Здравейте съфорумници,
искам да благодаря за информацията и съветите за интервю, надявам се да ми помогнат, защото очаквам интервю втората половина на годината.
Но четейки напътствията, имам два въпроса.
Първия е към Кума Лиса - Защо да не казваме че всичко правим заради децата, и че искаме да им осигурим по-добър живот? Ами аз точно заради тях съм се захванал с тази процедура, иначе аз съм си добре, работя извън България, имам хубава заплата, живеем си добре. Но това е за момента и няма гаранция че децата ще имат тази възможност, и по-добре е да използвам шанса си с тази процедура, така и те ще живеят и ще учат в по-развита страна.
Втория ми въпрос е към tornado - защо не е добре на интервюто чантата с документи да се слага на пода? Ами къде трябва да се сложи на масата ли, това не ми изглежда добър вариант особено, както е в примера, чанта от лаптоп. Може би е по-добре тогава документите въобще да не се носят в чанта, а в по-голяма папка?
Ще съм ви благодарен за отговорите и нови съвети, попивам всяка полезна информация.
И успех на всички кандидат емигранти.
Въпрос
Като се замисля - може би беше по-добре да съм с папка и доста по-дребна чанта...или поне да бях сложила чантата на стола. Не и на бюрото на гоподина!
Но повярвай...едва ли това е било от голямо значение!!! - просто детаил...
И понеже Кумата спи сега - аз също не говорих, че търся по-добър живот за децата си. Звучи ми като оправдание...
Предпочетох да наблегна на желанието си за професионална реализация, имайки предвид че в БГ наистина е невъзможно да стане в моята област.
Но повярвай...едва ли това е било от голямо значение!!! - просто детаил...
И понеже Кумата спи сега - аз също не говорих, че търся по-добър живот за децата си. Звучи ми като оправдание...
Предпочетох да наблегна на желанието си за професионална реализация, имайки предвид че в БГ наистина е невъзможно да стане в моята област.
-
Постави се на мястото на интервюиращия... И аз, и ти, и той разбираме мотивите, които си посочил - така е за почти всеки, но те обосновават и поведение от типа: "Готов съм на всичко, включително и на мизерия...". Това е във Ваш минус, защото ставате потенциални консуматори на социални фондове.
Понеже наближавам 40, се помъчих да предам на ЛаРю (но не в прав текст), че търся промяна, макар и да имам сносна работа и доходи и интервюто премина само в проверка на документите, които бяха в плик-джобове, а самите те - във 5 см. папка-класъор с цветни разделители.
Бъдете позитивни и ще успеете!
Понеже наближавам 40, се помъчих да предам на ЛаРю (но не в прав текст), че търся промяна, макар и да имам сносна работа и доходи и интервюто премина само в проверка на документите, които бяха в плик-джобове, а самите те - във 5 см. папка-класъор с цветни разделители.
Бъдете позитивни и ще успеете!
Moje bi vseki se bazira na li4en opit, no nie govorihme kato motiv za zaminavane na interviuto izkliu4itelno i samo za decata. niamame gi o6te, i daje iztyknahme, 4e iskame tam da se rodiat, i 4e tova e pri4inata, poradi koiato o6te ne sme se re6ili da imame takiva. i na nas tova ni e pri4inata da zaminem, ne 4e se oplakva niakoj ot mizeria ili lo6a rabota. i kato sledia naposledyk vyv foruma kakvo stava po interviutata mi minava i slednata misyl - te naistina sa golemi psiholozi i otgatvat koga si iskren i koga gi luje6, i dori da razberat 4e gi luje6 si imat drugi kriterii dali da te pusnat ili ne, kakto se spomena v edna druga tema, te misliat razli4no ot nas i ne triabva da se opitvame da tylkuvame po na6ite si razbirania za6to niakoj e skysan. Spored men naj-vajnoto na interviuto e da byde6 estestven i da si kaje6 kakvoto misli6. tova ne ozna4ava razbira se, 4e ne triabva da vzeme6 pod vnimanie syvetite vyv foruma. te ti davat osnovna predstava vse pak. no ne zabraviaj, 4e za vseki e strogo individualno.
kolkoto do papkata, ne mislia, 4e izob6to e ot zna4enie kade 6te ia postavi6, no ako pita6 koj kak e postypil, - dyrjah si ia vurhu krakata, a kogato poiska dokumentite da gi razgleda, slojih ia na biuroto i tam si rovih i mu gi podavah, ne sym gi pryskala po cialoto biuro, estestveno, gledah da sym po-pribrana, no ne nosi6 koj znae kolko ne6ta i gore-dolu si pomni6 koe kude si slojil. iskal ni e samo pasportite, trudovite knijki, diplomite i bankovite referencii. ne znam za kakyv kufar 4ak s dokumenti se govori. sled nas na interviuto ima6e edno semejstvo, koito naistina biaha vzeli kufar4e, vytre noseha absoliutno vsi4ki dokumenti i kserokopia na kakvo li ne ot na4aloto na procedurata. i te ne sa imali nikakvi problemi na interviuto, poddyrjame vryzka s tiah.
Uspeh!
kolkoto do papkata, ne mislia, 4e izob6to e ot zna4enie kade 6te ia postavi6, no ako pita6 koj kak e postypil, - dyrjah si ia vurhu krakata, a kogato poiska dokumentite da gi razgleda, slojih ia na biuroto i tam si rovih i mu gi podavah, ne sym gi pryskala po cialoto biuro, estestveno, gledah da sym po-pribrana, no ne nosi6 koj znae kolko ne6ta i gore-dolu si pomni6 koe kude si slojil. iskal ni e samo pasportite, trudovite knijki, diplomite i bankovite referencii. ne znam za kakyv kufar 4ak s dokumenti se govori. sled nas na interviuto ima6e edno semejstvo, koito naistina biaha vzeli kufar4e, vytre noseha absoliutno vsi4ki dokumenti i kserokopia na kakvo li ne ot na4aloto na procedurata. i te ne sa imali nikakvi problemi na interviuto, poddyrjame vryzka s tiah.
Uspeh!