Не им харесало, не издържали 6 дена, живи да ги оплачеш... Откаде ги намирате тия приятели бре, сигурно мама и тате са приватизирали някоя и друга фабрика в БГ-то... Докато не почнат да влизат в затвора такива, БГ-то никога няма да се оправи...dissidente написа:Samo da spodelia. Moi priateli imigriraha v Montreal i si zaminaha v BG sled... 6 dneven prestoi. Ne im haresa. Dori ne ostanah, za da si napraviat dokumentite...НИКИ написа:11. Винаги можете да се върнете в БГ, стига да не ви е срам!
Reshenia vsiakakvi, vajnoto e da ne se strahuvame da gi vsemem.
Niki, kakvoto i da reshish USPEH!
aide sega malko realizam
- Lub0
- Обратна връзка:
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Когато си похарчил толкова много пари (по мои сметки целия имиграционен пакет излиза поне 15 000 лева), толкова много време (при нас - около 2 години), вложил си толкова много учене на френски (е, някои не се напрягаме много-много, но все пак...
), толкова много надежди за нов живот...и да се върнеш след 6 дни...айде стига бе! Това не е сериозно!
Това би направил или Човекът-Дебил, или някой, който не знае какво иска и какво прави...
То хора разни...и безобразни...ама чак пък толкова...
Поне една седмица да бяха изкарали!

Това би направил или Човекът-Дебил, или някой, който не знае какво иска и какво прави...
То хора разни...и безобразни...ама чак пък толкова...
Поне една седмица да бяха изкарали!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- Sneji
- Най-любезен форумец
Недейте така съфорумци. Бъдете малко по-толерантни към чуждите постъпки и мнения! Всеки сам си знае дереджето и сам си решава. Ако не си щастлив или доволен някъде - просто сменяш мястото или в повечето случаи правиш компромиси. Научете се да приемате решенията и постъпките на другите без да им правите психологически анализ. И моля ви се, направете поне малко усилие да споделяте радоста на хората когато постигнат и се похвалят с нещо! Ако пък ви е толкова трудно - просто замълчете!
Bate, taka e, razto4itelen sibateto написа:Izvinyavay Ani ,ako ne sam te razbral ,az yavno izhogdam ot sobstvennoto si pologenie,yavno sam mnogo raztochitelen,plashtam 150d. naem ,a razlikata do 540d. ya harcha za glezotii,yavno taka ne moge ,ste tryabva da se reviziram i ako uspeya moge bi ste vloga povece pozitivizam.No vse pak se radvam na sadbata ,ce ne sam naprimer v Toronto,shtoto na tiya 540 stayata mi steshe da struva pone 600,a soka mi steshe da e na kredit.Ne s loshi chuvstva ,no ti koga ste se prizemish i da se prisaedinish kam nas ,grupata na realistite,smyatam che sas vzaimni usiliya bihme bili polezni na horata koito im predstoi da imgrirat ot Balgariya ,Argentina i dr. strani nashi sanarodnici. join us za da sme polezni.

Da ti kava, smqtam se za realist i wiarwam 100% w towa, koeto pi6a. Pusnah temata za pozitiwizma za balans, za6toto wie, realistite, kakto i negatiwistite, upla6ihte horata, 4e tuk e ia diw kapitalizam, ia diw socializam i po-dobre hi4 da ne idwat maj. kak edno ne6to hubawo, wie realistite ne kazwate, be! taj li ne widiahte ni6to hubawo tuk? i towa ako e realizam

Ubedena sam, 4e tazi strana e mnogo po-uredena waw wsiako otnoênie spriamo BG. waob6te ne moga da gi srawnia. I ne mi srawniawajte s razni drugi 4uvdi zemi, towa tuk e BGkanada.com
4e e trudno za noeodo6lite, trudno e. W smisal da zapo4nat hubawi raboti i da si pe4eliat normalno (pak skoba: ne mislia, 4e zaplata ot 5000$ e normalna za 95% ot naselenieto; wisoka e). I naj-goliamata pre4ka spored men sa ezicite. Posle idwat i raznite prof. organizacii, koio sa nawsiakade. i o6te kup drugi problemi. ne si zatwariam o4ite pred tezi ne6ta, i nie ne sme cafnali o6te, kakto newednav sam kazwala. No towa horata w BG maj go znaiat naizust. Postarahme se dosta nadalgo i na6iroko da im go nabiem w glawite. No ne moga i da kava na bialoto 4erno otnosno towa kolko dobri ne6ta iam tuk.
Se6tam se i drugo: zawisi ot kambanariata. Iawno moiata e mnogo po-niska ot na wsi4ki wi i zaowa mi hareswa. Kwo da se prawi, malak 4owek sam.
Bate, i az ni6to li4no, prosto mi dojde muzata

Ina4e 6te e super da udarim po niakolko zaedno, pone za men.
:beer2:
Обичам да преча
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Всеки сам си знае дереджето и сам си решава - да, това е така... Само че ние, дето сме още в БГ, си съставяме мнение за Канада и живота там по описанията, които четем във Форума, на чуждите постъпки и мнения. Затова и леко се плашим, когато четем, че някой след 2 седмици или след 6 дне си е стегнал багажа и се е върнал...Sneji написа:Недейте така съфорумци. Бъдете малко по-толерантни към чуждите постъпки и мнения! Всеки сам си знае дереджето и сам си решава. Ако не си щастлив или доволен някъде - просто сменяш мястото или в повечето случаи правиш компромиси. Научете се да приемате решенията и постъпките на другите без да им правите психологически анализ. И моля ви се, направете поне малко усилие да споделяте радоста на хората когато постигнат и се похвалят с нещо! Ако пък ви е толкова трудно - просто замълчете!
Ако не си щастлив или доволен някъде - просто сменяш мястото или в повечето случаи правиш компромиси - и това е така, ама постой поне 1 месец, иначе можеш да погледнеш от самолета и да си кажеш : Егати мизерията, връщам се, даже няма да слизам!
Не си позволявам да правя психологически анализ на никого - не ми е работа, но анализирам постъпките на другите, мъчейки се да извлека от тях някаква информация... Защото ако тези хора, стояли 6 дни и се върнали след това, не са някакви разглезени дечица, а сериозни и добре мотивирани хора, сблъскали се с обективни трудности, довели до това им решение, това означава, че същото може да се случи и с нас... Което води до промяна в програмната ни схема...
А що се отнася до споделянето на радоста на хората, когато постигнат и се похвалят с нещо, не мисля, че аз имам съществени пропуски в това отношение! Обичам хубавите емоции, независимо кой е източника им - аз или някой друг...

P.S. Ти отиде в Торонто и стана нещо много сериозна, Снежинке!!! Или усещаш, че ти идва сезона, а?

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
- Sneji
- Най-любезен форумец
Ами аз винаги съм си била сериознаIvHaydu написа: P.S. Ти отиде в Торонто и стана нещо много сериозна, Снежинке!!! Или усещаш, че ти идва сезона, а?[/color]

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
То че ви изпреварихме със снега - изпреварихме ви, спор няма, ама вие не се притеснявайте, като при вас завали и дойде зимата, много бързо ще дръпнете поне с 5-6 обиколки...Sneji написа:Ами аз винаги съм си била сериознаIvHaydu написа: P.S. Ти отиде в Торонто и стана нещо много сериозна, Снежинке!!! Или усещаш, че ти идва сезона, а?[/color]
То и емиграцията си е много сериозна работа и определено не е за всеки... и това рано или късно си проличава. А че ми идва сезона - така си е, само дето не го обичам много, особено откакто съм тук. Доколкото разбрах тази година ни изпреватихте със снега, не че имам нещо напротив де

А че емиграцията не е за всеки - сигурно е така... За да успееш според мен, трябва да успееш да се впишеш в околния пейзаж, и то да се впишеш добре, и да се чувстваш добре като вписан...
Другия вариант е да си кажеш : Аз съм тук и тук ще живея. Може да ми е трудно, може да ми е ужасно, но ще свикна. В БГ лесно не ми е било, щом съм докретал чак дотук, нали? Пък и няма да пътувам като звяр по дестинацията София-Монреал-София...
Виж, ако изкараш 5 години, и още се чувстваш не на мястото си, тогава вече май е време да се преместиш нанякъде...
А за твоята сериозност що томове с книги съм изчел...

Та така... Кога се очаква да направиш премиера за сезона?

Е-е-е, посмали малко. Виж тука какви са средните годишни доходи в Канада и после сметни колко процента от канадците вземат заплати от 5000 (60 000 на година) и нагоре:bateto написа:... ste kaga 5000d. na mesec e edna normalna zaplata za Canada za okolo 95% ot naselenieto ...
http://www.statcan.ca/english/Pgdb/labor01a.htm
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Ivo Hayduka
[vij kvo chovek
ne se plashete ot tva koeto chetete tuk, veche ste s edin krak tuk
ne e zatvor - ima opravia osobenno ako ne idvate s srebarni lajichki i s danteleni rakavichki
ne se plashete ot tva koeto chetete tuk, veche ste s edin krak tuk
ne e zatvor - ima opravia osobenno ako ne idvate s srebarni lajichki i s danteleni rakavichki
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Колкото и разкази и истории да слуша човек за Канада, не може да добие истинската представа за нея.
За всеки нещата са индивидуални и зависят от много фактори.
Не тръгваме с големи илюзии, но не сме и готови да лижем задници.
Пък каквото има да става - ще стане.
За всеки нещата са индивидуални и зависят от много фактори.
Не тръгваме с големи илюзии, но не сме и готови да лижем задници.
Пък каквото има да става - ще стане.