razocharovani li ste ot Canada
- Lub0
- Обратна връзка:
Сори, tochica, ама това не мога да го разбера, как може една държава да е мудна и скучна? Това, че на теб ти е скучно и мудно, не значи, че няма други хора в Канада на които им е купон и динамично. Както се казва животът ти е както си го направиш, независимо къде живееш и с колко пари разполагаш.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
Пепон, резбира се 4е всеки идва тук заради "кинтите".
Тези които говорят за: образование, спокоен живот и т.н. - те просто не са успели да направят парите, и за това се опитват да се самозаблудят 4е други неща имат смисъл.
Образованието в БГ е на ниво по-голямо от цяла северна америка.
В БГ животът е спокоен, от гледна то4ка на това 4е нито сме във война, престъпоността ве4е е организирана, и т.н. Ако сам не се навираш между шамарите - ще имаш спокоен живот - баба ми нито са я окрали, нито са я пребили :idea:
Вие не си мислете 4е в Канада няма престъпност, не се крадат коли, не се дават подкупи за големи сделки...абе кво да ти кажа...
Тези които говорят за: образование, спокоен живот и т.н. - те просто не са успели да направят парите, и за това се опитват да се самозаблудят 4е други неща имат смисъл.
В БГ животът е спокоен, от гледна то4ка на това 4е нито сме във война, престъпоността ве4е е организирана, и т.н. Ако сам не се навираш между шамарите - ще имаш спокоен живот - баба ми нито са я окрали, нито са я пребили :idea:
Вие не си мислете 4е в Канада няма престъпност, не се крадат коли, не се дават подкупи за големи сделки...абе кво да ти кажа...
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
за разочарованието
Интересно защо предимно този род теми бута кошера и става страшно. Но пък наистина човек така може да свери старите си мнения ))
Аз не съм разочарован изобщо.
Истина е, че имах малко по големи очаквания, като например да си намеря моята работа в кратки, нормални срокове, но всеки е с късмета си. Не се оплаквам от него защото макар и чак след 1г се занимавам с това за което съм дошъл. Пазара не е това което е бил преди 5г, но ако съм разочарован от това, то е в световен мащаб, не от Канада.
Вярно - живея под наем в емигрантси квартал. Щях да съм разочарован ако си представях, че на летището ще ме чакат с кола за мен и в жабката да има ключове за новата ми къща.
Но не съм си представял това - очаквам сам да го направя след няколко години и мисълта за това ни най-малко не ме разстройва.
Под къща имам в пред вид не house, a home. там където ще растат спокойно децата ми. А те са нещо заради което е абсурдно да ми мине мисълта, че съм направил най-голямата грешка в живота си (бг-дюд). верно, че може нищо да не излезе от тях, но аз знам че каквото е зависело от мен за да имат по-добър старт в живота, съм го направил.
Освен че не съм разочарован, всеки ден се кефя на различни малки удобства които ми се предлагат, защото някой е помислил какво ще ми е удобно, а друг е седнал и го е реализирал.
С уговорката, че не искам да правя сравнения БГ vs. Канада (защото то е ясно кой губи), няма как да съм разочарован от факта, че като ходя по улиците не ми се пълнят обувките с водата, която излиза под счупени плочки, като пресичам не трябва да го правя на прибежки, че няма да ме прегазят на някоя спирка докато си чакам траспорта, че когато зимата закъсах с колата един шофьор си заразя рейса и слезе да ме бута - а не с манивелата да ми покаже как трябва да се кара кола в зимни условия.
И много други примерчета, които ежедневно ми правят живота по-лесен и предизвикват балканският ми манталитет - да псувам като каруцар все-по рядко и по-рядко.
Да, никога няма да стана "Канадец" - винаги ще съм чужденец. Е и? Това ли е причината да съм разочарован. Ми не - това е така - аз съм си чужденец. Би ме разочаровало ако бях роден тук, но Канада се държеше с мен като с чужденец.
Има ли по-хубави места за живеене? Има разбира се. Няма да се впускам в тази нова тема - аз тук можах, тук дойдох. Стълбата има не само 1во и последно стъпало, има и междинни по които ако не се катериш, няма как да стигнеш до последното.
А ще плещиш във форума "деба тия шибани стъпала как се прецаках и направих грешката в живота си, с'а дето требва да ги качвам, кво си ми беше убаво да си лежа под ореха". "и да люпя семки" - сори за плагиатстването
Аз не съм разочарован изобщо.
Истина е, че имах малко по големи очаквания, като например да си намеря моята работа в кратки, нормални срокове, но всеки е с късмета си. Не се оплаквам от него защото макар и чак след 1г се занимавам с това за което съм дошъл. Пазара не е това което е бил преди 5г, но ако съм разочарован от това, то е в световен мащаб, не от Канада.
Вярно - живея под наем в емигрантси квартал. Щях да съм разочарован ако си представях, че на летището ще ме чакат с кола за мен и в жабката да има ключове за новата ми къща.
Но не съм си представял това - очаквам сам да го направя след няколко години и мисълта за това ни най-малко не ме разстройва.
Под къща имам в пред вид не house, a home. там където ще растат спокойно децата ми. А те са нещо заради което е абсурдно да ми мине мисълта, че съм направил най-голямата грешка в живота си (бг-дюд). верно, че може нищо да не излезе от тях, но аз знам че каквото е зависело от мен за да имат по-добър старт в живота, съм го направил.
Освен че не съм разочарован, всеки ден се кефя на различни малки удобства които ми се предлагат, защото някой е помислил какво ще ми е удобно, а друг е седнал и го е реализирал.
С уговорката, че не искам да правя сравнения БГ vs. Канада (защото то е ясно кой губи), няма как да съм разочарован от факта, че като ходя по улиците не ми се пълнят обувките с водата, която излиза под счупени плочки, като пресичам не трябва да го правя на прибежки, че няма да ме прегазят на някоя спирка докато си чакам траспорта, че когато зимата закъсах с колата един шофьор си заразя рейса и слезе да ме бута - а не с манивелата да ми покаже как трябва да се кара кола в зимни условия.
И много други примерчета, които ежедневно ми правят живота по-лесен и предизвикват балканският ми манталитет - да псувам като каруцар все-по рядко и по-рядко.
Да, никога няма да стана "Канадец" - винаги ще съм чужденец. Е и? Това ли е причината да съм разочарован. Ми не - това е така - аз съм си чужденец. Би ме разочаровало ако бях роден тук, но Канада се държеше с мен като с чужденец.
Има ли по-хубави места за живеене? Има разбира се. Няма да се впускам в тази нова тема - аз тук можах, тук дойдох. Стълбата има не само 1во и последно стъпало, има и междинни по които ако не се катериш, няма как да стигнеш до последното.
А ще плещиш във форума "деба тия шибани стъпала как се прецаках и направих грешката в живота си, с'а дето требва да ги качвам, кво си ми беше убаво да си лежа под ореха". "и да люпя семки" - сори за плагиатстването
Ще си го кажеш ти...Lub0 написа:Сори, tochica, ама това не мога да го разбера, как може една държава да е мудна и скучна? Това, че на теб ти е скучно и мудно, не значи, че няма други хора в Канада на които им е купон и динамично. Както се казва животът ти е както си го направиш, независимо къде живееш и с колко пари разполагаш.
T&C of my opinion:
- Lub0
- Обратна връзка:
Ти направо ще ме разбиеш, това го кажи на хората от БГ, които се опитват да си намерят работа тук. А и още един въпрос, ти от колко време си в Канада, че ги ръсиш все такива мъдри?BG-Dude написа: Образованието в БГ е на ниво по-голямо от цяла северна америка.
Lub0 for President!
###############
###############
Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!
T&C of my opinion:
Аааа, не е вярно това, не е. Аз не ща да емигрирам заради кинтите, макар че и те са от значение. А пък висшето образование в Канада е на светлинни години напред от това в БГ. Айде да не се изхвърлям. Знам какво е качеството на образование в БГ, мисля че по-надолу от това не може.BG-Dude написа:Пепон, резбира се 4е всеки идва тук заради "кинтите".
.
Последно промяна от ts на Сря Мар 23, 2005 12:53 pm, променено общо 1 път.
BG-Dude написа: Образованието в БГ е на ниво по-голямо от цяла северна америка.
Ти си малък уникат е. Сладур той.
Кое образование е по добро - на СУ от UofT например? колко души завършили университет тука познаваш?
И само за сведение - да баба ми я окрадоха. Точно след като и сложих 4 см желязна врата. А не живее в емигранстки квартал като мен. И познай за какво - ей много си умен как се сети, вярно за 50 лв!
Нямам представа какво е сега. Преди 15-тина години висшето не беше. Аз лично трябваше да си доучвам самостоятелно с книжките. И то не, за да получа допълнителна диплома, а за да мога да си работя работата.BG-Dude написа:Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Виж сега, няма какво да ми хвалиш образователна система която дава пълна стипендия на 4овек на основание 4е е играл футбол/хокей, а не защото е умен... 

T&C of my opinion:
как точно това слага образованието на ниско ниво?! ааа заради тези фитболисти/хокеисти в университета учат само футбол и хокей....BG-Dude написа:Виж сега, няма какво да ми хвалиш образователна система която дава пълна стипендия на 4овек на основание 4е е играл футбол/хокей, а не защото е умен... :?:
знаеш ли, прав си