zdrasti na vsi4ki koito 4akat s netarpenie pismo ot men.
I taka, ve4e sam canadka. pristignah v montreal na 26 octomvri ve4erta. patuvaneto be6e dosta izmoritelno no vsi4ko mina normalno. V amsterdam imahme prestoi ot okolo 4 4asa i ne mojah da sliaza do grada. no leti6teto tam e ogromno, ima stra6no mnogo magazini i vremeto minava barzo. sled tova letiahme nad okeana.
kacnahme, minahme prez pasportna proverka, sled tova imigrantskite i mitnicata. Navsiakade vsi4ko stana mnogo barzo, horata te posre6tat s usmivka i ne se zaiajdat s teb. vsi4ki sa mnogo liubezni.
izliazahme ot leti6teto, galya me 4aka6e. mnogo sme 6tastlivi 4e pak sme zaedno. vzehme van4e ot leti6teto i za 40 cad ni zakaraha do kvartirata.
Kvartirata v koiato sme sega se namira na cote de neige. jiveem v 3 1/2 (1 spalnia, salon, trapezaria i kuhnia kato ob6to pome6tenie i bania s toaletna.)malko e tiasno za 4 du6i zatova o6te na drugia den s galya i cveti tragnahme da tarsim kvartira. i ia namerihme. tova e ka6tata me4ta. ogromna e!!! samo salona e kam 100 kv.m. ima i 3 zatvoreni stai, taka 4e vseki ot nas 6te si ima samostoiatelna staia. ima i vtora toaletna. kuhniata e oborudvana s hladilnik, pe4ka, peralnia i su6ilnia. vav vsiaka staia ima vgraden garderob. Niamam tarpenie da stane 1 dec. za da se naneseme.
Dnes hodihme do centara za integracia na imigrantite. obiasniha ni cial kup ne6ta. swled tova do ramq za medicinskite i sled tova zaa social incurance number.SIN a 6te izleze sled 4 sedmici a medicala ot 1 jan. ostava samo da otida da si opravia 6ofiorskata knijka, 4e srokovete za 4akane sa dalgi4ki. Ina4e navsiakade ne6tata stavat barzo, davat ti nomer4e i si 4aka6 spokoino, ima kade da sedne6 i ne visi6 kato idiot po opa6ki.
ina4e grada si e grad kato grad - ka6ti, ulici, koli, hora. e, sofia e mnogo po-krasiva (arhitekturata opredeleno e leko groznovata, ama tva e vapros na vkus i na navik). transporta e stra6no dobre ureden, ve4e sam sigurna 4e niama kak da se zagubi6. vremeto e otnositelno priatno - hubava kasna esen. o6te niama sniag, za razlika ot BG. vali dajd oba4e. ina4e ne e studeno, az hodia po tanka trikotajna bluzka pod iaketo, za6toto navsiakade kadeto vleze6 e jega.
cenite nje sa 6okira6to razli4ni, niakoi sa daje po-niski. samo hliaba e dosta po-skap - edna franzela e 1,75.
Oh, ami gore-dolutova sa zasega parvite mi vpe4atlenia. pitaite kakvo vi interesuva.
Pozdravi na vsi4ki,
Iliana
pozdravi ot Mtl
- dissidente
- Обратна връзка:
Re: pozdravi ot Mtl
iliana написа: samo hliaba e dosta po-skap - edna franzela e 1,75.
Dobre doshla v Montreal.

Franzeli mojesh da kupuvash za 0.99 $ vuv frenksite hlebarnizi-sladkarnizi "Au pain dore". Ima edna na ul. Cote des Neiges, ne dale4 ot ugula s ul. Jean Brillant (do

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Надявам се да се уредите добре в Монреал!
И много късмет!
Разказвай като имаш време, пък ние ще четем и ще питаме, каквото не разбираме...
И много късмет!

Разказвай като имаш време, пък ние ще четем и ще питаме, каквото не разбираме...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!