Една година в Торонто - равносметка....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

BG-Dude написа:... по филмите как от време на време при произнасянето на дума, която няма нищо общо с темата, актъорът жестикулира като повдига двете си ръце и свива показалецът и средният си пръст на двете ръце? Това зна4и 4е го слага в кави4ки...
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
За първи път виждам такова "обяснение" за жеста "кавички" ...
:wave2:
Циганите - на Сатурн !
monny

Мнение от monny »

и аз съм да има дискусии, може и бой :D
ама темата не беше кйо колко е българин и кой колко получава в бг, а една година в торонто, уж много хора се изипали пък само двама споделиха, другите вероятно след една година престой вече не са хора :lol:
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Aries написа:Торнадо, не казвам, че е съвсем невъзможно, но фактите са си факти.
Знаеш ли колко тъжно ми става, когато тези хора ни дойдат на гости и разкажат как колеги, които са се справяли доста по-зле от тях с обучението работят тук и там ама не поради друга причина, а поради факта, че познават този и онзи.
Те вече не говорят на тази тема де :D
Може би мъжа ти просто е попаднал на подходящото място в подходящото време, но я си представи подобна ситуация в Канада - първенец на випуска да не може да си намери работа по специалността?!?!?
Aries, брато, всичко това важи с пълна сила в Квебек, не знам за другите провинции. Разликата е, че все пак в БГ по-лесно можеш да намериш някоя връзчица!
To Live Is To Die
cal

ключето

Мнение от cal »

Gez,

лично за мен тези твои думи съдържат ключето на успеха!
Бих добавила само: И да помага Господ!

И ето ги двата съвета към имигриращите, които ми идват:
1. Не идвайте с идеята да стреляте на посоки. Направете си план, който да следвате, поне насока какво ще правите и как може да реализирате този план. Целите ви трябва да са достижими, реалистични....мислете добре.
2. Навсякъде създавайте контакти, всякакви контакти...не се знае откъде ще изкочи зайчето. Така си намерих първата сериозна работа аз - с контакти, така стана и с жена ми.

Желая ви много успех и за напред! :)
gorko

Мнение от gorko »

аз абсолютно подкрепям автора на темата. Само едно кратко изречение за помощите, социал значи мизерия където и да е по света.
Така погледнат въпроса за емиграция в переспектива да, но просто за идеята да напуснем България в никакъв случей. има една народна приказка: от трън та на глог, че по-голям.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Re: ключето

Мнение от gez »

cal написа:Gez,

лично за мен тези твои думи съдържат ключето на успеха!
Бих добавила само: И да помага Господ!

И ето ги двата съвета към имигриращите, които ми идват:
1. Не идвайте с идеята да стреляте на посоки. Направете си план, който да следвате, поне насока какво ще правите и как може да реализирате този план. Целите ви трябва да са достижими, реалистични....мислете добре.
2. Навсякъде създавайте контакти, всякакви контакти...не се знае откъде ще изкочи зайчето. Така си намерих първата сериозна работа аз - с контакти, така стана и с жена ми.

Желая ви много успех и за напред! :)
Ami taka pone mislia az...:) i mai che sam prav...xe xe...
gorko написа:аз абсолютно подкрепям автора на темата. Само едно кратко изречение за помощите, социал значи мизерия където и да е по света.
Така погледнат въпроса за емиграция в переспектива да, но просто за идеята да напуснем България в никакъв случей. има една народна приказка: от трън та на глог, че по-голям.
Aaaaaaaaa...nikoi ne e govoril za pomoshti....te sa ako nai-loshoto se sluchi, da gi polzvash....za kebabcheta i birichki...xe xe
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Заключено