Монреал - центъра на просветата ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Монреал - центъра на просветата ...

Мнение от ssttoo »

... във Монреал са, братче, най-хараби книжлетата :)

Сега сериозно - Монреал е обявен от Юнеско за книжната столица на планетата. Почват некакви книжни фестивали, радости и прочие страхотия.
http://www.montrealcapitaledulivre.com

Една от причините за високата оценка е новата Голема Библиотека, дето трябва да отвори врати тия дни (края на месеца)
http://www.bnquebec.ca

А една отделна тема е, че сред това море от информация и библиотеки (56 библиотеки има в Мтл) аз се опитвам да си намеря некви СиДИ-та с уроци по френски да си копна на айПодя, ама ... суша. Засега съм проверил в старите квартални бибиотеки - Atwater и Westmount, в МкГилската библиотека (там има само едно сиди "да пеем френските спрежения" :) ) а и звънях на имиграционните, ама те са безкрайно неориентирани, казаха ми "не ни работи сайта в момента". Пък аз браузвах сайта им докато говорех по телефона. Може би е кофти късмет, ама аз досега не съм открил нищо, пък сме в този китен оазис на френкия език и култура на американския континент :( Добре че все пак има торенти (а.к.а. шморенти) :)
bateto

Мнение от bateto »

Не знам дали е книжната и културната столица на планетата ,но на континента може би,ако отидеш на юг да видиш к'ва селения и простотия ги гони сигурно ша са съгласиш.Мексиканите не ги броя.
Ей т'ва Америката голяма работа бе,само фабрики и магазини и луксозни тоалетни-народа да бачка ,да яде и да с..е.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа: Ей т'ва Америката голяма работа бе,само фабрики и магазини и луксозни тоалетни-народа да бачка ,да яде и да с..е.
що бе Бате,ти като си отидеш в БГ-то нали това ще правиш,не е ли това целта на всички? какво по-различно си намислил ти в живота си?без ядене,или без с...е ще го караш? :lol: :lol: :lol:
Заключено