И още нещо за интервютата....
за да ви скъсат с такива специалности , на такава прекрасна възраст и с 2 деца ....трябва да сте сътворили нещо грандиозно.не мога да си представя какво може да е то.Но в никакъв случай проблемът не е в това, че водещ кандидат е жена.това са пълни глупости.
Аз бях водещ кандидат, адвокат съм (на 35 г), некотираща се професия в Квебек, бременна бях на интервюто, английски бях писала 5-6 ама знам като за 3-4.Френски бях писала 11/12 - намалиха ми го на 11/11.за английски ме питаха само ду ю спик инглиш и ми потвърдиха 5/6.Мъжът ми знае английски 5/6 и го защити.А на френски беше ходил на курс 20 дни интензивно.аз го 'дресирах ' в къщи като му задавах най-различни въпроси по много начини.И той само веднъж ползва преводач.За 1 час мина интервюто и ни дадоха сертификатите.
Аз бях водещ кандидат, адвокат съм (на 35 г), некотираща се професия в Квебек, бременна бях на интервюто, английски бях писала 5-6 ама знам като за 3-4.Френски бях писала 11/12 - намалиха ми го на 11/11.за английски ме питаха само ду ю спик инглиш и ми потвърдиха 5/6.Мъжът ми знае английски 5/6 и го защити.А на френски беше ходил на курс 20 дни интензивно.аз го 'дресирах ' в къщи като му задавах най-различни въпроси по много начини.И той само веднъж ползва преводач.За 1 час мина интервюто и ни дадоха сертификатите.
как трябва да изглежда човек на интервюто според вас - да е добре облечен /официално/, гримиран, парфюмиран или да е по-неглиже.tornado написа:Само още едно допълнение за възрастта ни:
аз съм на 33, а мъжа е на 34...и мисля че не изглеждаме зле за годините си![]()
![]()
...
Питам сериозно :giavol:
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
[quote="mama_kenga"] àíãëèéñêè áÿõ ïèñàëà 5-6 àìà çíàì êàòî çà 3-4.Ôðåíñêè áÿõ ïèñàëà 11/12 - íàìàëèõà ìè ãî íà 11/11.çà àíãëèéñêè ìå ïèòàõà ñàìî äó þ ñïèê èíãëèø è ìè ïîòâúðäèõà 5/6.Ìúæúò ìè çíàå àíãëèéñêè 5/6 è ãî çàùèòè.À íà ôðåíñêè áåøå õîäèë íà êóðñ 20 äíè èíòåíçèâíî.àç ãî 'äðåñèðàõ ' â êúùè êàòî ìó çàäàâàõ íàé-ðàçëè÷íè âúïðîñè ïî ìíîãî íà÷èíè.È òîé ñàìî âåäíúæ ïîëçâà ïðåâîäà÷.Çà 1 ÷àñ ìèíà èíòåðâþòî è íè äàäîõà ñåðòèôèêàòèòå.[/quote]
Äà áå, àç äîðè è íå ðàçáðàõ êîëêî ñà íè è ïèñàëè, çà ôðåíñêèà íå ñå ïðèòåñíÿâàì, çà àíãëèéñêèÿ ñòàâà âúïðîñ, à íà ìúæà ìè ðàçðàõ, ÷å å NF, ïðåâîäà÷êàòà áåøå àáñîëþòåí áóðñóê, íå èñêàøå èçîáùî äà ìó ïîìîãíå, íà ìåí ïúê ìè çàáðàíèõà äà ñå íàìåñâàì, è â êðàéíà ñìåòêà ãî ïèòàò åäíî, òîé îòãîâàðà ñúâñåì äðóãî, èìàõìå ïðèÿòåëè, êîèòî áÿõìå ïèñàëè â äîêóìåíòèòå, òàêèâà âúïðîñè ìè çàäàäîõà çà òÿõ, íàèñòèíà íå ãè çíàåõ, âúïðåêè ÷å ãè ïîçíàâàõ ìíîãî äîáðå, èçìèñëèõ èì òàêèâà àâòîáèîãðàôèè, 4å èçëåçå íàêðàÿ 4å ÿêî ëúæà è Ëà Ðþ ïî÷íà äà ñå ñìåå, íà âúïðîñèòå çà Êâåáåê îòãîâîðèõ ñàìî íà åäèí, è êàêâè ëè îùå íå èçäúíêè, è çà ïî-ãîëåìè ñà ìè ðàçêàçâàëè, èìàõ ÷óâñòâîòî, ÷å ñòèãíåø ëè âåäíúæ äî èíòåðâþ, ñàìîòî èíòåðâþ å ïðîñòî ôîðìàëíîñò. Çàòîâà ïèòàõ äà íå áè äà ñà íàìàëèëè êâîòàòà çà èìèãðàíè è äà ñà ïî÷íàëè òàêà äà ðåæàò. Òîçè èçëåçå ãîëÿìà ãàä!
Äà áå, àç äîðè è íå ðàçáðàõ êîëêî ñà íè è ïèñàëè, çà ôðåíñêèà íå ñå ïðèòåñíÿâàì, çà àíãëèéñêèÿ ñòàâà âúïðîñ, à íà ìúæà ìè ðàçðàõ, ÷å å NF, ïðåâîäà÷êàòà áåøå àáñîëþòåí áóðñóê, íå èñêàøå èçîáùî äà ìó ïîìîãíå, íà ìåí ïúê ìè çàáðàíèõà äà ñå íàìåñâàì, è â êðàéíà ñìåòêà ãî ïèòàò åäíî, òîé îòãîâàðà ñúâñåì äðóãî, èìàõìå ïðèÿòåëè, êîèòî áÿõìå ïèñàëè â äîêóìåíòèòå, òàêèâà âúïðîñè ìè çàäàäîõà çà òÿõ, íàèñòèíà íå ãè çíàåõ, âúïðåêè ÷å ãè ïîçíàâàõ ìíîãî äîáðå, èçìèñëèõ èì òàêèâà àâòîáèîãðàôèè, 4å èçëåçå íàêðàÿ 4å ÿêî ëúæà è Ëà Ðþ ïî÷íà äà ñå ñìåå, íà âúïðîñèòå çà Êâåáåê îòãîâîðèõ ñàìî íà åäèí, è êàêâè ëè îùå íå èçäúíêè, è çà ïî-ãîëåìè ñà ìè ðàçêàçâàëè, èìàõ ÷óâñòâîòî, ÷å ñòèãíåø ëè âåäíúæ äî èíòåðâþ, ñàìîòî èíòåðâþ å ïðîñòî ôîðìàëíîñò. Çàòîâà ïèòàõ äà íå áè äà ñà íàìàëèëè êâîòàòà çà èìèãðàíè è äà ñà ïî÷íàëè òàêà äà ðåæàò. Òîçè èçëåçå ãîëÿìà ãàä!
И двамата бяхме с костюми. Аз с по-ярък десен ...мъжа с пастелен и вратовръзка...Грим почти не бях сложила - леко гланц и малко спирала...Изобщо не изглеждахме предизвикателно - по-скоро делово...в това имаме вече рутина и двамата...sneja написа:как трябва да изглежда човек на интервюто според вас - да е добре облечен /официално/, гримиран, парфюмиран или да е по-неглиже.tornado написа:Само още едно допълнение за възрастта ни:
![]()
...
Може-би щеше да е по-добре да се появя с работен гащиризон или с гумени ръкавици готова да мия чинии някъде...

Според мен, официално облечена (но не прекалено, примерно мъжа да е със фрак и папионкаsneja написа:как трябва да изглежда човек на интервюто според вас - да е добре облечен /официално/, гримиран, парфюмиран или да е по-неглиже.tornado написа:Само още едно допълнение за възрастта ни:
![]()
...

Торнадо - обмислете хубаво какво искате да правите оттук натам и след това преследвайте тази цел неуморно. Успех

Торнадо, според мен причината не е, че не сте изглеждали достатъчно бачкатори. Може би в Канада това да е по-търсено, отколкото невро-хирург например, но на интервюто не е това критерия. Според мен факторите са, в този ред: езика (езиците), търсена професия със стаж по нея, декларирани пари, мотивация, образование по търсена специалност. Бъди сигурна че не са ви скъсали заради това, че им трябват бачкатори. Просто понякога кофти късмет, квото и да прави човек не може да избута. А може и интервюиращия да е някоя "мека китка" дето в този момент е била в мен*ис 

- bis
- Обратна връзка:
Re: zdravey
Tova sa pulni gluposti. Kolko jeni ima vodesti i horata minavat. Da ne govorim i injenerki.borsay написа:spored mene osnovnata pricina e ce vodesthiya kandidat e zena, opredeleno si e diskriminaziya, no to koe ne e na tazi planeta. uspeh kakvoto i da pravite v badesthe
Mislia che maj si ima prichina.mama_kenga написа: за да ви скъсат с такива специалности , на такава прекрасна възраст и с 2 деца ....трябва да сте сътворили нещо грандиозно.не мога да си представя какво може да е то.Но в никакъв случай проблемът не е в това, че водещ кандидат е жена.това са пълни глупости.
Stiga horata sa se opravdavali s prevodachkata, ama ne mi oceniha ezika, ami zadavaha ni oburkvasti vuprosi, ami pritesnihme se i ne mojah da prevklucha na drugia eziek.
Znaete li za rabota kak protichat intervutata, tova za imigraciata e cirk i detska igra. Tuk na den ste triabva da privlkluchash hiliadi puti ot edin ezik na drug.
Prestanete da zauchavati vuprosi i posle da se surdite che vidish li te drugi mi zadadoha.
Priateli steli da vi pomognat - ami pokazali ste che razchitate na niakogoo a ne za sebe si.
Spored men prevodachite triabva da gi premahnat ot intervuto.
Na nasheto niamashe prevodach, ami kak stiahme da se opravim ako ne mojehme da obelim dumi.
Za info az vodesta inj. bez gram staj kato takava, no s 10 g. chasten biznes i nito duma angl. Konjuenta frenski - samo bonjour , no s anglijski i inj. sus staj. Bez deca, koito da ni nosiat tochki i prehvurlena vuzrast za koiato daje otnemat tochki.
i BEZ PREVODACH.
Taka che ne razchitajte mnogo na decata vi da vi nosiat tochki i tempodobni.
Imigracionnite sa predi vsichko psiholozi i usestat spored men kogo da pusnat i kogo ne.
Maj tozi ste mu se nosi slavata kato na Pierre Petrof edno vreme.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
/Нобелов принцип на Рудини/
Re: zdravey
Бис ... май не четеш добре, но за сметка на това обичаш да хапеш!bis написа:Tova sa pulni gluposti. Kolko jeni ima vodesti i horata minavat. Da ne govorim i injenerki.borsay написа:spored mene osnovnata pricina e ce vodesthiya kandidat e zena, opredeleno si e diskriminaziya, no to koe ne e na tazi planeta. uspeh kakvoto i da pravite v badestheMislia che maj si ima prichina.mama_kenga написа: за да ви скъсат с такива специалности , на такава прекрасна възраст и с 2 деца ....трябва да сте сътворили нещо грандиозно.не мога да си представя какво може да е то.Но в никакъв случай проблемът не е в това, че водещ кандидат е жена.това са пълни глупости.
Stiga horata sa se opravdavali s prevodachkata, ama ne mi oceniha ezika, ami zadavaha ni oburkvasti vuprosi, ami pritesnihme se i ne mojah da prevklucha na drugia eziek.
Znaete li za rabota kak protichat intervutata, tova za imigraciata e cirk i detska igra. Tuk na den ste triabva da privlkluchash hiliadi puti ot edin ezik na drug.
Prestanete da zauchavati vuprosi i posle da se surdite che vidish li te drugi mi zadadoha.
Priateli steli da vi pomognat - ami pokazali ste che razchitate na niakogoo a ne za sebe si.
Spored men prevodachite triabva da gi premahnat ot intervuto.
Na nasheto niamashe prevodach, ami kak stiahme da se opravim ako ne mojehme da obelim dumi.
Za info az vodesta inj. bez gram staj kato takava, no s 10 g. chasten biznes i nito duma angl. Konjuenta frenski - samo bonjour , no s anglijski i inj. sus staj. Bez deca i prehvurlena vuzrast za koiato davat tochki.
i BEZ PREVODACH.
Taka che ne razchitajte mnogo na decata vi da vi nosiat tochki i tempodobni.
Imigracionnite sa predi vsichko psiholozi i usestat spored men kogo da pusnat i kogo ne.
Maj tozi ste mu se nosi slavata kato na Pierre Petrof edno vreme.
Не съм имала проблем с френския - дори ме похвали. Проблем имаше мъжът ми с езика...
И ме обиждаш като казваш, че ползваме децата като точки!!
МИСЛЯ, ЧЕ НЕ СЪМ НЕКАДЪРНА ДА ГИ ЗАСЛУЖА ПО ДРУГ НАЧИН, а не да ползвам децата си!

Аз и друг път съм го казвала - трябва да бъдете откровени и честни на интервюто.Да не се правите на нещо, което не сте.Изобщо не сме мислили как да се обличаме и как да се гримираме.Отидохме облечени както си се обличаме всеки ден.Да не говорим, че идея съм нямала кой ще ни изпитва, и сега не знам как се казва.жена беше, възрастна.
- drifter
- Обратна връзка:
Абе, хора вярно е че за тези на които им предстои интервю е по-добре да си мислят, че в торнадовци е била вината и на тях няма да им се случи, но бъдете малко по-коректни. Хората си бяха сериозно подготвени, не са разчитали нито на децата нито на милостиня от страна на изпитващия. Предполагам им е достатъчно кофти, недейте ги засипва с такива обвинения!
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
-
tornado, кофти се е получило, но нищо не е фатално. Най-важното е да не падате духом. Имате време да направите реална преценка на ситуацията и да вземето най-доброто за вашето семейство решение.
Късмет!!!!
ПП Защо винаги се появяват лешояди ...... ?
Жената сподели с всички с цел да помогне на следващите ( можеше и да не го направи) и хулите не закъсняха. Хайде няма нужда :idea:
Късмет!!!!
ПП Защо винаги се появяват лешояди ...... ?
Жената сподели с всички с цел да помогне на следващите ( можеше и да не го направи) и хулите не закъсняха. Хайде няма нужда :idea:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Tornado, chak sega nauchavam i az za gavrata! Sled vsichko, koeto si napisala, ne vijdam prichina da vi vurne s tozi glupav pretext za angliiskia i frenskia!!! Poznavam dosta hora tuk, koito sa baia zle s frenskia, no na interviuto sa poluchili F - frankofon...kakto i da e!
Za tova, che ne vi e dal certificatite - mnogo e veroiatno edin den da si mu blagodarna
Obache ako ste reshili NAISTINA da emigrirate - imash pravo da objalvash reshenieto! V tova sum ubedena, tui kato navremeto imashe podobna tema - niakude e dosta nazad iz foruma - godinata beshe 2003...Ne sum spec po vadeneto na temi ot arhivite - ako niakoi moje da ia iznameri, moje da e dosta polezno.
Opravdanieto s angliiskia e hyper tapo i ,ako reshish da objalvash - hvani se za tova! V kraia na kraishtata Quebec e provinciata, kudeto se govori frenski i da si gledat rabotata s tozi angliiski na interviuto! Oh, iadosah se znachi!
Za tova, che ne vi e dal certificatite - mnogo e veroiatno edin den da si mu blagodarna

Obache ako ste reshili NAISTINA da emigrirate - imash pravo da objalvash reshenieto! V tova sum ubedena, tui kato navremeto imashe podobna tema - niakude e dosta nazad iz foruma - godinata beshe 2003...Ne sum spec po vadeneto na temi ot arhivite - ako niakoi moje da ia iznameri, moje da e dosta polezno.
Opravdanieto s angliiskia e hyper tapo i ,ako reshish da objalvash - hvani se za tova! V kraia na kraishtata Quebec e provinciata, kudeto se govori frenski i da si gledat rabotata s tozi angliiski na interviuto! Oh, iadosah se znachi!
Представителна извадка тип "паплач"

Sajaliavam Tornado che taka se e poluchilo.No i az mislia che si ima prichina.Ne zashtoto ste nekadarni.Gluposti.Kak moje niakoi da preceni za edin chas kadarnostta na niakoi kogoto vijda za prav pat? I za kakva kadarnost stava vapros, v koia oblast?Kak mraia klishetata!Istinata e che imigracionnite slujiteli sa golemi psiholozi i sadiat za vas ne samo po dadenite otgovori , no i po jestovete i darjanieto kato cialo.A moje bi niakoia savsem bezobidna za vas fraza e iztalkuvana negativno ot nego.Ima si i druga prichina, no predpochitam da ne ia komentiram za da ne smushtavam sledvashtite intervjuta.Moja savet za sledvashtoto intervju e da ne se ostaviate da vi iznenadat s vaprosite.Tuk nikak ne obichat interpretaciite i svobodnite traktovki.Nablegnete na dokazvane na motivaciata i razchitane na sobstvenite sili.
Uspeh!
Uspeh!
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
В този форум участват кандидат емигранти-стресирани хора.
За това моля да се вземе следното под внимание:
Няма дискриминация по отношение на пола на водещия кандидат
пример аз и жена ми Елиа и мъжа и и куп други познати.
За преводачката е считам го за истина и на нашето интервю беше темерутка и идиотка някаква-слава богу - не допряхме до нея.
обърнете внимание какво ви разказва торнадо - стандартни въпроси няма - интервюто е свободен разговор,така че дългите постинги напсоледък с подробен опис на въпросите ,могат и да пропуснат нещо-меко казано.
торнадо - не се отчайвайте-ако държите да емигрирате повторете процедурата
ако се откажете(и при положение ,че в Бг живеете що годе нормално - имате работа ,някакви професионални успехи) може би няма да изгубите кой знае какво.
За това моля да се вземе следното под внимание:
Няма дискриминация по отношение на пола на водещия кандидат
пример аз и жена ми Елиа и мъжа и и куп други познати.
За преводачката е считам го за истина и на нашето интервю беше темерутка и идиотка някаква-слава богу - не допряхме до нея.
обърнете внимание какво ви разказва торнадо - стандартни въпроси няма - интервюто е свободен разговор,така че дългите постинги напсоледък с подробен опис на въпросите ,могат и да пропуснат нещо-меко казано.
торнадо - не се отчайвайте-ако държите да емигрирате повторете процедурата
ако се откажете(и при положение ,че в Бг живеете що годе нормално - имате работа ,някакви професионални успехи) може би няма да изгубите кой знае какво.