бихте ли емигрирали наново, ако знаехте какво ви очаква?
Вижте какво аз съм тук от 10 месеца и още не съм постигнал това, което беше в План А. Минах на План Б и се надявам да се подобрят нещата. Не съм разочарован защото знаех, че нещата ще минат по този път.
Не съм бил нелегален имигрант и от по-добро дойдох на по-лошо, но все пак гласувам с ДА.
Не съм бил нелегален имигрант и от по-добро дойдох на по-лошо, но все пак гласувам с ДА.
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
~ Winston Churchill
Да
Гласувах "Да" защото имах възможността да видя света и живота от една друга гледна точка и тя пък взе че ми хареса
Oops, отварям значи news.bg и що да видя - квсяка седмица има поне по една статия която ме убеждава че съвсем се не съм сбъркал....
http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=156959
Oops, отварям значи news.bg и що да видя - квсяка седмица има поне по една статия която ме убеждава че съвсем се не съм сбъркал....
http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=156959
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
момко,
не забравяй, че при равен резултат от двата мача, головете на чужд терен натежават. не знам кой е съдията на мача ти, ама в повечето случаи "Съдията - педе..с!"
Иначе по върпоса - аз поне не мога да отговоря, щот кат съм тук, не знам кво изпускам там, а и обратното също е вярно. Най-много ме изкефи мнението на Батето, не като голова разлика, а като качество на играта
Бате, само това, че си стигнал то тези изводи ти е една огромна печалба от цялото упражнение.
не забравяй, че при равен резултат от двата мача, головете на чужд терен натежават. не знам кой е съдията на мача ти, ама в повечето случаи "Съдията - педе..с!"

Иначе по върпоса - аз поне не мога да отговоря, щот кат съм тук, не знам кво изпускам там, а и обратното също е вярно. Най-много ме изкефи мнението на Батето, не като голова разлика, а като качество на играта

Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
И на мен така ми се струва (не съм била в Канада). Може би това е така, защото бързата процедура за имиграция чрез програмата за Квебек създава лъжливи представи у измъчения български имигрант, воден от желание за по-добър живот, че щом е взел интервюто и се е справил с няколкомесечен курс по френски, то бързо ще се справи и в реалния живот във френскоговорящата провинция. Обаче обикновено нивото на френския е такова, че вратите на хубавите фирми дълго остават затворени. Докато миналите по фед. програма или преценили реално колко са зле с френския и насочили се към англоговорящи провинции в действителност намират по-бързо работа, а именно това определя какви са очилата на новопристиганлия имигрант.
аз съм от Мтрл и гласувах с "да"
причините повечето мрънкачи да са от кебек е ,че тук е комунизъм и се бачка по-малко и само на една работа в повечето случаи,
по - родово общинния строй и изискването за намиране на работа специално в Мтрл да знаеш добре и 2-та езика-нещо по-рядко срещано при местните отколкото при имигрантите
а и може би тук по-лесно дават социала май-де да знам...
сигурно и по-облекчената процедура дава възможност на по-слабо подготвени хора да идват.
абе всичко е относително
причините повечето мрънкачи да са от кебек е ,че тук е комунизъм и се бачка по-малко и само на една работа в повечето случаи,
по - родово общинния строй и изискването за намиране на работа специално в Мтрл да знаеш добре и 2-та езика-нещо по-рядко срещано при местните отколкото при имигрантите

а и може би тук по-лесно дават социала май-де да знам...
сигурно и по-облекчената процедура дава възможност на по-слабо подготвени хора да идват.
абе всичко е относително
статистиката
това е интересно наблюдение.
от друга страна за хубава работа в квебек почти всички обяви искат 2та езика, за разлика от онтарио където тези обяви са рядкост.
при това положение казвате с лош френски човек би могъл да си намери добре платена работа в квебек....
от друга страна за хубава работа в квебек почти всички обяви искат 2та езика, за разлика от онтарио където тези обяви са рядкост.
при това положение казвате с лош френски човек би могъл да си намери добре платена работа в квебек....
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Nishto takova.Broiat na pisheshtite ot Quebec e v pati poveche ot pisheshtite ot drugi provincii.Normalno e i broiat na nedovolnite da e poveche.Procedurite i pr. tam izminali neshta niamat nishto obshto s deistvitelnostta koiato shte namerite i dali che sapochnete da se chuvstvate v Canada kato u doma si .Iма hora jiveeshti s minimalnata suma ot social i detski koito sa mnogo shtastlivi i dovolni che sa imigrirali, a ima i takiva koito niama ot kakvo da se oplakvat, no vse pak ne sa shtastlivi tuk.Angie написа:И на мен така ми се струва (не съм била в Канада). Може би това е така, защото бързата процедура за имиграция чрез програмата за Квебек създава лъжливи представи у измъчения български имигрант, воден от желание за по-добър живот, че щом е взел интервюто и се е справил с няколкомесечен курс по френски, то бързо ще се справи и в реалния живот във френскоговорящата провинция. Обаче обикновено нивото на френския е такова, че вратите на хубавите фирми дълго остават затворени. Докато миналите по фед. програма или преценили реално колко са зле с френския и насочили се към англоговорящи провинции в действителност намират по-бързо работа, а именно това определя какви са очилата на новопристиганлия имигрант.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
- gez
- Обратна връзка:
Oshte po-goliamo ili pone ravno DA, DA i DA ot tova na Canuck...
:):)
:

Bate, ti naistina li iskash decata ti da rastat vsred takivabateto написа:Твърдо НЕ,на никаква цена .Мислех си ,че в Бг. по моя си критерий живеех зле тогава ,но се оказа ,че може и да бъде по зле. Голямата ми идея тогава 1999г. беше да изкарам пари -50-60К щатски долара и да си купя собствен магазин и за това тръгнах на гурбет,а най големият ми яд сега е ,че тогава банките не даваха заеми ,а само след година след заминаването ми развързаха кесиите ,но за мен вече твърде късно след като си съсипах бизнес,позиции и изхарчих една шапка пари за да дойда тук.Тук нямам периспективи и за развитие за в бъдеще и заради това ,като поизкарам някой лев се връщам.
Но не съжалявам от предприетото си действие ,то ме накара да ми се отворят очите и да разбера нещо лично за себе си .Ако не бях го направил сега в Бг. щях да съм недоволна свиня и все още да искам да живея в собственна голяма къща на добро место,да имам последен модел коли и подобни глупости.Сега съм на ясно със себе си ,като се върна ще си гледам живота и ще се задоволя с това което имам и мога да имам-нормално жилище, две семейни коли за по 5-10К лева ,дребен бизнес дето да ме храни и с мечката мед няма да правя опити да ям.Ще поостана тук за да се гарантирам бъдещият си дребен бизнес ,като изкарам някой лев и според количеството му ще си купя магазин,ресторант,кафене,склад ,хотел ,знам ли точно ,за което стигнат,за да имам собственност и да не бъда зависим от обстоятелствата ,като за пример да ви кажа само никак не е приятно току що да си направил ремонт на магазина си за 15К марки и хазаинът да те изгони и ще си живея щасливо за разлика от преди ,когато бх все недоволен и исках да съм много богат най елиментарно казано.Ето това ми е ползата от Канада ,за това съм доволен ,че дойдох ,видях и разбрах и станах наясно със себе си ,но ако знаех какъв цирк е тук нямаше никога да го направя.

70% ot novorodenite deca v Bg sa s romski proizhod
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Ако знаех само какво ни чака първите 6 месеца - по-скоро не.
Ако знаех как ще се развият през последвалите 6 години - да, 100%
Както казаха и други, само съжалявам че се мотах известно време, докато решим искаме ли или не искаме да си вдигаме чукалата за през океана.
Ако знаех как ще се развият през последвалите 6 години - да, 100%
Както казаха и други, само съжалявам че се мотах известно време, докато решим искаме ли или не искаме да си вдигаме чукалата за през океана.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Otkakto se pomnia sum iskala da immigriram. Nikoga ne sum imala sumnenia she iskam i nikoga ne sum imala zabludi she shte e lesno. Nie izbrahme dosta po-truden put za immigrasia ot powesheto hora (lipsata na experiance ne ni pozwoli da podadem dokumenti ot Bg). Landed stanahme na miasto sled 3g giwot w Canada.
Purwata godina beshe tegko, zashtoto triabwashe da se plashtat pulni international taxi za obushenie. Posle giwota stana pesen (wupreki taxite)i slava Bogy wse oshte e.
Glasuwam s DA. Ako showek znae kakwo iska, mislia she niama nashin da ne go postigne.

Purwata godina beshe tegko, zashtoto triabwashe da se plashtat pulni international taxi za obushenie. Posle giwota stana pesen (wupreki taxite)i slava Bogy wse oshte e.
Glasuwam s DA. Ako showek znae kakwo iska, mislia she niama nashin da ne go postigne.