То не бе чакане , не бе чудо

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
M@ria

То не бе чакане , не бе чудо

Мнение от M@ria »

Вчера и ние получихме писмо за виза :partytime: . От една страна - радост, от друга - притеснение. Оказва се, че получаването на виза е необходимо условие, но не и достатъчно. Сега ни предстои да продадем апартамента :nenam: . Ако успеем - стягаме куфарите. А сега малко подробности по дати:

VIII.2001 Изпратени първи документи
X.2001 Получени втори документи
II.2002 Изпратени втори документи
V.2002 Получена покана за интервю
VII.2002 Интервю
IX.2002 Получени Сертификати за селекция
3.01.2003 Изпратени документи в Букурещ
04.2003 Получени медицински и изпратени допълнителни документи
10.05.2003 Направени медицински
11.05.2003 Повторно изследване на урина на детето
17.06.2003 Изследвания на храчки
15.08.2003 Изпратени медицински
19.09.2003 Повторно изпращане на резултата от изследването на
храчки поради непълно нанесени резултати
17.10.2003 Изпратено писмо за виза
23.10.2003 Платена RPRF
28.10.2003 Получено писмо за виза :lol:

Дотук - лесно. Пасивно чакане. Но май е време да се задействам.

Не успях и да се зарадвам :? , обвзе ме колебание и страх.
Но си спомних един момент от лятото: бяхме в Аквапарка на Слънчев
бряг. Реших да се спусна по най-високите и стръмни пързалки, но по стълбите започна да ме хваща страх. Качих се горе - поколебах се поколебах се, пък слезнах обратно по стълбите. Срам и позор :oops: !
Невероятно гадно усещане :evil: !!! Към края на деня не можех повече да издържам на това чувство( на неуспех, на отстъпление) и отидох и започнах да се пускам и по тези пързалки.

Този спомен :idea: ми помогна да преодолея колебанието. Трудна е първата крачка, но трябва да я направя, за да не съжалявам после цял живот, че не съм опитала. Доколкото разбирам от форума( благодаря на всички за това), ситуацията там не е много розова, особено за новодошли. Отговорността е още по-голяма, когато си с дете. Но сме решени да опитаме .
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Поздравления М@рия! :D :D
Като гледам, бая сте почакали, но нищо, нали дойде писмото...
Апартамента защо ще продавате? Интересуваме се, защото сме декларирали 2 апартамента на интервюто и се чудим какво да ги правим...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

IvHaydu написа:Поздравления М@рия! :D :D
Апартамента защо ще продавате? Интересуваме се, защото сме декларирали 2 апартамента на интервюто и се чудим какво да ги правим...
Ако сте решири да го ударите на живот, тук за нула време може да ги опаткате и двата :D
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

vladi написа:
IvHaydu написа:Поздравления М@рия! :D :D
Ако сте решири да го ударите на живот, тук за нула време може да ги опаткате и двата :D
То идеята не е никак лоша, ама няма как да ги продадем, че родителите ни ще трябва да спят по пейките...
А през зимата това не е особено препоръчително - има много премазани от белите мечки :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Joy

Мнение от Joy »

Мария,радвам се за теб! Съжалявам ако критиките ни във форума и най-вече това,което АЗ съм казвала са те накарали да се колебаеш и да се страхуваш! Знам,че винаги има страх,но не ми се иска да мисля,че може би и аз съм допринесла за това...Напоследък все ми казват,че отчаяно звуча,а и получих предупреждение да си сменя ника :D ,но това е видимост само...Действителността не е страшна,и тук хора живеят и то по-добре!Не всички се връщат -това са само единици,а ние сме много!Животът тук може да бъде прекрасен,а понякога и още по-прекрасен!
Не се колебай,а тръгвай с радост!Още повече,че първите месеци са си купон!
Аз за себе си мога да кажа,че съм много доволна от живота си и честно ти казвам,дори и за кратко не ми се стъпва в България,а мисълта за постоянно връщане просто ме ужасява...

Продавнето на апартамента ще е може би най-трудната и най-болезнената част от цялата процедура!
Гост

Мнение от Гост »

Аватар
Rosi i Bobi

Мнение от Rosi i Bobi »

Chestito, M@ria!!!

Kasmet i uspeh i po-natatak!
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Честито и от нас, Мария!
Много се радваме за теб и семейството ти!
Не се колебай много, а бързо стягай куфарите и багажа, и потегляйте за Канада.
Успех от нас!!!!! :lol:
div

Мнение от div »

Chestito!!!

Zdrave, kysmet i sbydnati mechti!
I smelo napred! :lol: :lol: :lol:
mira

Мнение от mira »

4estito, Maria! 4uvstvata ti gi razbiram napalno. to i nie v4era polu4ihme pismoto i niama da opisvam kakvo izpitvam, ti si go napravila po-dobre. Uspeh!
Аватар
vik

Мнение от vik »

Maria, jelaia ti uspex y samo taka...
Nelly

Pismo za vizi

Мнение от Nelly »

...
Последно промяна от Nelly на Сря Яну 12, 2005 11:48 pm, променено общо 1 път.
M@ria

Мнение от M@ria »

Благодаря на всички за пожеланията!

Желая и на вас късмет и кураж!!!
pumpy

Мнение от pumpy »

честито и от мен.
мене започва да ме е шубе, но това е само до началото на пързалката - после е само надолу, нама връщане назад.
ще пътумваме ли заедно. аз имам резервация на 17.02.2004 за Амстердам и на 24.02.2004 от Амстердам за Дорвал. Иво
M@ria

Мнение от M@ria »

Ами ние имаме намерение да пътуваме през април. Още не съм правила резервации. Но с нетърпение ще очакваме да пишете за първите си впечатления, а също може да споделите и за самата подготовка, багаж и т.н. :roll:
Заключено