За дрогата в Монреал
- Lub0
- Обратна връзка:
Тъй де, ама какво съм виновен аз или тревата, че има лабилни хора? Човек като си е халипав, дали ще пуши трева, ще се отдаде на секти или ще си стои заключен по цял ден в къщи, няма да има голяма полза за обществото... плюс това тревата ще има много по-добър ефект върху него, и върху обществото като цяло, защото по добре потхед, отколкото сериен убиец например?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
Тогава дай да забраним и шоколада! Защото има хора, които се пристрастяват към него и последиците хич не са ласкави!miteto написа:Да де, ама ти не си ме разбрал. Дали ще е физическо, психологическо или ентропично ако щеш, пристрастяването си е пристрастяване. И при някои хора откачването от психологическо пристрастяване е почти толкова трудно, колкото и от физическо. Какъв е крайния резултат ? Оставаш си потхед. Кой го е*е дали някой учен с цайси като телескопа Хъбъл нарича пристрастяването ти физическо или психологическо, като в крайна сметка не можеш да се спреш ?
Дай да забраним алкохола - я виж колко алкохолици има!
За цигарите - достатъчно бе казано.
За преяждането - и това е вид наркомания.
Що се отнася до опасностите, грозящи нашите деца, когато (ако) легализират дрогата и тя започне да се продава (в аптеките например) и се пресече уличната търговия, тогава нашите деца ще бъдат доста по предпазени от това. Защото при липсата на свръхпечалби кой ще е луд да хвърля пари по зарибяване на нови клиенти? Не мислите ли, че нелегалността на тези вещества прави престъпния свят по-силен? (Сравнете сухия режим в Америка и възхода на мафията по негово време).
ако се продава в аптеките,кой ще изписва рецепти за дрога(в момента се продават доста наркотични вещества в аптеките,но по никакъв начин не удрят уличните търговци)
за да се пресече уличната търговия,държавата трябва да пренасити пазара,с евтина,качествена,подплатена с добра реклама дрога
и как ще бъдат защитетени децата по този начин?

Ариес взимам си обратно всичките лоши думи за тебе!
аз не "прокламирам",нито рекламирам ,нито продавам или пробутвам нещо на децата-
борбата с наркотрафика/наркотиците понастоящем взема много повече жертви отколкото една добре регулирана със закон употреба.
Настоящите закони са изготвени ненаучно в разрез със здравия разум ,както бях цитирал в една друга тема.
също така е ясно , че много силни и крайно "наркотици" са въобще неизвестни на "експертите" и/или практически свободно продавани по магазини ,аптеки и срещани в природата.
за конопа пък няма какво да говорим както отговорил представител на една от много комисии в САЩ на въпрос на възмутени майки:
"Защо не прокламирате достатъчно вредата от конопа?"
той отговорил:
"Никога в историята на човечеството не са хвърляни толкова много средства за изследване и доказване вредата на едно вещество и да са постигнати толкова нищожни резултати"
за вредата и "пристрастяването" - аз не мисля аз ЗНАМ колко са нищожни,знаят го и милионите потребители по цял свят.
Лично аз съм пушил трева в ден след ден в продължение на месеци, а после с години не съм и помирисвал,както не употребявам и понастоящем-без да изпитвам никакви неприятни последствия,както и всичките ми познати.Не съм изпитал съществени вредни последствия , нито пък съм преминал на други по-опасни дроги.
Да се говори ,че е здравословно да се пуши каквото и да е е смешно естествено,но човечеството винаги ще си търси някакъв химически отдушник на стреса-ако искаме да отрежем този стремеж - да забраним алкохола ,кафето,цигарите?
ами така можем да се борим и със СПИН - като забраним секса и го заменим с изкуствено осеменяване.
Тъй като "свят без дрога" понастоящем изглежда болна антиутопия,стремежа трябва да е към по - безвредна дрога,към превенция на подрастващите, а не към лов на вещици.
засега конопа най-добре добре се вмества във представата за социално приемлива дрога с разумно поносими вреди,за съжаление в нашите общества традиционен е алкохола...
крайно време е законите да се съобразят с фактите,науката и здравия разум.

аз не "прокламирам",нито рекламирам ,нито продавам или пробутвам нещо на децата-
кратко и ясносе пресече уличната търговия, тогава нашите деца ще бъдат доста по предпазени от това
борбата с наркотрафика/наркотиците понастоящем взема много повече жертви отколкото една добре регулирана със закон употреба.
Настоящите закони са изготвени ненаучно в разрез със здравия разум ,както бях цитирал в една друга тема.
също така е ясно , че много силни и крайно "наркотици" са въобще неизвестни на "експертите" и/или практически свободно продавани по магазини ,аптеки и срещани в природата.
за конопа пък няма какво да говорим както отговорил представител на една от много комисии в САЩ на въпрос на възмутени майки:
"Защо не прокламирате достатъчно вредата от конопа?"
той отговорил:
"Никога в историята на човечеството не са хвърляни толкова много средства за изследване и доказване вредата на едно вещество и да са постигнати толкова нищожни резултати"
за вредата и "пристрастяването" - аз не мисля аз ЗНАМ колко са нищожни,знаят го и милионите потребители по цял свят.
Лично аз съм пушил трева в ден след ден в продължение на месеци, а после с години не съм и помирисвал,както не употребявам и понастоящем-без да изпитвам никакви неприятни последствия,както и всичките ми познати.Не съм изпитал съществени вредни последствия , нито пък съм преминал на други по-опасни дроги.
Да се говори ,че е здравословно да се пуши каквото и да е е смешно естествено,но човечеството винаги ще си търси някакъв химически отдушник на стреса-ако искаме да отрежем този стремеж - да забраним алкохола ,кафето,цигарите?
ами така можем да се борим и със СПИН - като забраним секса и го заменим с изкуствено осеменяване.
Тъй като "свят без дрога" понастоящем изглежда болна антиутопия,стремежа трябва да е към по - безвредна дрога,към превенция на подрастващите, а не към лов на вещици.
засега конопа най-добре добре се вмества във представата за социално приемлива дрога с разумно поносими вреди,за съжаление в нашите общества традиционен е алкохола...
крайно време е законите да се съобразят с фактите,науката и здравия разум.
Никъде не съм писал, че съм ЗА забрана на марихуаната. Спора беше, може ли да има случаи на пристрастяване, или не.Aries написа:Тогава дай да забраним и шоколада! Защото има хора, които се пристрастяват към него и последиците хич не са ласкави!miteto написа:Да де, ама ти не си ме разбрал. Дали ще е физическо, психологическо или ентропично ако щеш, пристрастяването си е пристрастяване. И при някои хора откачването от психологическо пристрастяване е почти толкова трудно, колкото и от физическо. Какъв е крайния резултат ? Оставаш си потхед. Кой го е*е дали някой учен с цайси като телескопа Хъбъл нарича пристрастяването ти физическо или психологическо, като в крайна сметка не можеш да се спреш ?
Дай да забраним алкохола - я виж колко алкохолици има!
За цигарите - достатъчно бе казано.
За преяждането - и това е вид наркомания.
Що се отнася до опасностите, грозящи нашите деца, когато (ако) легализират дрогата и тя започне да се продава (в аптеките например) и се пресече уличната търговия, тогава нашите деца ще бъдат доста по предпазени от това. Защото при липсата на свръхпечалби кой ще е луд да хвърля пари по зарибяване на нови клиенти? Не мислите ли, че нелегалността на тези вещества прави престъпния свят по-силен? (Сравнете сухия режим в Америка и възхода на мафията по негово време).
Илияне - ти колко време си живял в Холандия и колко кофи шопа си видял да се затварят?
или си чел популярни брошурки в Бг?
не само ,че не се затварят ами и другите страни се поучиха от добрия пример.
Белгия още преди 1.5 година обяви че отваря първия кофи шоп в Брюксел.
в повечето европейски страни личната употреба не се преследва и се разрешава отглеждането и притежаването в малки количества,като се забранява само продажбата.
Останалите наркотици естествено носят огромни печалби ,защото поради забраната цената им е завишена стократно.
Примерно венозните инжекции са толкова широко разпространени,заради минималното количество ,което изискват,но преди 150 години за се пиели.
Никой не говори да ги пуснем по магазините за свободна употреба или след 5 лева джипи-то да ти ги изписва.Просто поставянето им под контрола на съответна обществена институция , ще лиши "трафикантите" от бизнес и ще спаси наркоманите от шибания начин на живот + проституция и грабежи ,които сега са им ежедневие.
или си чел популярни брошурки в Бг?
не само ,че не се затварят ами и другите страни се поучиха от добрия пример.
Белгия още преди 1.5 година обяви че отваря първия кофи шоп в Брюксел.
в повечето европейски страни личната употреба не се преследва и се разрешава отглеждането и притежаването в малки количества,като се забранява само продажбата.
Останалите наркотици естествено носят огромни печалби ,защото поради забраната цената им е завишена стократно.
Примерно венозните инжекции са толкова широко разпространени,заради минималното количество ,което изискват,но преди 150 години за се пиели.
Никой не говори да ги пуснем по магазините за свободна употреба или след 5 лева джипи-то да ти ги изписва.Просто поставянето им под контрола на съответна обществена институция , ще лиши "трафикантите" от бизнес и ще спаси наркоманите от шибания начин на живот + проституция и грабежи ,които сега са им ежедневие.
- Lub0
- Обратна връзка:
Иначе THC, ти е отговорил много добре, така наречената война с дрогата е отдаван загубена и е крайно време да се направи нещо по въпроса, защото там се изсипват безумни пари, без да има някаква полза за обществото, да не говорим за вредата.
Lub0 for President!
###############
###############
обяви,ама направила ли го е?би ли ми обяснил,как може да се постави дрогата(нямам впредвид марихуана) под контрол,коя обществена институция ще се занимава с това,как?как ще се лишат трафикантите от бизнес-аз бях дал по нагоре един доста добре икономически издържан бизнес план,съгласен ли си с него?
за дрога става въпрос не за Марихуана!!
ето ти правната уредба в Белгия
Прави се разграничаване между лична употреба и трафик, но количества "за лична употреба" не са определени - право на съдът е да направи преценка. Законът също така не прави разлика между видовете наркотици, но съдът има право на преценка. Много редки са случаите, когато лица, у които са намерени малки количества канабис, са били съдени.
Законът предвижда тежки присъди - от 10 до 15 години - ако продажбите са част от организиран трафик, и утежняващи обстоятелства и присъда 20 години затвор за ръководителя на трафика. Други утежняващи обстоятелства са привличането на малолетни, както и дали приемането на наркотиците е довело до постоянна инвалидност или смърт.
п.с.не съм видя и цунамито в тайланд,но знам че е имало или око да види,ръка да пипне
за дрога става въпрос не за Марихуана!!
ето ти правната уредба в Белгия
Прави се разграничаване между лична употреба и трафик, но количества "за лична употреба" не са определени - право на съдът е да направи преценка. Законът също така не прави разлика между видовете наркотици, но съдът има право на преценка. Много редки са случаите, когато лица, у които са намерени малки количества канабис, са били съдени.
Законът предвижда тежки присъди - от 10 до 15 години - ако продажбите са част от организиран трафик, и утежняващи обстоятелства и присъда 20 години затвор за ръководителя на трафика. Други утежняващи обстоятелства са привличането на малолетни, както и дали приемането на наркотиците е довело до постоянна инвалидност или смърт.
п.с.не съм видя и цунамито в тайланд,но знам че е имало или око да види,ръка да пипне

значи да ти отговоря за бг закона като начало-има постановени със закон минимални дози за лична употреба - като тази за кокаина например за мен би била смъртоносна
за конопа също има постановена доза-имаш право на калчища
за кофи шопа в Брюксел-твърде бързо минах оттам,за да се уверя лично-но все едно в Европа всеки си пуши спокойно-а аз там съм бил почти навсякъде,та съм видял-за конопа е лесно прав си няма кво да се обсъжда -очевидно скоро здравия разум ще победи
А сега да си кажа тежката дума
за "нещата" които се асоциират с "наркоман"(опиатите-хероина и т.н.)
Ми честно -де да знам как да станиии
Обаче-примерно -говоря примерно играя либеро ъ ъ ъ
бензодиазепините и барбитуратите са доста сериозни наркотици-но се продават във аптеките-пак там се продават и препарати като кодеин,транксен и т.н. които са чисти опиати-пък даже и от мак се правят.
Едни от най-силните халюциногени също-"паркизан"
не ми казвай,че дума не може да става за сравнение ,щото може и се прави.
най-разрушително на организма от всичко действа дишането на лепило-ДА СЕ ЗАБРАНИ ЛЕПИЛОТО
спокойно могат да се пренасочат средствата и силите за война с дрогата(ще се борим за мир до последния човек
) към още по-добър контрол над рецепти,продажби,злоупотреби.
Има начин вече установен за други вещества - споменати по-горе-просто трябва да се доизпипа - още повече-преди 150 години ,когато не е имало забрана-човечеството е оцеляло.Синтетичните дроги са резултата от забраната.
Неприятно ,че е обществен форум и не мога да споменавам имена,но против забраната ,на 4 очи естествено, са се изказвали сериозни бг-магистрати-явно са умни хората.Аз има връзки в тея среди
Самоубиеца винаги намира начин със или без забрана.

за конопа също има постановена доза-имаш право на калчища

за кофи шопа в Брюксел-твърде бързо минах оттам,за да се уверя лично-но все едно в Европа всеки си пуши спокойно-а аз там съм бил почти навсякъде,та съм видял-за конопа е лесно прав си няма кво да се обсъжда -очевидно скоро здравия разум ще победи
А сега да си кажа тежката дума

Ми честно -де да знам как да станиии

Обаче-примерно -говоря примерно играя либеро ъ ъ ъ
бензодиазепините и барбитуратите са доста сериозни наркотици-но се продават във аптеките-пак там се продават и препарати като кодеин,транксен и т.н. които са чисти опиати-пък даже и от мак се правят.
Едни от най-силните халюциногени също-"паркизан"

не ми казвай,че дума не може да става за сравнение ,щото може и се прави.
най-разрушително на организма от всичко действа дишането на лепило-ДА СЕ ЗАБРАНИ ЛЕПИЛОТО

спокойно могат да се пренасочат средствата и силите за война с дрогата(ще се борим за мир до последния човек

Има начин вече установен за други вещества - споменати по-горе-просто трябва да се доизпипа - още повече-преди 150 години ,когато не е имало забрана-човечеството е оцеляло.Синтетичните дроги са резултата от забраната.
Неприятно ,че е обществен форум и не мога да споменавам имена,но против забраната ,на 4 очи естествено, са се изказвали сериозни бг-магистрати-явно са умни хората.Аз има връзки в тея среди

Самоубиеца винаги намира начин със или без забрана.