Моля,ако някой може да ми даде инфо относно изисквания за работа,
като социален работник в провинция Квебек.Познавате ли хора,които
имат подобна реализация.В общи линии стъпките по които трябва да се върви.Форумът за мен е извор.Благодаря Ви предварително!!!
молба за информация
-
- Rainmaker
Re: молба за информация
tuk pishe za vsichki provinciiandrenalin написа:Моля,ако някой може да ми даде инфо относно изисквания за работа,
като социален работник в провинция Квебек.Познавате ли хора,които
имат подобна реализация.В общи линии стъпките по които трябва да се върви.Форумът за мен е извор.Благодаря Ви предварително!!!
http://www.casw-acts.ca/canada/legislation_e.htm
THC ти отговори кратко ,ясно и изчерпателно,аз само мога да добавя жената е с такова образование и стаж от Бг./мастер/,но тука духа супата ,за да не я духа трябва да се хване да поучи 3год. и евентуално при добър късмет ,стечение на обстоятелствата и наличието на здрави връзки може и да я огрее за някоя по ниска позиция.Изобщо от тънките професии се откажете още от България,те са запазена марка за хора с определени фамилии/справка виж по горните мнения/.Възприемайте го за нещо нормално,все едно в Бг. да ми дойде някой кебека ,ако ще и с хиляда титли и образования и аз да стана от стола ,че той да седне,най много да му връча една мотика осми номер и на дългия ред.Това последното го казвам заради принципа на реципрочност и баланса .
Ако изкараш един мастер тук (около 2г бак-а отнема повече) в тази област имаш шанс, макар и минимален да почнеш към някоя организация за работа с имигранти. В насше село примерно в мултиетническия център работят основно имигранти. Все пак такива места не са много и шансовете не са големи, а без тукашно образование почти никакви. А за другите правителствени организми шансовете са ..... хм, едва ли мога да го кажа по-добре от ТНС.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Прав си бате, това е допълнителна спънка. И то доста сериозна. Във всички документи за конкурси има поле, където да се посочи дали кандидатът е представител на visible minority, но според критериите ние не спадаме към въпросното. Така че сме във възможно най-неизгодното положение: не сме местни и не сме черни.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат