Май вече не съществува "генерален" пълномощник... Питайте - може да има проблем ако пишете така!
Сега и моето :
ПЪЛНОМОЩНО
Долуподписаният....../като при параглайдер/
УПЪЛНОМОЩАВАМ
...../същото като при параглайдер//
СЪС СЛЕДНИТЕ ПРАВА:
1. Да ме представлява и защитава пред всички съдилища в ...../РБ/....,да завежда и да се явява от мое име по всякакви съдебни дела неограничено, с право да действа по свое усмотрение неограничено в защита на мои имуществени и други интереси с правата по чл.22,ал.1 от ГПК, както и със специалните права, изброени в чл.22, ал.1 от ГПК, а именно: сключване на спогодба, намаляване, увеличаване, оттегляне и отказ от иска, признаване на иска, признаване исканията на другата страна, да признава чужди права, за получаване на пари или други ценности и въобще да се разпорежда с предмета на делото с оглед на интересите ми, както и да преупълномощава адвокати с правата по тази точка. Да предявява граждански искове, съгласно чл.21, ал.2 от ГПК.
2. Да подава тъжби за възбуждане на наказателно преследване от частен и публичен характер. Да предявява граждански искове. Да ме представлява пред органите на МВР, Следствие, Прокуратура, Съд и да упражнява правото ми на защита.
3. Да подава молби за преглед и отмяна на решения и присъди пред съответните компетентни съдебни органи и прокуратури.Да обжалва решения и присъди неограничено по административен и съдебен ред актове и документи, действия и процедури на държавни или общински органи и власти, физически и юридически лица неограничено, както намери за добре, пред всички по-горни инстанции, до окончателното приключване на делата.
4. Да получава изпълнителни листове и ги привежда в изпълнение като налага възбрани и запори, обявява на публична продан движими и недвижими имоти на длъжниците и да взема участие в публичните продажби, да събира парични суми и ценности, да получава суми от отчуждени имоти , да изготвя нотариални книжа и актове, да получава всякакви документи и ме подписва, където е необходимо.
5. Да се разпорежда с недвижими имоти от мое име и за моя сметка, както намери за добре, при цени и условия, каквито намери за добре. Да представя, получава и подписва всякакви документи и да извършва всякакви други действия от мое име във връзка с продажба на мои недвижими имоти.
6. Да съставя и подписва всякакви декларации от мое име, както намери за добре.
7. Да ме представлява при подписването на всякакви документи.
8. Да преупълномощава адвокати и трети лица с горните права.
9. С настоящето декларирам, че съм български гражданин, с местожителство......, семейно положение......., не дължа данъци, такси, глоби и други държавни взимания, включително суми по изпълнителни дела, нямам непогасени публични държавни и общински вземания и съгласно чл.226, ал.1 и ал.2 от ДПК.
Известна ми е наказателната отговорност за декларирани от мен неверни данни /по чл.313 от НК/.
УПЪЛНОМОЩИТЕЛ:........
Внимание!!!!!
Аз лично много бих помислила на кого да дам такова пълномощно...макар че аз самата съм с 2 от тях!!!!!
Даже нотариусите леко се изцъклят :eek7: , когато ги подписват...

...