Citoyennete Quebecoise ??!!??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

Мнение от Botzo »

IRA,
според мен жена ми е разбрала много добрезащотокогатонапример някой казва че има 2 гражданства означава че е гражданин на поне 2 държави а не на провнцията в дървавата в която е роден.
Т.е. ако ти ми кажеш че си гражданка на Канада и Италия аз ще заключа че наитина е така ив никакъв случай няма дами мине през акъла че имаш в предвид че си резидентка на Quebec и имаш Carta d'Identita от Piamonte.
Та точно това и е казалаче има 2 гражданства Квебекско и Канадско а пък директорката имала три защото имала и Френско.
Е пропуснах да кажа че са им казали че английския трвбва да го забравят защото в Quebec не важал. Хо това вече е основа за друга тема :wink: :beer: 8)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми тогава жена ти да сменя училището ,тая е много заблудена учителка. Никога не съм попадала на такова чудо.
Botzo

Мнение от Botzo »

IRA написа:Ми тогава жена ти да сменя училището....
Ами незнам дали това COFI може да се сменя. То нали е кадето те разпределят по местоживеене :?:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ira, greshish, az sam sreshtal dosta podobni separatistki idioti. Dori dokolkoto znam ima den na kvebekskite grajdani. Ti si prava, che ima jiteli na Quebec- residents, a ne grajdani, zashtoto tova e chast ot Canada, no az sam vijdal pokani za socialni sabiraniya, organizirani ot provincialnoto pravitelstvo na Quebec, na koito pishe vsichki grajdani i grajdanki na Quebec sa dobre doshli, v smisal citoyens et citoyennes, a ne residents. Tova go pravyat narochno, sami si vyarvat, che sa otdelna drjava. :lol: Slava Bogu ne vsichki jiteli na Quebec sa takiva tikvi, no tochno tezi, koito sa, rabotyat v the Government of Quebec ili prepodavat frenski v COFI da kajem, da podgotvyat novite imigranti za sledvashtiya referendum.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми със сигурност греша.Аз не познавам ного quebecari а тези дето ги знам не са националисти та имам извратена представа за нещата.
Ама Canuck ти къде ги срещаш тия национлисти?
Alina

Мнение от Alina »

АЗ само да го издам, Каначето, че не само ги е срещал, ами и като член на една тяхна организация, ги е и посещавал тези ми ти мероприятия. :wink:

Ама нека по-добре той да разкаже за това :lol:

Пак да го издам - той само се прави на лош спрямо Кебек. Среща се с доста кебекари, но обикновени хора, и му прави кеф да си говори с тях. Хората от народа са си много готини и топли. Определено са по-мили от Англофоните.

Виж, Правителствените служители са вече друга работа. Там сме на ВИЕ и на безброй превземки и ледени дистанции. Мнооого по-зле от англофоните.
Alina
Botzo

Мнение от Botzo »

Alina написа:....
Айде издаде го.
Canuck, какви са тия новини :?:
ОКИ ако ще правим гържавата свиркайте. Аз съм с вас 8) :lol:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Alinke, kvi sa tezi informacii ot tebe? :lol:

Vyarno e, che imam priyateli frankofoni i sam chlen na Accueil Parrainage Outaouais, koito me kanyat chat-pat na parita, na koito ima mnogo kvebekski byurokrati, no tova go praveh, s cel uprajnyavane na govorimiya frenski predi interview, no ot men separatist ne stava. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено