26 март - една година в Канада
-
huba написа:Problema e , che i s tukashna dipoma ne e sigurno dali shte gi izkarash...HitarPetar написа: Не си ли разбрал още 4е без тукашна диплома добри пари трудно ще искараш?.![]()
![]()
Mi az veche ucha. Ama smiatam da se otkazvam. Shansovete mi s master sa sashtite kato bez nego. Samo se nabutvam $15000.HitarPetar написа: А ти хуба у4и ли?
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
-
Bac-a mi e ot BG. T.e. ekvivalenta ot MRCI-to. Kavoto i da znachi tova. Sega sam v programa za vlizane v injenerskia ordrer. Pochnah master v Laval i se okaza che ucha sashtite neshta, koito sam uchil predi 12g. v BG. Taka che ne smiatam da prodaljavam. Ordera stiga.HitarPetar написа:Много взех да питам тайа ве4ер май но все пак иванди от каде ти е бака на тебе ако не е тайна
-
Iavno oste ne si v chash s ordite i drugite gluposti. Imam si naznacheni izpiti i se podgotviam. Ako gi vzema sam vatre. Pitaj v MRCI-to za programi za imigranti za barzo vlizane v ordera. Ne si otbeliazal kade si v momenta. Stom govorish za McGill, sigurno v Montreal. V Quebec City ima programa finansirana ot MRCI. Chuh che i v Mtl ima podobni. Vlizaneto v programata ne e mnogo lesno ( tuk primerno priemat 20 choveka ) i s napliva na imigranti iavno ste stava vse po-trudno. Ne znam kakva e polzata (ima hora deto sa minali veche, te da kajat), no pone za men e po dobre ot uchene i teglene na zaemi.HitarPetar написа:ОК. ДАно от ордера не те пратят да доу4ваш още в университета
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ей, батето! Къде е втората част! Ето такива разкази са много полезни за онези, които мечтаят за кой знае какво, да не кажа, че някои все още вярват, че парите ги късамо направо от кленовете:-)
Връщането назад е неизбежно, обаче е неизбежно наваксването...Само годинките си летят...
Благодаря за честитките - то не е за честитене, щот не сме дошли на сватба тук, обаче едно е ясно - резултатите от постигнатото можеш да ги видиш, не се бориш с вятърни мелници...Стига целите да са ти правилно набелязани...
А батето започна от гадното - обаче още не е казал докъде е стигнал за три години! Не се притеснявай, разкажи! Не те познавам лично, но впечатленията ми от писанията ти тук не са за човек, който чака помощи с разперени ръце...
И много точно си го казал - след няколко отказа самочувствието ти отива на кино - тогава е психологическия момент, в който ше те улови някой работодател и ше се опита да ти плати малко пари за гадна работа, понеже ти си готов на всичко и ти го пише на челото! Който успее да се пребори с това - евала!
Връщането назад е неизбежно, обаче е неизбежно наваксването...Само годинките си летят...
Благодаря за честитките - то не е за честитене, щот не сме дошли на сватба тук, обаче едно е ясно - резултатите от постигнатото можеш да ги видиш, не се бориш с вятърни мелници...Стига целите да са ти правилно набелязани...
А батето започна от гадното - обаче още не е казал докъде е стигнал за три години! Не се притеснявай, разкажи! Не те познавам лично, но впечатленията ми от писанията ти тук не са за човек, който чака помощи с разперени ръце...
И много точно си го казал - след няколко отказа самочувствието ти отива на кино - тогава е психологическия момент, в който ше те улови някой работодател и ше се опита да ти плати малко пари за гадна работа, понеже ти си готов на всичко и ти го пише на челото! Който успее да се пребори с това - евала!
Представителна извадка тип "паплач"

eee, зависи- ако си "отворен" и се държиш като тях нагло успеха ти е сигурен. също така не бива да остават с впечатление че си на зор, а напротив че си много търсен и не разчиташ само на тяхното смешно предложение. но ако преклониш глава пред тъпотата им нямаш шанс за добра работа.Elia написа:И много точно си го казал - след няколко отказа самочувствието ти отива на кино - тогава е психологическия момент, в който ше те улови някой работодател и ше се опита да ти плати малко пари за гадна работа, понеже ти си готов на всичко и ти го пише на челото! Който успее да се пребори с това - евала!

пример със мене:
обаждане по телефона- "знаете ли че нашата фирма е the largest in the world"? отговарям- да, голяма е , но в Европа има по-големи. "защо мислите че ставате за таз работа?"- отговор-защото има дългогодишен стаж в тази професия и защото образованието в Европа е не по-лошо от тука. "много ли желаете таз работа и с какво ще допринесете за фирмата"- отговор- да, желая я тази работа, но не на всяка цена, защото имам предложения за постдок позиция в Университета/ тук ги лъжа

отговор-ОК, ще ви се обадим

след няколко дена бях на тест и веднага започнах работа на точно същата заплата каквато поисках, а след 3 месеца станаха 35$ на час.
п.с. да подчертая че това става в първия месец от идването ми, без да знам как да отговарям със заучени фрази, без много добър език, абе въобще без да съм посещавал курсове за това как да се държим на интервю.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- mirkaa
- Обратна връзка:
Re: 26 март - една година в Канада
най-после един реалистичен постинг!!! Браво, Елиа, поздрави за оптимизма. Човек е това, което са мечтите му. Не се отказвайте, истината за "цивилизования" свят е, че всеки има шанс, стига да му стиска! За разлика от България.Elia написа:Чудя се дали темата е за този форум, но реших, че ще е интересно на кандидат-емигрантите да разберат как протече първата ми година тук.
...
Желая ви много късмет и успехи!!
- darklady
- Непокорна
Поздравления за куража и нестихващата воля за сбъдване на мечтите, Елия!Животът се подрежда. И което е много важно - тук, ако искаш да направиш нещо - няма начин да не стане! Обаче трябва да оставиш на времето някои неща - те там е гадното - никой не се е научил на такова търпение. Та и това го усъвършенстваме с всеки изминал ден...
Невъзможното е предизвикателство!
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
И ние сме едни от въпросните ентусиасти от полет KL 0671.Почти с всичките неща. които ги е написала Елиа сме се сблъсквали и ние,а описанието й е много,много точно.
За изминалата 1 година мога да кажа,че никога не съм обичал повече България и не съм бил по-голям родолюбец.Никога не съм гледал по-обективно на ситуацията и живота там-в добрия и лошия му аспект.Никога не съм имал по-добра възможност да се насладя на спокойствието, което ти дава нормалната държава.Никога не съм имал по-голяма възможност да се освободя от някои глупави предрасъдъци,които имах.Никога не съм имал възможността да се срещам с толкова различни култури и съдби.Никога не съм имал по-добра възможност да се убедя в това,че да си ЧОВЕК,а не РОБ е едно от най-големите достойства в живота,а тук почти ежедневно мога да срещна потвърждения на тази истина.Никога преди не съм имал сили да повярвам,че има хора,по-точно РОБИ,които за жълти стотинки биха продали и най-скъпото което имат,биха се отказали от вярата и корените си в замяна на трохите, които им подхвърлят другите.За вичко това много ми помогна престоят досега в Канада,за което само мога да й кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!
Дано тази да е по-добре
Благодарности и на Батето за откровеното и истинско описание за неговият престой тук.
На емигрантите,които тепърва ще идват им пожелавам повече кураж,вяра в собствените сили и воля да си направите Канада,такава каквато е тя в мечтите ви,в противен случай ви чака социал и доработване на черно в някоя фабрика!Но пък и за тях има успокоение:Помислете си колко щастливи биха били ромите от България,ако можеха да си живеят така
:idea: По цял ден ще има само :beer2: :drink:
:partytime: :partysmiley: :smlove: :love: :liefde: ,а след това за повече доходи
:infant:
:infant: Ех Канада 
За изминалата 1 година мога да кажа,че никога не съм обичал повече България и не съм бил по-голям родолюбец.Никога не съм гледал по-обективно на ситуацията и живота там-в добрия и лошия му аспект.Никога не съм имал по-добра възможност да се насладя на спокойствието, което ти дава нормалната държава.Никога не съм имал по-голяма възможност да се освободя от някои глупави предрасъдъци,които имах.Никога не съм имал възможността да се срещам с толкова различни култури и съдби.Никога не съм имал по-добра възможност да се убедя в това,че да си ЧОВЕК,а не РОБ е едно от най-големите достойства в живота,а тук почти ежедневно мога да срещна потвърждения на тази истина.Никога преди не съм имал сили да повярвам,че има хора,по-точно РОБИ,които за жълти стотинки биха продали и най-скъпото което имат,биха се отказали от вярата и корените си в замяна на трохите, които им подхвърлят другите.За вичко това много ми помогна престоят досега в Канада,за което само мога да й кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!
Много вярно-само да добавя,че тази година реколтата беше повече на листа,а пари много не родихаElia написа: да не кажа, че някои все още вярват, че парите ги късаме направо от кленовете:-)

Благодарности и на Батето за откровеното и истинско описание за неговият престой тук.
На емигрантите,които тепърва ще идват им пожелавам повече кураж,вяра в собствените сили и воля да си направите Канада,такава каквато е тя в мечтите ви,в противен случай ви чака социал и доработване на черно в някоя фабрика!Но пък и за тях има успокоение:Помислете си колко щастливи биха били ромите от България,ако можеха да си живеят така