От днес има и скъсани
Само да добавя
Pincher,
с твое позволение бих искал да добавя:
..........
..........
............
6. трудов стаж - бр.години в комбинация с твоята т.3
7. наличие на мин.финанси съгласно броя на членовете на семейството на кандидата.
P.S.
Това са особенно важни лимитиращи фактори: т.е.ако си без грам трудов стаж или пък нямаш определената парична наличност - нямаш никакъв шанс да бъдеш одобрен .
с твое позволение бих искал да добавя:
..........
..........
............
6. трудов стаж - бр.години в комбинация с твоята т.3
7. наличие на мин.финанси съгласно броя на членовете на семейството на кандидата.
P.S.
Това са особенно важни лимитиращи фактори: т.е.ако си без грам трудов стаж или пък нямаш определената парична наличност - нямаш никакъв шанс да бъдеш одобрен .
Според мен въздраста е оказала доста голямо влияние и за да си изми ръцете се е хванал за езика (оповавам се на информацията изнасяна тук от хора минали интервюто с преводач без грам френски). Знам че до 34 г. са максималните точки за въздраст и после много рязко падат. Лично аз бих подредил по следния начин значимите фактори:
-> въздраст
-> деца
-> начин на попълване на документите
-> език
Имайте предвид че първите 2 са много важни. Семейство на средна въздраст 31-33г. с дете спокойно ще мне дори и без френски (както вече писаха тук) и ако прибавим и добре попълнени документи вече са с 1 крак тук.
И в никакъв случай документите да не ги попълват фирми. Този форум все пак е именно затова да помага и при това безплатно.
-> въздраст
-> деца
-> начин на попълване на документите
-> език
Имайте предвид че първите 2 са много важни. Семейство на средна въздраст 31-33г. с дете спокойно ще мне дори и без френски (както вече писаха тук) и ако прибавим и добре попълнени документи вече са с 1 крак тук.
И в никакъв случай документите да не ги попълват фирми. Този форум все пак е именно затова да помага и при това безплатно.
- RADOSTIN69
- Обратна връзка:
:)
Botzo ,а семеиство на 35-36 години с две деца-водещ кандидат с полувисше обр.и средно владеене на Френски и Англ.-според теб да си подадат ли документите?
PS-а точките за възраст са до 35 додини-максимума10-и после за всяка година :-2 като за 40г.е само 1 точка:)
PS-а точките за възраст са до 35 додини-максимума10-и после за всяка година :-2 като за 40г.е само 1 точка:)
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
- Повод има! Пиене няма!
Да-да, ше минат без френски, найш кога. Това че някой е минал така, не значи че и следващия ще мине. Като пускате такива мухи, после знаете ли колко хора ще има да пишат "Ама аз бях писал 2-3 на френски и си го защитих пък тоя гаден консул ни върна щото не ни бил добър френския"Botzo написа:Имайте предвид че първите 2 са много важни. Семейство на средна въздраст 31-33г. с дете спокойно ще мне дори и без френски (както вече писаха тук) и ако прибавим и добре попълнени документи вече са с 1 крак тук.

Трудовия стаж и търсена специалност, както и наличието на добри финанси са много по-големи фактори отколкото това дали имаш или нямаш деца. Айде да иде на интервю някое семейство, 30-годишни с 2 деца, ама не знаят френски, декларират само $2000 и по професия са учители по български. Аре да видим кога ша ги пусне само заради възрастта и децата ?
Re: :)
Виж какво е написалпо-горе petko100RADOSTIN69 написа:....
miteto,
не знам как седи въпроса с учителите по български които декларират за 4 членно семейство 2000 долара. Аз съдя от постингите тип:
не знам как седи въпроса с учителите по български които декларират за 4 членно семейство 2000 долара. Аз съдя от постингите тип:
Такива имаше доста. А що се касае за парите това спада към правелното попълване на дикументите и в никакъв случай не трабва да се пише толкова.минахме без френски с преводач
Боцо ти сериозно ли съветваш хората да не учат френски щото могат да минат само с преводачката, или си чешем езиците ?
Тоя дето е написал че е минал без френски, писал ли е колко пари е показал, колко години стаж, какво образование и т.н.
Те едно време писаха и за две момчета (неженени) дето минали при прословутия Пиер Петроф само с английски, ама колко повече написаха че ги е върнал заради недобър френски ?
Тоя дето е написал че е минал без френски, писал ли е колко пари е показал, колко години стаж, какво образование и т.н.
Те едно време писаха и за две момчета (неженени) дето минали при прословутия Пиер Петроф само с английски, ама колко повече написаха че ги е върнал заради недобър френски ?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз пък се чудя какво ги редите и преподреждате параграфите за оценка на една кандидатура и то по незнайно какви критерии за важност, след като тази подредба е очевадно заложена в документа, към който е дал линк LaRue. При това критерият за важност е един-единствен и пределно ясен - максималния брой точки, който се присъжда по всеки един параграф. Ето какъв е максимума точки за всеки един от споменатите до тук параграфи:
- възраст - 10 т.
- деца - 8 т., като за всяко дете до 12 г. се дават по 2 т., а за тези между 13 и 17 г. по 1 т. на дете.
- френски език - 16 т. за владеене + 2 т. за завършено образование на френски (езикова гимназия или филология) т.е. общо 18 т., като само нивото на владеене (разбиране и говорене) се оценява субективно от интервюиращия.
- английски език - 6 т.
- финансови възможности - 1 т. като се проверява за наличието на минимума средства при влизане в Квебек и възможността да се стигне до там (последното - неофициално)
- образование - 11 т. + 4 т. за втора специалност ( при мин. 2 г. обучение по нея) + 4 т. ако е привилигеровано образованието т.е. общо 19 т.
- трудов стаж - 10 т.
- лични качества - 6 т. - по субективната оценка на интервюиращия
- мотивация - 2 т. - също субективна оценка
- познания за Квебек - 2 т. - последната субективно давана оценка
- професия - 12 т. ако е търсена и се покриват изискванията за заемането й според законите на Квебек, иначе - 8 т. (не включвам 15-те точки при осигурена работа в Квебек)
Едва ли има ли някой, който да не може сега да подреди по важност тези параграфи. Всичко останало е от областта на фантастиката, психо-анализата, теологията и каквото още там се сетите.
- възраст - 10 т.
- деца - 8 т., като за всяко дете до 12 г. се дават по 2 т., а за тези между 13 и 17 г. по 1 т. на дете.
- френски език - 16 т. за владеене + 2 т. за завършено образование на френски (езикова гимназия или филология) т.е. общо 18 т., като само нивото на владеене (разбиране и говорене) се оценява субективно от интервюиращия.
- английски език - 6 т.
- финансови възможности - 1 т. като се проверява за наличието на минимума средства при влизане в Квебек и възможността да се стигне до там (последното - неофициално)
- образование - 11 т. + 4 т. за втора специалност ( при мин. 2 г. обучение по нея) + 4 т. ако е привилигеровано образованието т.е. общо 19 т.
- трудов стаж - 10 т.
- лични качества - 6 т. - по субективната оценка на интервюиращия
- мотивация - 2 т. - също субективна оценка
- познания за Квебек - 2 т. - последната субективно давана оценка
- професия - 12 т. ако е търсена и се покриват изискванията за заемането й според законите на Квебек, иначе - 8 т. (не включвам 15-те точки при осигурена работа в Квебек)
Едва ли има ли някой, който да не може сега да подреди по важност тези параграфи. Всичко останало е от областта на фантастиката, психо-анализата, теологията и каквото още там се сетите.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Всичко останало е от областта на фантастиката, психо-анализата, теологията и каквото още там се сетите.
Изпитващи, особено такива с голям опит като този Беноа Оде, не вкарват емоции в работата си. Те ни мерят като винтове, тоя става, оня не става. Ние пък отиваме на интервюто заредени с много емоции, нали от това зависи бъдещето ни.
Все пак субективност има, адаптивност носи 10 точки, а езиците над 20. Тук изпитващия може да добави или отнеме по малко. И именно това малко може да не ни достига.
Според статистиките повечето успешни кандидати получават от изпитващия 6-8 точки за адаптивност. :idea:
Според закона изпитващия има право да върне кандидат който сабира достатачно точки и да пусне кандидат на който му липсват точки, но това става само по изключение.
Всички сме различни, и владеем езика на различно ниво, без значение кой къкво е учил. Когато кандидата надцени нивото си на езика, губи точки и по лични качества (нереален...).

Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
quote="Linko"]
- професия - 12 т. ако е търсена и се покриват изискванията за заемането й според законите на Квебек, иначе - 8 т.
[/quote]
Linko, имам два въпроса :
1. образование - Какво значи привилигеровано? Не ми става ясно, а все пак точките не са малко-4т., кой бяга от толкова точки.
2. професия - След като имам професия, която е в техния списък на предпочитани професии и тя ми носи 12т., а аз няма да мога да я упражнявам в Квебек, тъй като трябва да стана член на техния Ордер и прочие, и прочие... Тогава 8т. ли ще ми дадат на интервюто?
Ако и друг има мнение по въпроса , моля пишете!!!
- професия - 12 т. ако е търсена и се покриват изискванията за заемането й според законите на Квебек, иначе - 8 т.
[/quote]
Linko, имам два въпроса :
1. образование - Какво значи привилигеровано? Не ми става ясно, а все пак точките не са малко-4т., кой бяга от толкова точки.
2. професия - След като имам професия, която е в техния списък на предпочитани професии и тя ми носи 12т., а аз няма да мога да я упражнявам в Квебек, тъй като трябва да стана член на техния Ордер и прочие, и прочие... Тогава 8т. ли ще ми дадат на интервюто?
Ако и друг има мнение по въпроса , моля пишете!!!