aide sega malko realizam

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

aide sega malko realizam

Мнение от KolioBalkanski »

1. ako ne mojesh da se opravish v BG, shansovete sa che ne mojesh da se opravish i drugade
2. ako te blazniat pari kato gi poluchish shansovete sa che shte sprat da te blazniat i shte iskash neshto drugo
3. ako ne si sviknal da si obekt na truda kato dobichetata izpolzvani edno vreme za orane togava shte ti e trudno
4. ako iskash da si prestapnik - tuk e malko po lesno
5. ako idvash za iadeneto - tuk e na korem
6. ako idvash za decata ti - da, shte imat iakenca i Nike obuvki no shte uchat na nisko nivo i kato porasnat shansovete sa che shte sa debili muchashti na Eminem i razni negrolia i smarkashti kokain
7. s vsichko se svikva
8. napliva na imigranti e tolkova ogromen che v golemite gradove ima poveche imigranti otkolkoto mestni
9. ima nostalgia, kolkoto i da ne vi se viarva che shte vi lipsva Balgaria
10. niama znachenie - ne vzimaite jivota tolkova na seriozno

P.S. vse pak ne e tolkova zle shtom mojah da napisha 10 tochki ot ofisa mi na rabota, tochno predi da hodia na obiad
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
НИКИ

Мнение от НИКИ »

11. Винаги можете да се върнете в БГ, стига да не ви е срам!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

12. ne wivdam za kakwo da se wra6tate w BG. Oswen ako, kakto kazwa Bateto, ne ste rentieri.
Обичам да преча
НИКИ

Мнение от НИКИ »

12. Ако не опитате няма да сте сигурни, че сте били прави или че сте сгрешили.
13. Има и по-евтини екскурзии до Канада!
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

НИКИ написа:11. Винаги можете да се върнете в БГ, стига да не ви е срам!
Samo da spodelia. Moi priateli imigriraha v Montreal i si zaminaha v BG sled... 6 dneven prestoi. Ne im haresa. Dori ne ostanah, za da si napraviat dokumentite...

Reshenia vsiakakvi, vajnoto e da ne se strahuvame da gi vsemem.

Niki, kakvoto i da reshish USPEH! :D
Joy

Мнение от Joy »

НИКИ написа:11. Винаги можете да се върнете в БГ, стига да не ви е срам!
Не мога да повярвам,че е вярно!Дано да не си този Ники,когото познавам...
Все си мислех,че е наистина някаква спешна ситуация,но за да се върне окончателно човек или трябва да е много смел,или много глупав!
Дано да не е второто и да знаеш какво правиш!
При всички случаи вземи впредвид факта,че вече не си същия,какъвто си бил по-рано и едва ли ще понесеш българската действителност по същия начин!
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

:?: :?: :?: :idea: :wink:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

14. Намираш много нови приятели и ако имаш късмет то те по нищо не отстъпват на старите
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

15. Най-добре не тръгвайте. Трябва да замените студените бетонени кутийки с топли, но дървени такива.
16. Вместо да плащате по 2.50лв за 1л натурален сок при 70 лв за безработен, ще плащате по 70-90 цента при социал 540 на сам човек.
17. И не ми казвайте, че това е елементарно. Който е на този хал в БГ, много го вълнува точно това.
Обичам да преча
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Брей тези тези българи в Канада какви страшни неща разказват.
Да ви кажа аз оттук не ви вярвам.
И имам едно предложение към всички съфорумци от БГ да отидем и да проверим там на място за тези неща по горе и след това ще разказваме.
bateto

Мнение от bateto »

Ani i kato si kupish sok za 70c. sas pomosht za bezraboten 540 d. na ulicata li si go piesh,mnogo populistichno izkazvane ,ami nali imash naem da plashtash.Vig da kagesh ,che 5000d. ne sa kato 500lv. v Bg. e druga rabota.A za da ne prozvucha i az populistichno ste kaga 5000d. na mesec e edna normalna zaplata za Canada za okolo 95% ot naselenieto,dokato 500lv e edna nenormalna zaplata za Bg. ot koyato se oblagavat ima nyama 5%ot naselenieto.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

bateto написа:Ani i kato si kupish sok za 70c. sas pomosht za bezraboten 540 d. na ulicata li si go piesh,mnogo populistichno izkazvane ,ami nali imash naem da plashtash..
Говоря за най-изпадналия случай. Имам комшии-кебекари, които точно така я карат: наем до 300$ (квартирка за сам човек), без телефон и компютър в къщи. Пазарят от близките еписрита, за да не си купуват билети или карти за градския транспорт. Гледат си телевизора и си пият соковете. и ядат де. И така цял живот. Не че е пример за преуспяване, но това е минимума, който ти е осигурен тук. Така че не е популистко, а напълно реално. Друг е въпросът, че ние не сме преплували океана с такава цел.
Обичам да преча
bateto

Мнение от bateto »

Izvinyavay Ani ,ako ne sam te razbral ,az yavno izhogdam ot sobstvennoto si pologenie,yavno sam mnogo raztochitelen,plashtam 150d. naem ,a razlikata do 540d. ya harcha za glezotii,yavno taka ne moge ,ste tryabva da se reviziram i ako uspeya moge bi ste vloga povece pozitivizam.No vse pak se radvam na sadbata ,ce ne sam naprimer v Toronto,shtoto na tiya 540 stayata mi steshe da struva pone 600,a soka mi steshe da e na kredit.Ne s loshi chuvstva ,no ti koga ste se prizemish i da se prisaedinish kam nas ,grupata na realistite,smyatam che sas vzaimni usiliya bihme bili polezni na horata koito im predstoi da imgrirat ot Balgariya ,Argentina i dr. strani nashi sanarodnici. join us za da sme polezni.
todor73

Мнение от todor73 »

bate neznam kakqv ti e naema ama v quebec grada minalata godina ne beshe nesto sluchaino da namerish studio za 300 cad. taka che razlikata do 540, ako tova e celta na jivota, e za .... tulubcheto.

tova za 5000 na mesec za 95 % ot naselenieto e prosto smeshno. vseki go znae. pri polojenie che 20% ot sqstoto tova naselenie(nad 15 god razbira se) ne moje da chete i pishe e prosto neseriozno da se tvqrdi gornoto.
za toronto sqm sqglasen che pri naem za studio ( 1 1/2) naema e 600-800 ama tam si rabotiaaaat na cherno i na bialo.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

В днешния вестник "24 часа" пише, че средната заплата за БГ е 173 евро...или около 340 лева...
Но да не забравяме, че това не е чиста, нетна заплата, а заплата преди данъците...
Значи - около 260-270 лева...
Ами може и така да е, ама пак е много малко...а пък моята е по-малка и от средната ( :D ), не защото не ме ценят и не си върша работата, а защото таков ае положението в БГ.
И товяа е ключа към всичко у нас - не е важно кой си и какво можеш, важното е, че такова е положението и ако не ти харесва - още 10 души чакат за това място, а ти можеш да вървиш с претенциите си на майната си...или в Канада...
За съжаление познавам от личен опит устройството и управлението на БГ (е, не на държавно, но на общинско ниво), и затова смятам, че тук нещата са изоставени на произвола...
А че в Канада не е рай - ясно, разбрахме го...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено