придобита след минимум 5 години редовно обучение. А където е посочена Diplôme de 1er cycle sanctionnant 3 ans d'études à temps plein, то това се равнява на нашата Доплома за висше образование, взета след 4 до 5 години редовно обучение.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
nobleman

Мнение от nobleman »

Agriculture et foresterie -моята е точно такава-получавам ли ги тези 4точки тогава?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако си следвал редовно минимум 5 г., дипломата е взета през последните 10 г. от датата на подаване на молбата за селекция или през последните 5 г. имаш минимум 1 г. трудов стаж по професия, изискваща това образование - да, получаваш тези 4 т. за привилигеровано образование.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено