razocharovani li ste ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ivandi

Мнение от ivandi »

St.Anger написа: Аз миналата седмица пак бях на интервю :lol: та ме питат защо съм имигрирал, не в личен ами в професионален план :D ! И аз почвам да разправям врели некипели.....................
Az veche im kazvam che tova e dalga istoria. Pisna mi da im zadovoliavam prostashkoto liubopitstvo.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
some

Мнение от some »

Ia az da plesna tuka edna malka obiavka.

She otvariam firma "Go-to-Bulgaria".
Imam vsichki licenzi, ot Canada i Bulgaria.
Interview-to vi e minato oshte predi da ste go pochnali.
Shlepa zaminava v kraia na idnia mesec, kam novata 2006 se ochakva da pristigne blagopoluchno na 10 km uzno ot Ahtopol na devstveno skalist kamanak (ne sta da plashtam na mitnichari).

Call immediately predi da sme vleznali v Evrosaiuza!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Момкото написа:За чистотата - видял ли си на какво приличат автобусите и метрото отвън и отвътре. Стъпват с обувките по седалките и никой не смее да им направи забележка, защото всички ги е шубе. Ядат като прасета.
Хвърлят отпадаците и весниците ритат ги насам натам.
Нима си сляп или зомбиран за да не виждаш тези неща или пътуваш само с кола.
Аз другия месец си тръгвам, защото имам смелоста да го направя, но ти никога няма да си тръгнеш от тук, защото си бил никой в БГ и не ти стиска да го направиш. Аз просто направих грешка за която платих скъпо, но не съжалявам, защото видях истината. Ако разчитах на такива като теб, щях да бъда най-заблудената овца.
И не си мисли, че като направиш 100 000$ след 10 години и се върнеш в БГ ще можеш да направиш бизнес. Тези пари и сега са нищо за БГ
Не можеш и в най-малкия град да си купиш магазин на централна улица. Ако си много кадърен щеше да успееш в БГ.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Их момкооо, много пътуваш с метрото, виж как са те изплашили тези негри ...
Ти си от редките щастливци видели единствения инцидент за 100 години ... Имаш матрял за мемоари, виждам ...
Сега сериозно, момко млади, виждам каквото и ти виждаш ама ми е смешно като го поставя на фона на България. Ако трябва да се изразя метафорично, в България по-скоро ще те бият отколкото да гледаш, по-скоро да намериш метро сред боклуците, отколкото боклуци в метрото, дано ме разбереш ...
Нямам намерение да се връщам в България за да правя бизнес, сега или след 10 години или въобще някога. Оставям тази прекрасна възможност на теб. Пожелавам ти един ден да си купиш магазин на централната улица.
А за това дали съм бил никой в Бг, какво ми стиска или не и колко заблудена овца съм си мисли само наум че жална ти майка ....
Аман от отворковци дето са по-така от другите ...
Ти като си толкова някой и толкова кадърен чий го дириш тука ?
Не се опитвай да прикриеш неумението си да се проспособиш и нежеланието си да признаеш че си дошъл воден от РОЗОВИ МЕЧТИ, не си оправдавай поражението с овце, мръсотия, студ и какви ли още не глупости, всички негри, китайци и шриланци са виновни, но не и ти, нали ? Гроздето е кисело, казала лисицата като не могла да влезе в лозето :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

Момко,извинявам ти се лично,че в едно от по предните си мнения изказано в тази темасъм те изпуснал от списъка на реалистите който нахвърлих макар и семпло.
Всичко зависи от гледната точка и възприятието ни към заобикалящата ни среда ,споделям изреденото от теб по горе точка по точка и страдам за себе си,че не мога да си пусна конски капаци и да си сложа розови очила,за да бъда щаслив.К'во да направя като не ми идва отвътре.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми като сложиш черните по добре ли се чустваш?:roll:
Аз пък се чуствам идеално без очила.
Аватар
Момкото

Мнение от Момкото »

ПО тази тема за последно от мен, че има много хора които се страхуват от истината и така.:

По-добре да си паднал духом в България отколкото да духаш паднал в Канада

А за теб anxeli след време да не ревеш като някои които вече са ми ревали на рамото, че не могат да приемат костите им да изгният на канадска земя и затова мислят да се връщат след 20 години на родна земя.
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
ivandi

Мнение от ivandi »

bateto написа:но обслужващия персонал си има лънч тайм/разбирай време в което в продължение на час си смъркат колективно тревата/
Bate, kvo tolkova. Edno vreme v BG-to dokerite vse zabite gi boliaha. Nosish im upojkata i reshavash problema. Ama i tuj shofiorite niamate ugodia :D Az se biah primiril che i Stalin ne e mojal da gi opravi, kamo li az :D

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Виж за гниене на кости още не сме говорили. Говорехме че на мен не ми се прави бизнес в Бг а на теб ти се прави. Ако искам като стана на 80 ще се върна в Бг и ще си гния на канадската пенсия, имам доста хубава къща в Храбрино, ще ми свърши работа. Няма да се наложи да ти плача на рамото, не се плаши :lol: . И аз спирам дотук.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

St.Anger написа:Аз миналата седмица пак бях на интервю :lol: та ме питат защо съм имигрирал, не в личен ами в професионален план :D ! И аз почвам да разправям врели некипели, как в БГ няма добри възможностти, а пък Канада е светлината в тунела и такива ти ми работи...Излизам от интервюто и първо ми стана смешно, ама като се замислих направо ми се приплака - първо кандидатствам за позиция доста по-надолу от последната ми в БГ, второ крия си образованието щото за тази позиция се иска DEC или максимум Бак, съгласявам се на заплата по-ниска от на чистачите в метрото и накрая им казвам виждаш ли, че за това съм си мечтал цял живот и затова съм дошъл тук :lol: ! Sad but true!
Направо ме изкърти, нямам какво да добавя :mrgreen:
Само забрави да споменеш, че като си кажеш историята на 2-3 и те винаги реагират по един и същ начин - "уааау, амбъливъбъл, амейзинг стори" :rotfl:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
huba

Мнение от huba »

ivandi написа:
St.Anger написа: Аз миналата седмица пак бях на интервю :lol: та ме питат защо съм имигрирал, не в личен ами в професионален план :D ! И аз почвам да разправям врели некипели.....................
Az veche im kazvam che tova e dalga istoria. Pisna mi da im zadovoliavam prostashkoto liubopitstvo.
Tova e gubeshta taktika momcheta.

Proverena taktika:
Zapochvate da razpraviate kak cial jivot ste mechtali da doidete v Canada i kak ste nai-shtastlivite na zemiata sled kato ste realizirali tova.Zashtoto Canada e nai-hubavata strana s nai-hubavite hora(Ako ste bili predi tova i v drugi strani, zvuchi mnogo ubejdavashto).Nikakvi gubeshti taktiki za tova che ste niamali perespektivi v rodinata i t.n.Taka pokazvate:
1.Motivacia;
2.Presledvane na celite, t.e posledovatelnost.
3.Pozitivizam.
4.Nai-vajnoto - gadelichkate gi strashno po samochuvstvieto. :lol:

5.Pochti e sigurno che shte vi vzemat na rabota.

Edno ot nai-vajnite neshta tuk e da se nauchite da mislite kato mestnite.Inache nikoga niama da stanete chast ot tiah i intervjutata shte sa s otricatelen otgovor.
Последно промяна от huba на Сря Мар 23, 2005 11:31 pm, променено общо 1 път.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ма вие защо разправяте такива работи бе хора :roll: ами не си казвате истината :? .Аз си говоря каквото мисля защо да лъжа ?
Никога не казвам че съм мечтала да дойда в Канада ,аз си мечтаех за Нова Зеландия. Тук съм защото имам приятели и защото не ми е харесвал живота в България. Всички казват логично и не се изненадват,а и споменавам че не одобрявам правителството в момента ,за мен си е основна причина за емиграция.
Последно промяна от IRA на Сря Мар 23, 2005 11:33 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Аз наистина не мога да ги разбера някои хора...!
Имате невероятен шанс да живеете в една социална страна, въпреки годините на "гниещ капитализъм", през които е преминала...с идеално уредени процедури за всичко...
Много ми е интересно като започнат изказвания от рода на това, че къщите им били картонени или дървени...Ами какви да бъдат при тези ниски температури, може би бетонени като в България, за да умират от студ, ами нали повечето от нас именно в Канада разбраха, че през зимата можело да се живее на топло! :lol:
Хората просто си решават проблемите като взимат най-доброто решение, заради тежките зимни условия, при които са поставени...

Образованието им било "скапано"! Нима? Какво лошо има в това едно общество да пести писихиката на децата си, да не ги натоварва излишно в основното и средното образование, да не ги заплашва и стресира и в същото време, да не ги пести в колежа и университета!
Та нима българските студенти не са психически унищожени и изцедени още в първи курс и образованието им обременено с толкова много излишни и ненужни предмети, че изобщо забравя за тяхната практическа подготовка...!
И още нещо, българите много обичат да казват, че:" България, Господ я пази!"
Ами да, мисля, че дори и Той е видял, че най-голямото бедствие за страната ни е именно собственота ни вечна неудовлетвореност от всичко и всички! :bigeyecry:
Българите сме най-можещите и най-знаещите, а пък страната си не можем да управим!
Според мен, проблемът е в това: Не къде живеем, а как живеем!
И ако сме намерили благоприятната среда за това, то направо сме късметлии! :P
Последно промяна от rose на Сря Мар 23, 2005 11:31 pm, променено общо 1 път.
Pepon

Мнение от Pepon »

sasho71 написа:Канада се крепи на гениална реклама и мошеничество от най-висша класа...
Сашо, страшен си! Това го разбрах на 3-я месец тука, но никога не можах да го формулирам така кратко и точно. Ученото си е учено...

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
todor73

Мнение от todor73 »

huba написа:
ivandi написа:
A tova e gubeshta taktika momcheta.

Proverena taktika:
Zapochvate da razpraviate kak cial jivot ste mechtali da doidete v Canada i kak ste nai-shtastlivite na zemiata sled kato ste realizirali tova.Zashtoto Canada e nai-hubavata strana s nai-hubavite hora(Ako ste bili predi tova i v drugi strani, zvuchi mnogo ubejdavashto).Nikakvi gubeshti taktiki za tova che ste niamali perespektivi v rodinata i t.n.Taka pokazvate:
1.Motivacia;
3.Pozitivizam.

Edno ot nai-vajnite neshta tuk e da se nauchite da mislite kato mestnite.Inache nikoga niama da stanete chast ot tiah i intervjutata shte sa s otricatelen otgovor.
huba vijdam che si vesta vqv fatkite s integriraneto, moje li edin vqpros :D

struva li si da se blqskam 4 god uchene v edna strana sled kato nakraia ste proumeia che e nisto osobenno i nisto ne moje da me zadqrji tuk. v bg sqm uchil veche 5 god :roll:
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

huba написа:A tova e gubeshta taktika momcheta.
Proverena taktika:
1.Motivacia;
3.Pozitivizam.

Ами аз това и правя, позитивизъм, лицемерие и т.н. Но вече на второ интервю упорито ме питат защо не съм реализирал всичко това в БГ?! И ето точно тук казвам как Канада е голяма страна- бизнес индустрия, цитирам имена цифри и т.н. Обаче той пак - И аз пак не разбрах защо не в България!? И тука неизбежно обяснявам, че страната е малка, малко фирми и други подобни...Та според мен всичко това е с цел да видят колко добре се справяш с позирането - едно ценно и търсено тук качество!
To Live Is To Die
Заключено