Първи стъпки!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

За мен е удоволствие да разнообразя малко ежедневието Ви ..макар и с толкова малко да Ви занимавам с весели или не чак толкова весели истории:)
Така или иначе съм на работа сега ...вместо да се ядосвам с пъплещите пуберчета в интернет клуба предпочитам да съм някъде "другаде " ...макар и мислено !
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

muskul4e написа: Така или иначе съм на работа сега ... !
Ти и нощни смени ли караш в този клуб? :roll:
Май на пубертетчетата не им се спи много! :wink:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Абсолютно ....Господи ТЕ СА НА ВСЯКЪДЕ АААААААААА!:) :tk:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

ЕЕЕййййййй, мускул4е.....направо ме уби с тия смешки....смях си се сама вкъщи като лудите............

А на къде си се запътил в Канада?Имам предвид към коя провинция.То ясно, че ще минаваш през Квебек..но къде ти се иска най-много?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Здравей друже!

Аз също искам да ти разкажа една история, която се случи с мен преди около 3 години.
При все че съм доста по-голям на години от теб и(предполага се) по-зрял през 2002г и аз също като теб бях буквално откачил на тема бягство от БГ час по-скоро. Стигнах доста далеч в подготовката. Намерих един каналджия, който уреждаше заминаване като моряк, изкарах си дори моряшки паспорт при все, че никога не съм бил такъв. Уредиха ми писмо от шипингова компания, която уж ме наема и т.н. и т.н. Стигна се дотам, че си разработих версия за пред имиграционните тук. Щях да се представям за циганин. И най-накрая направих дори резервация за самолетни билети с АлИталия през Милано за 02.10.2002г. Беше вече средата на септември и лека полека започнах да стягам багажа. Купих си един средно голям сак(не можеш да повлечеш един самосвал багаж ако просто отиваш да сменяш екипаж) и понасложих някои неща в него.
И сега най-интересното. Можеш да си представиш какво ми е било вътре в мен. Аз духом вече не бях в БГ. Та около 25.09.2002г ми се обажда моя каналджия(имахме уговорка да ми се обади преди да отида да платя билетите) и ме вика да се срещнем, че имало някакъв проблем. Изстинах. Отидох, срещанхме се и човекът съвсем честно и почтено ми обясни, че моята работа няма да стане(до този момент не бях му платил и стотинка). Обясни ми, че каналът вече не действа, че по всички летища като видят моряшки паспорти правят обстойни проверки и т.н. и т.н. А сега опитай се да си представиш как се почувствах. Престави ли си??? Е как е? Как да не откачиш??
Бях заложил всичко на тази карта. Не бях на работа и духом вече си представях райските градини на Ангриньон :D .
Естествено нямах друг избор и трябваше да приема нещата. Тогава каналджията, като ме видя, че приличам на препикано мушкато ми каза следното, което няма да забравя никога:
"Какво си тръгнал по този начин бе човек? Имаш висше образование, понаучи малко език, подай си документите и ще стане работата. Иди в Канада като бял човек, за да ти хареса там. Иначе ще има мноооого да ти пати главата, а като те гледам не си вече на 22-23години."
И колкото и да е странно аз му повярвах. Може би защото не ме измами а ми каза истината. Какво му пречеше да ми вземе парите, които трябваше да му платя и да ме върнат от някое летище. Нито той има вина нито някой друг и всичко е пито платено. Той обаче не го направи. Затова аз му повервах и така започнах процедурата. Учих френски от АБ, минах си интервюто и година и 4 месеца след този разговор аз държах паспорта с визата.
Та това, което искам да ти кажа е: не постъпвай хлапашки, както почти на косъм щях да постъпя аз. Не си отрязвай пътеките, не си напускай работата и изобщо не си променяй ритъма на живот заради това, че ще заминаваш. Живей си така като, че ли нямаш такива намерения, карай си процедурата, учи френски и всичко ще бъде ОК.
Не си пропилявай няколко години от живота заради година и половина.
Успех!!!
Нема лабаво
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Знаи първо мерси на Таралеж че оценява труда ми :) И да и кажа че съм решил да бъда в Квебек .. Не съм мислил за друга част на Канада :)Вероятно това е защото приятелите ми ще бъдат близо а и предполагам че щом е по лесно да се влезе в Квебек ще има и повече нашенци :)

На другия разказ ...Ами след като си опитал и си минал през целия тоя трънлив път и в края на краищата си стигнал до извода че от това да понаучиш някоя друга дума на френски е бил по добрия вариант ...Реших да направя както всички ми казвате ...:)Какво толкова ..нали все пак трява все някога да започна да го уча тоя език ..дали там или тук все едно ..пък каквото ще да става !
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

разликата между това да си "циганин" или "педал" чакащ някакъв легален статус или да си норамално пребиваващ е доста голяма.
по първия начин може и да ти се усмихне щастието да се удавиш, но с някой по-голям камък и в езеро :D
не се излагай ами си подавай документите и учи френски
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Момент ..изобщо нямам намеренеи да се изкарвам нито циганин нито педал .. вече споменах че съм избрал нормалния вариант ..предпочитам да уча !
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

успех!
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

flateric написа:успех!
И от мен! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

и умната това лято във морето :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

muskul4e написа:..нали все пак трява все някога да започна да го уча тоя език ..дали там или тук все едно ..
Не е все едно! Колкото по-добре знаеш езика когато дойдеш в Канада, толкова по-добре ... :beer: !
Obey gravity ... It's the law!
Joy

Мнение от Joy »

muskul4e написа:Че кой пък е казал че канадците са глупави а колкото за манталитета "с поличката на мама" вероятно изхождаш от собствения си опит ...ЩОТО ЗА СЕБЕ СИ МОГА ДА КАЖА ЧЕ С ЖИВОТА СИ ТУК СЕ ОПРАВЯМ САМ !Аз искам градивни мнения и нямам желание да се заяждам с никого тук ..и другото е че си е лично моя работа как съм избрал да замина ...
А и особено ми е било интересно дали JOY така си говорила преди да заминеш за Канада !? Щото ми се струва че на чужд гръб и 100 тояги са малко ...Ето на това казвам аз български манталитет!!!
По-градивно мнение от това, здраве му кажи! Защо си мислиш,че ти го казвам за да се заяждам? Това е което мислех преди да замина за Канада и което винаги съм мислела. Не си мисли,че си единствения 25-годишен "умник",който е решил да "метне" емиграционните и че всички останали,които губят по 2-3 години в процедура и интервюта са по-глупави от теб!
Казвала съм го и друг път, но явно те мързи да търсиш...Казах го и на собствения си брат (повярвай с много по-цветущи епитети), защото и неговия акъл хвърчи.

С подобни идеи в главата, не ми разказвай,че се оправяш сам! Да го видя няма да повярвам! Човек, който няма търпение да мине законна процедура и смелост да се яви на интервю, не мисля че е в състояние да се "оправя".

Ако искаш да знаеш, на тази емиграция посветих повече от 10 години от живота си преди да стъпя тук! И имах търпението и ми стигна амбицията и силите. Научена съм си родена, еййй! :lol: И за секунда подобни глупости не са ми минавали през ум!
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Драга ДЖОЙ... Нали знаеш че има една стара сентенция ЗА ЕДНО ПЕРНАТО ДЕТО МНОГО МИСЛИЛО!!!
За да отделиш 10 години на мислене как аджаба ще имигрираш ,за мен ти ще влезеш в историята като "ЖЕНАТА МИСЪЛ"
Ако взаимствам от твоята философия ...за да реша да имигрирам ще се наложи да кандидатствам и за пенсия преди това ...
Само че времето ми е ценно и нямам намерение като се спаружа от старческа немощ да реша да тръгвам на гурбет!
И нещо мъничко за накрая ... Странно защо ти си единствената която си мисли че съм тръгнал непременно някой да премятам,да изкарвам останалите по глупави от мен и така на там ...Моля най - любезно всеки който се чувства по някакъв начин засегнат от моите изказвания да го напише щото аз лично не се сещам за нещо подобно ..макар и с моите 25 години!
Последно промяна от muskul4e на Пон Апр 04, 2005 7:11 pm, променено общо 4 пъти.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Мускулче, чедо! ако знаеш тук в Монреал каква река имаме - страшно е удобна, за да и посветиш осмия си опит за давене! Ама първо - требва да научиш да крещиш помоооощ на френски:-)
Стегай се и пристигай!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено