Kooperativna kvartira???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Kooperativna kvartira???

Мнение от Леля Екимка »

Ne znam dali taka triabva da go nareka, onzi den za pruv pat chuh za podobno neshto... Edna susedka se iznasia niakude vuv Verdun v nehsto kato obshtinsko jilishte - ako imash dohodi pod 20000 CAD godishno staval nomerut...
Ideiata e, che plashtash polovinata ot naema - ostatuka e ot durjavata.
Kakvoto i da kaja v poveche, shte sa vreli-nekipeli - molia ako niako znae za kakvo stava duma da spodeli - mislia, che shte e dosta polezno!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Aries

Мнение от Aries »

Има такова животно. Нарича се housing cooperative
Housing cooperatives (“co-ops”)
and some non-profit groups also
provide low-cost housing. There
is a waiting list for these places.
There is a waiting
list for these homes. This housing is
offered first to people in the greatest
need.
Aries

Мнение от Aries »

Ето и още малко информация:

What is subsidy?
Non-profit housing co-ops receive money from the government (federal and/or provincial) to help the co-op subsidize a certain number of housing units. The housing charge for these units is adjusted to the income of the household. This is often referred to as "rent geared to income" or "RGI". If a household qualifies for a subsidy, their housing charge is usually set at 25–30% of the household's income plus charges for utilities

How long will I have to wait to get into a co-op?
After applying, it takes three months to three years to get into most co-ops. Some co-ops are not accepting applications. On average, those applying for subsidy have a longer wait than those paying the market housing charge.
Joy

Мнение от Joy »

:D Елия,как така за пръв път чуваш! Има хора и от форума, които живеят в такива, и аз лично нееднократно съм ги коментирала...
Когато аз разправям, че някой за 5 1/2 плаща 250 дол. наем, онтарийци не вярват...
THC нали живее в Ласал-няма начин да не ги знае...
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

Чиновникът /дори и в Канада / може да "прояви по голямо разбиране"към едни емигранти,а други които също отговарят на условията да не могат да се доредят.
Gesh

Мнение от Gesh »

И тука в онтарио има безплатни жилища за крайно бедните, ама съм чувал, че се чака с години. Само ако си малтретиран от половинката си ти давали бързо :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

To i az biah pitala predi wreme, no taka i nikoi zapoznat ne se nae da obiasni (samo 2-3 predpolojenia se napisaha, koito i az znam). Dano sega niakoi ni oswetli.
Ima niakakwi HLM (ili ne6to takowa) za hora na social mai. Ima i drugi za niski dohodi, ama kak se kazwat, ne znam. I koi slujbi se zanimawat s towa? A moje bi ima i drugi? 4uwala sam, 4e imat predimstwo sem. s deca, 4e ima mnogo skapani sgradi, no ima i super gotini. E, ot men towa...
Обичам да преча
ivandi

Мнение от ivandi »

Gesh написа:Само ако си малтретиран от половинката си ти давали бързо :lol:
Gesh, кой кого трябва да бие, аз жената или тя мен. Питам, щото да не стане грешка и да отнеса тупаника напразно :D :D :D
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Joy

Мнение от Joy »

(samo 2-3 predpolojenia se napisaha, koito i az znam). Dano sega niakoi ni oswetli.
Анито, какво обяснение чакаш повече? Няма чакане с години-сега да поискам, сега се нанасям...Аз и предишния път обяснявах специално за кооперативните как става. С другите видове жилища се занимава социалната служба и в КЛЕ-то има брошури какво и как.
huba

Мнение от huba »

JOY написа:......-сега да поискам, сега се нанасям....
Tova ne e tochno taka.

http://www.habitation.gouv.qc.ca/savoir ... ement.html
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Освен това трябва да си в Кебек от поне 1 година. Жена ми ги беше питала в министерството преди време и й казаха, че има уейтинг лист, за някой квартали доста дълъг.
To Live Is To Die
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

че някой за 5 1/2 плаща 250 дол. наем, онтарийци не вярват...
THC нали живее в Ласал-няма начин да не ги знае...
въобще нямам идея за какво говорите...

но не ми обръщайте внимание - аз докато не кацнах тук не знаех за социала-пари на вересия ти дават ей така и за кофито-хем ти ходиш да учиш -хем те пари ти дават.
естествено всички тея работи веднага ще ги забраня ,като стана премиер.
Gesh

Мнение от Gesh »

ivandi написа: Gesh, кой кого трябва да бие, аз жената или тя мен. Питам, щото да не стане грешка и да отнеса тупаника напразно :D :D :D
Нема значение. По убедително би било мъжа жената според мен :wink: . Ама внимавай, че жената ше земе евтино жилище, ама ти какво history ше направиш, щото всичко трябва да е документирано.

Който иска инфо за онтарио housing:
http://www.settlement.org/sys/faqs_deta ... id=4000083

(въобще целия сайт www.settlement.org e много информативен за newcomers и не само)
Заключено