Канак, според мен ти казваш същото,което и всички пишещи от Канада, но с други думи. В това е въпроса-да му станеш симпатичен...Т.е. да му покажеш колко хубав човек си, и че той като канадец би бил щастлив да има съсед като теб. А какво значи това? Да се представиш както трябва! Било то език, обноски, поведение, облекло...Каквото щеш! Всичко, което може да даде представа за теб като професионалист и като човек!и ако не сте симпатични на интервюиращия, той просто може да ви отреже без проблем, като си изсмуче хиляди причини.
Съвсем не съм съгласна с определението за некадърни чиновници. Подкрепям мненията на хуба, бис, Елия, иванди! Бис разбира се е както винаги крайна в оценките си,но каза истини, стига да има кой да ги чуе четейки между редовете на навирения и нос...Не става дума за дискриминация,а по-скоро за неубедително интервю. И нас щеше да ни скъса мусю Петров на времето за това,че не превключихме на английски. Адски се вбеси и дръпна едно конско от което си глътнахме граматиките... Явно,обаче реши да зададе поне един професионален въпрос и там мъжа ми се развихри с неговия ужасен френски. Няколко пъти преводачката се опита да се намеси и няколко пъти мъжа ми я предупреждава (на френски) да не му взима думата от устата-той ВИНАГИ САМ се справя

Прави са всички пишещи от Канада,че емиграционното интервю е детска игра пред интервютата за работа! Вслушайте се без обиди-това наистина е важно!
Торнадо, много съжалявам! Проваляне на интервюто е адски неприятно!

P.S. Продължавам да мисля за вероятните причини и имам,Торнадо няколко въпроса...Вярно ли разбрах,че сте само със 6 месеца обучение по френски? Дали случайно "Жана Е" пак няма пръст в документите ви?