Quebec - provinciqta s taka visok standart na jivot, s mnogo drujelubnite quebecois nadprevarva6ti se koi pruv da ti pomogne i da ti butne debela pa4ka v joba, priqtniq klimat, simpati4nite "meki kitki" sre6ta6ti se po4ti navsqkade, iztun4eniq kvebekarski akcent, neveroqtnoto Metro (specialno v Montreal)
I taka sled tova vuvedenie, moga smelo da zapocha razglejdaneto na vuprosa.
Kakvo vi o4akva tuk ... zavisi koi ste i kakvo imate? Za 4ovek jiveesht v lulin na edna zaplata ot 150 leva bez tok, parno i telefon ima prili4en procent ot prespektivi. Socialna pomosht, bezplatno razdavane na hrana ... Dori mojete da hodite na kursove po frenski ezik za koito ne samo nqma da pla6tate no dori naprotiv! Na vas 6te vi se pla6ta! Nima ne e strahotno?! Nima edin bulgarin ne me4tae za bezplatna hrana vednuj na dve sedmici i plateni kursove po frenski ezik?! ... drug e vuprosa 4e faida ot toq kurs nqma.
Znam 4e ima hora na koito im harsva tuk. Specialno tazi provinciq. Provinciq na absurda. V skobi 6te otbeleja 4e Quebec e na purvo mqsto v sveta po proizvejdane na marihuana. I vse pak policiqta nqma da propusne da vi globi za nepodstrigana treva v gradinata vi pred ku6tata vi, no edva li fakta 4e 90% ot horata mejdu 14-25 godini pu6at sistemno maruhana napravo pred metrata trqbvva da se vzima pod zna4enie.
Sred cqlata tazi ironiq s koqto govorq, moga da otbeleja 4e dori i az otkrih edin plus v quebec. Obrazovanieto. 4e to e nai evtino ot celiq svqt.
Neka vzemem naprimer universiteta McGill koito e popadnal v 20-tte nai elitni universiteti v sveta. Tova 4e e v 20-tte nai elitni universiteti v sveta vuob6te ne trqbva da e pre4ka za da zapalim drujno masura napravo v dvora na universiteta pred policiqta, ili puk da napravim edno "sustezanie po nadpivane s bira" v 6atrata specialno prednazna4ena za tova.
I vse pak... sigurno si zaslujava.
Ako pitate men... imate li si 3 staen apartament, zaplata nad 600-700lv, kola, vila ili selo, mislq 4e ne vi e pritrqbvalo da imigrirate to4no v Quebec.
Idvaiki v Quebec vi stavate imigrant. Neka da vi razqsnq za kakvo stava vurpost. V Montreal ima pone 60-70% imigranti. Sami mojete da si predstavite kolorita na nai razli4ni rasi sus vsi4kite si nedostatuci razpileni po tozi grad. Ezika. Govori se frenski. 4ustvam se nqkak si vinoven kazvaiki frenski za6toto jalkiq dialekt koito 4uvam vseki den nqma ni6to ob6to s frenskiq! Rabota - ako ste 4ovek nad 35 godini vi o4akva rabota v nqkoq fabrika po 40 4asa sedmi4no, ili puk s mnogo kusmet mojete da si namerite rabota kato shofior na TIR (e pojelavam vi uspeh za6toto tova e rabota za "nai smelite") No neka da se vurna na ezika! vseki se zablujdava 4e idvaiki v Quebec 6te nau4i ezicite. Nqma kak da nau4ite ezika!

Pojelavam vi uspeh, prosto pomislete dali naistina iskate da jiveete v provinciq kato tazi, ili imate nai malkoto po visoki iziskvaniq za standart na jivot!
Az sum do tuk!
[/b]