Трябва да взема важно решение
- Stoynev
- Обратна връзка:
1.Аз сам съгласен с батето - много то4но казано.. Парите оба4е които дуду е казал 4е искарват (1500) не са много пари за семеиство с деца в БГ. Бате ти не си отдавна в бг но с тези пари 1500 се равняват на 700- 800 лв. като покупателна възможност спрямо преди 3-4г. ( когато мисля си заминал за Канада)
2.Относно питането ти дуду- ти си без език (тука няма знам го средно или го знаеш или не го - и отиваш на тръстиката), и без да у4иш тука ( а ти не искаш) според мене няма да успееш. Така 4е стой си в БГ.
3. Относно дребните бизнеси в БГ мисля 4е са обре4ени като цяло в дългосро4ен план - т.е. ще останат само големите игра4и, но все пак ще има и изклю4ения - дано бизнеса ти оцелее
2.Относно питането ти дуду- ти си без език (тука няма знам го средно или го знаеш или не го - и отиваш на тръстиката), и без да у4иш тука ( а ти не искаш) според мене няма да успееш. Така 4е стой си в БГ.
3. Относно дребните бизнеси в БГ мисля 4е са обре4ени като цяло в дългосро4ен план - т.е. ще останат само големите игра4и, но все пак ще има и изклю4ения - дано бизнеса ти оцелее
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Кое ви кара да посещавате ежедневно този форум?
.
Благодаря на всеки поотделно за мнението му. Всяко от тях освети под различен ъгъл темата и беше полезно само за себе си. Разнообразието (конкуренцията) раждали подходящия избор.
Лично благодаря на Коко-той неслучайно е модератор на този сайт. Усеща се желанието и мотивацията да го прави.
А някои откровено черногледи и злобни мнения потвърждават тезата ми, че има хора, които нищо не може да накара да се чувстват доволни и щастливи.
Ами, к'во да ви кажа?! Малко ми се поизясниха нещата, но оттук не мога да преценя доколко бих бил щастлив там с моята натура. По принцип лесно се адаптирам, млад съм (28г.), езиците сами ми се "лепят" и съм общителен и контактен. А щом като съм се нагодил към условията в БГ, то не виждам защо да не го направя и в Канада. Работил съм в Чужбината-знам как е. Не се съмнявам, дали ще се уредим в Канада, а дали ще бъдем удовлетворени от живота ни там. Какво имам впредвид ли?
Ами, нека всеки, който желае, да напише с няколко реда какво го кара да се чувства (или не) доволен и щастлив от живота там; какво го е мотивирало да замине; кои неща пък са го задържали. Даже, ако искате, може да отворим нов постинг. Мисля, че би било полезно за всички...
А и прословутия "УСПЕХ" е твърде противоречиво нещо. За някой това може да е да има хубаво и сплотено семейство, за друг-да има пари, за трети - да е уважаван и почитан и пр. и пр.
А мен останаха да ме притесняват някои неща:
1. Студения климат там;
2. Непризнаването на дипломите ни (което си е нормално). Все пак сме учили по 17-18 години вече и лично на мен ми е втръснало. Искам вече да се развивам професионално, а не академично;
3. Тази работа, която ще правя тук, ме удовлетворява напълно. Отговаря на професията ми (архитектура), на характера ми, на разбиранията ми за живота. От години искам да развивам собствен бизнес (предприемачество) и сега намерих условия да го направя, пък защо не и в БГ. Ето, затова е дилемата ми - има конфликт между две мои големи мечти: Канада и да работя това което ми се удава и харесвам. Те, в крайна сметка не се взаимно-изключват, но и птичката на късмета не каца често на едно и също рамо.
Идеята ми е, че тук съм достигнал някакъв етап на развитие и в Канада трябва да се върна почти отначало. Заслужава ли си? Заради какво? Кога ще мога да достигна това ниво там?...Май се опитвам "и вълка да е сит и агнето-цяло", но...Убедете ме!
А колкото до МОТИВАЦИЯТА. Как да обединя целите си, след като личността ми е разкъсвана от противоречия? А и тази мудна и обидна, според мен процедура за емиграция, смачка постепенно мотивацията ми. Убеден съм, че и там има некомпетентност както и тук, след като даже служителите, на които това им е работата, не познават условията в България.
С това по никакъв начин не искам да омаловажа или обидя избора, който е направил всеки от вас. Аз, като че ли през цялото време изтъквах, защо ми се иска да остана в България и това е нормална реакция, тъй като гледам на нещата едностранчиво-оттук. От вас очаквам да ми покажете "нещата от другата страна"!
Просто, в дискусията се ражда истината.
В крайна сметка "и най-лошото решение е по-добро от липсата на решение".
Всяко мнение е ценно.
БЛАГОДАРЯ
Благодаря на всеки поотделно за мнението му. Всяко от тях освети под различен ъгъл темата и беше полезно само за себе си. Разнообразието (конкуренцията) раждали подходящия избор.

Лично благодаря на Коко-той неслучайно е модератор на този сайт. Усеща се желанието и мотивацията да го прави.
А някои откровено черногледи и злобни мнения потвърждават тезата ми, че има хора, които нищо не може да накара да се чувстват доволни и щастливи.
Ами, к'во да ви кажа?! Малко ми се поизясниха нещата, но оттук не мога да преценя доколко бих бил щастлив там с моята натура. По принцип лесно се адаптирам, млад съм (28г.), езиците сами ми се "лепят" и съм общителен и контактен. А щом като съм се нагодил към условията в БГ, то не виждам защо да не го направя и в Канада. Работил съм в Чужбината-знам как е. Не се съмнявам, дали ще се уредим в Канада, а дали ще бъдем удовлетворени от живота ни там. Какво имам впредвид ли?
Ами, нека всеки, който желае, да напише с няколко реда какво го кара да се чувства (или не) доволен и щастлив от живота там; какво го е мотивирало да замине; кои неща пък са го задържали. Даже, ако искате, може да отворим нов постинг. Мисля, че би било полезно за всички...
А и прословутия "УСПЕХ" е твърде противоречиво нещо. За някой това може да е да има хубаво и сплотено семейство, за друг-да има пари, за трети - да е уважаван и почитан и пр. и пр.
А мен останаха да ме притесняват някои неща:
1. Студения климат там;
2. Непризнаването на дипломите ни (което си е нормално). Все пак сме учили по 17-18 години вече и лично на мен ми е втръснало. Искам вече да се развивам професионално, а не академично;
3. Тази работа, която ще правя тук, ме удовлетворява напълно. Отговаря на професията ми (архитектура), на характера ми, на разбиранията ми за живота. От години искам да развивам собствен бизнес (предприемачество) и сега намерих условия да го направя, пък защо не и в БГ. Ето, затова е дилемата ми - има конфликт между две мои големи мечти: Канада и да работя това което ми се удава и харесвам. Те, в крайна сметка не се взаимно-изключват, но и птичката на късмета не каца често на едно и също рамо.
Идеята ми е, че тук съм достигнал някакъв етап на развитие и в Канада трябва да се върна почти отначало. Заслужава ли си? Заради какво? Кога ще мога да достигна това ниво там?...Май се опитвам "и вълка да е сит и агнето-цяло", но...Убедете ме!
А колкото до МОТИВАЦИЯТА. Как да обединя целите си, след като личността ми е разкъсвана от противоречия? А и тази мудна и обидна, според мен процедура за емиграция, смачка постепенно мотивацията ми. Убеден съм, че и там има некомпетентност както и тук, след като даже служителите, на които това им е работата, не познават условията в България.
С това по никакъв начин не искам да омаловажа или обидя избора, който е направил всеки от вас. Аз, като че ли през цялото време изтъквах, защо ми се иска да остана в България и това е нормална реакция, тъй като гледам на нещата едностранчиво-оттук. От вас очаквам да ми покажете "нещата от другата страна"!
Просто, в дискусията се ражда истината.
В крайна сметка "и най-лошото решение е по-добро от липсата на решение".
Всяко мнение е ценно.
БЛАГОДАРЯ
Последно промяна от dudu на Съб Апр 23, 2005 10:16 am, променено общо 2 пъти.
не е истина понякога сме на едно мнение със сестрата и аз съм за твърдо " НЕ " по гореизбронета причина - липса на желание за успех...JOY написа:Аз отговорих с "НЕ"!
Не заради парите и всичко това,което си изброил! Никой не би могъл да каже как ще се развие животът ти тук-в положителен или отрицателен смисъл...
Спокоен живот аз тук един ден не съм имала. "Забързан живот в София"???![]()
![]()
Въпреки това, никога не съм съжалявала. Животът ми тече на бясна скорост и е интересно и познавателно.
Отговорих с "не",защото винаги съм считала, че в Канада трябва да пристигат много убедени в решението си хора, готови на всичко да постигнат целта си. Нерешителност, нежелание за учене, определено не са от качествата на успяващите тук.
чувал ли си са професионално развитие, за прагови корони, фасети, качествена ендодонтия, пародонтална хирургия, имплантология - сигурно не си, както и 90 % от българдските стоматолози. няма и как да са чували при среден доход на населението от 300 кинта месечно - как се правят тогава 3000 месечно ще попиташ - със непрекъснато блъскане от сутрин до вечер...St.Anger написа:Пумпи, ако това е вярно наистина, аз за себе си не мога да си обясня твоите мотиви, в смисъл че ти си зъболекар, практикувал си и добре си печелел. На мен например това ми е най-важното, аз сега тук в Канада си мечтая за 3000 лв и работа по професията, а пък ако беше и в БГ ехей...poumpy написа: аз изкарвах по повече от 3 хиляди месечно, а сме и двамата с жена ми така и пак заминахме, защото парите критерий ли са ?!
знаеш ли при тези пари в Бг не съм имал възможността да дам 900 лева за двудневен квалификационен кувс и една от причините беше, че наученото там е приложимо при средна цена на манипулация 300 лева ????
знаеш ли, че тук в Канада за първи път имах свободно време, а по това време бачках на две места, да ритам топка със сина си ???
един френски професор ми е казвал: " аз Иво не съм по добър стоматолог от теб - просто аз съм имал достъп до информация и възможност да се развивам " - ето за това....
а и знаеш ли винаги мога да се върна и пак след известно време да правя по 3000 месечно - тъзи път вече съм го извървял и не е труден.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Има едно правило - ако се колебаеш дали да правиш нещо, по-добре не го прави.
Пък и тук не се идва за гурбет, ако искаш много кинти - бягай към Щатите.
Спокойствие и сигурност - две неща, които в България ги няма и които не съпоставят и съизмерват с пари...
Пък и тук бирата е скъпа, така че...
Пък и тук не се идва за гурбет, ако искаш много кинти - бягай към Щатите.
Спокойствие и сигурност - две неща, които в България ги няма и които не съпоставят и съизмерват с пари...
Пък и тук бирата е скъпа, така че...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
значи за едното ритане на топка със сина ти заряза всичко в Бг и дойде да се опиташ да станеш дентал хигиенистpoumpy написа:знаеш ли, че тук в Канада за първи път имах свободно време, а по това време бачках на две места, да ритам топка със сина си ???St.Anger написа:Пумпи, ако това е вярно наистина, аз за себе си не мога да си обясня твоите мотиви, в смисъл че ти си зъболекар, практикувал си и добре си печелел. На мен например това ми е най-важното, аз сега тук в Канада си мечтая за 3000 лв и работа по професията, а пък ако беше и в БГ ехей...poumpy написа: аз изкарвах по повече от 3 хиляди месечно, а сме и двамата с жена ми така и пак заминахме, защото парите критерий ли са ?!

айде след като се изпотиш от ритането помисли пак

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Re: Трябва да взема важно решение
Dudu, приятелю, отговорът който търсиш е във въпросите, които си ни (си) задал, т. е. вече знаеш отговорите? Всичко това дето си го написал ми говори едно - ти няма да имигрираш. Не си достатъчно уверен, че може да се справиш. Иначе ако си решен на всичко, няма никого да питаш, ами ще хванеш пътя. И за какво е тая анкета, 1000 човека, 2 пъти повече мнения. Не мога да ти дам отговор, не гласувам. И друг път съм писал, че това е лично решение а не като резултат от анкета, където не знаеш кой-кой е и на какво дередже е? Ако се замисляш много-горчиво ще съжаляваш!dudu написа:.
Идват ми още безброй подобни въпроси наум, но целта ми сега не е да ви оттегча.
Приятели, очаквам от вас сериозни мнения. Тийнеджърските подхвърляния биха ми се сторили като подигравка, предвид колко е важен за нас въпроса.
Благодаря на всеки предварително!
ПОЗДРАВИ
който пръв почне да прави повече пари от другия ще черпиsasho71 написа: значи за едното ритане на топка със сина ти заряза всичко в Бг и дойде да се опиташ да станеш дентал хигиениста вероятността да станеш зъболекар тука каква е ? клони към нула.

а когато ти почнеш да правиш по 3 бона в БГ и имаш дете, което не можеш да виждаш много често заради пустите му пари пак ще си говорим. бях ти писал веднъж нещо в ЛС и не е зле да не го забравяш никога
Последно промяна от pumpy на Съб Апр 23, 2005 4:24 pm, променено общо 1 път.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
kaто се измориш да даваш акъл се размисли и после пиши!sasho71 написа:значи за едното ритане на топка със сина ти заряза всичко в Бг и дойде да се опиташ да станеш дентал хигиенистpoumpy написа:знаеш ли, че тук в Канада за първи път имах свободно време, а по това време бачках на две места, да ритам топка със сина си ???St.Anger написа:Пумпи, ако това е вярно наистина, аз за себе си не мога да си обясня твоите мотиви, в смисъл че ти си зъболекар, практикувал си и добре си печелел. На мен например това ми е най-важното, аз сега тук в Канада си мечтая за 3000 лв и работа по професията, а пък ако беше и в БГ ехей...poumpy написа: аз изкарвах по повече от 3 хиляди месечно, а сме и двамата с жена ми така и пак заминахме, защото парите критерий ли са ?!
а вероятността да станеш зъболекар тука каква е ? клони към нула.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Az sashto otgovorih s NE, poradi sashtite prichini. Ti shtom oshte predi da trgnesh se chudish dali si struva, pri prvata leka izcepka tuk spryamo tebe, kato zakasnyal socialen nomer primerno i shte pochnesh da se chudish za kakvo si doshal tuk. Nyama smisal da idvash, osven na ekskurziya, s nay-priyatelski chuvstva ti go kazvam.JOY написа:...
Отговорих с "не",защото винаги съм считала, че в Канада трябва да пристигат много убедени в решението си хора, готови на всичко да постигнат целта си. Нерешителност, нежелание за учене, определено не са от качествата на успяващите тук.
I drugo mi e stranno, che pitash absolyutno nepoznati hora dali shte si shtastliv tuk!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

ами за парите сигурно ти ще си първия, няма спор- ставаш един дентален хигиенист /вероятно за 2-3 години/ и жулиш зъбен камък до припадък. и няма да имаш достъп до горните методи дето ги описваш защото няма да ти позволят, ти не си зъболекар тука.poumpy написа:който пръв почне да прави повече пари от другия ще черпиsasho71 написа: значи за едното ритане на топка със сина ти заряза всичко в Бг и дойде да се опиташ да станеш дентал хигиениста вероятността да станеш зъболекар тука каква е ? клони към нула.
айде след като се изпотиш от ритането помисли пак![]()
а когато ти почнеш да правиш по 3 бона в БГ и имаш дете, което не можеш да виждаш много често заради пустите му пари пак ще си говорим. бях ти писал веднъж нещо в ЛС и не е зле да не го забравяш никога
спирам дотук с тебе да споря. няма смисъл. а и ти нали беше казал че вече няма да пишеш в този форум, нещо си си променил решението.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- bgmontreal
- Обратна връзка:
някаква КАНДИДАТ медицински работници тема се отвори 

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
bgmontreal написа:kaто се измориш да даваш акъл се размисли и после пиши!sasho71 написа:poumpy написа:знаеш ли, че тук в Канада за първи път имах свободно време, а по това време бачках на две места, да ритам топка със сина си ???St.Anger написа:Пумпи, ако това е вярно наистина, аз за себе си не мога да си обясня твоите мотиви, в смисъл че ти си зъболекар, практикувал си и добре си печелел. На мен например това ми е най-важното, аз сега тук в Канада си мечтая за 3000 лв и работа по професията, а пък ако беше и в БГ ехей...poumpy написа: аз изкарвах по повече от 3 хиляди месечно, а сме и двамата с жена ми така и пак заминахме, защото парите критерий ли са ?!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
значи за едното ритане на топка със сина ти заряза всичко в Бг и дойде да се опиташ да станеш дентал хигиениста вероятността да станеш зъболекар тука каква е ? клони към нула.