Има ли стачкуващи студенти?
Боцко, Шарето реже стипендиите със 103 млн. на година. И на мераклиите да учат не им остава нищо друго освен да искат по-големи заеми, които пък банките с голяма охота ще им отпуснат.Та като завършат, вместо средното за момента-12 300кад(цифрата е взета от вестникарска публикация и може да не е съвсем вярна)ще се наложи да връщат почти двойно по-голяма сума.
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
- Lub0
- Обратна връзка:
Ще има да плачете след следващите избори за Шарето, защото като дойдат на власт табернаците, тогава ще се видите в чудо, питайте хората, дето са били тука по време на предишният рефередум да ви кажат какво е било.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
И 6те става все по-скъпо платена тази професия, Боцо, повярвай mи. С фактора ''застарява6то население'' това е неизбежно... Аmи да mу mислиm ние които сmе спали в Бг (пък и тука) и не сmе се ориентирали правилно професионално. Браво на Джо и Сашо! А да работиш такава професия трябва и сърце и талант... Поправете mе ако греша...Botzo написа:А относно професията мед.сестра ..... по наблюдения не само мой това е една от 5 най скъпопллатени професий в Канада. На кое точно място се намира за Квебек незнам, но наистина е доста платена.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Lubo няmа да пла4еm за този некадърник това е сигурно (след това ''управление'' което направи за 2 години и парите които завле4е) но пък и опастността от референдуm е налице и както и преди писах той ще се осъществи. Дано саmо не съm права за резултатите 4е ще трябва пак да иmигрираmе в... Канада....Lub0 написа:Ще има да плачете след следващите избори за Шарето, защото като дойдат на власт табернаците, тогава ще се видите в чудо, питайте хората, дето са били тука по време на предишният рефередум да ви кажат какво е било.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Absoliutno tochno. Ne viarvah kato mi razpraviaha, no veche se ubedih lichno. Niakakvi svetovno neizvestni tabarnaci mi prerazkazvat angliiskite uchebnici na kebekarski. Nikakva vrazka s realnostta, nikakva praktika. I zashto triabva da se plashta $230 za kurs, za da ti projektirat stranicite ot uchebnika i da ti gi prevejdat na "majchin ezik".bgmontreal написа: Евтиното образование в Квебек е МИТ! Няма престиж (с изключение на МакГил и то някои специалности), няма нищо, а цените са с 30-40% по-евтини и скоро ще литнат нагоре.
Izliza che triabva se plashta dosta poveche, otkolkoto vsashtnost struva obrazovanieto. A tova si e iznudvane. Ako iskat poveche pari triabva i nivoto na obrazovanieto da se povishi saotvetno. A s cialata si naglost Shareto zaiavi che 103-te miliona stiali da otidat za zdraveopazvaneto. Izliza che studentite ste izplashtat po golemi lihvi, za da finansirat papardacite. A sashtite tezi papardaci dosta godini sa plashtali ludi danaci i sega osnovatelno iskat da poluchat neshto sreshtu tiah. Samo che iavno parite im otdavna sa v nechii djobove.
Taka che bravo na studentite che organiziraha takiva protesti. Dano da uspejat. Inache okonchatelno shte se ubedia che vsastnost oshte ne sam emigriral, samo sam se premestil ot edna BG v druga.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
- bgmontreal
- Обратна връзка:
IRA написа:Молим ти се ще вземат от личният джоб на студентите 103 милиона и ще ги дадът за здравеопазване. Безобразие.

стига евтина пропаганда!
че ако вярваш на тези глупости за какво си тук?
в БГ, поне те лъжеша, че си много добре, ама не им вярваше, тук те лъжат, че ще ги пренасочат (не се знае къде - ВИЖ БЮДЖЕТА И ПОСЛЕ ПРАВИ ОФ АГИТ ПУНКТ) и ти лапаш мухите.
103 Милиона се взимат и от моя джоб и от тези на клиентите ми, на семейството, на приятелите ми.
Ще се налеят пак в някоя идиотия от рода на Мирабел Айропорт или друго.
Колкото по-малко остава за преразпределяне, толкова по-добре работят политиците и не остава много баница за лапане!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
За мен ситуацията тук е много позната: народът - свикнал на комунистически благинки, благинките - "безплатно здравеопазване", евтино учение, детски градини и т.н. струват скъпо, ама тук са научени, че са безплатни или евтини. Досега се е плащало някак (данъци, това-онова), но касата вече се поизпразва. Та Шаре се мъчи да вкара в крак нещата, да почнат да си идват на местата: да се знае кое колко струва и т.н., обаче къде от кадърност, къде поради настроението на разглезениа народ, не може да направи кой знае какво, та и не може и втори мандат да вземе...
Та според мен тук все пак има политици, които се мъчат овреме да вземат мерки и провинцията да не осъмне с празна хазна и да няма хич за стипендии, но няма кой да ги остави... Значи вървим към 1990г. в БГ
А как ще изкоментирате предложението на образователния министър от снощи? На мен ми звучи разумно...
Та според мен тук все пак има политици, които се мъчат овреме да вземат мерки и провинцията да не осъмне с празна хазна и да няма хич за стипендии, но няма кой да ги остави... Значи вървим към 1990г. в БГ

А как ще изкоментирате предложението на образователния министър от снощи? На мен ми звучи разумно...
Обичам да преча
част от предложеинето е за "завършилите в разумен срок следването си "
това ми направи странно впечатление като почнах да уча - нали първата седмица всеки си разправя какво е учил и как е стигнал до денталната хигиена и какво ме шокира много - голяма част от групата са хора които не знаят какво искат : учили 1 семестър точни науки, после сменили с друго, после трети семестър ново, после пак ново и се оказва че са студенти от 2 години и още не знаят какво искат и си сменят ли сменят програми и държавата трябва да им плаща
ай сиктер. аз във 6 клас знаех какво искам да стана и го гоних последователно докато го стигна и за 6 години имах диплома, а тез тук френски марди за 5 години ще имат вероятно DEC и после имали да връщат заем ???? е ми да работят бе, аз как работя и семейство гледам и си уча и почти не се класирам за стипендия а само за заем и пак за 5 семестръна ще е около 8000 долара което не е чак такова задлъжняване
от друга страна са прави че не е редно да се режат привилегии защото както е тръгнало днес са стипендиите, утре здравеопазването, после нещо друго и така докато стигнат и до социала, но това сигурно ще е последното защото живеем в държава на мързели - дано не трябва пак да имигрираме в Канада....
това ми направи странно впечатление като почнах да уча - нали първата седмица всеки си разправя какво е учил и как е стигнал до денталната хигиена и какво ме шокира много - голяма част от групата са хора които не знаят какво искат : учили 1 семестър точни науки, после сменили с друго, после трети семестър ново, после пак ново и се оказва че са студенти от 2 години и още не знаят какво искат и си сменят ли сменят програми и държавата трябва да им плаща

от друга страна са прави че не е редно да се режат привилегии защото както е тръгнало днес са стипендиите, утре здравеопазването, после нещо друго и така докато стигнат и до социала, но това сигурно ще е последното защото живеем в държава на мързели - дано не трябва пак да имигрираме в Канада....
- bgmontreal
- Обратна връзка:
Виждам, че всички госпожи в тоя форум имат една и съща идея и бих ги помолил да каментират предложението - как те го разбират и т.н.
Иначе "разглезен народ"
Тоя нещастник шарко погна чуждестранните фирми, като им отряза преференциите и те си вдигнаха чукалата и оставиха цели населени места без един работник - тия хора сега са на шомаж.
Тоя смешник погна учителите и сега сума народ е на шомаж
Тоя некадърник си избира кабинета, така както и в БГ не се избира и общото количество взети изпити на цялото правителство едва ли е равно и на 3то курсник в БГ.
От 2ве години тоя лъжец позволява на Хидро Квебек да си качва цените, поради това че работили на загуба
загуба от над 2милярда печалба
Проблема е че тук няма дилема и другите са още по-зле
Ако така се спестяват пари ясно защо нищо не е спестено
Иначе "разглезен народ"

Тоя нещастник шарко погна чуждестранните фирми, като им отряза преференциите и те си вдигнаха чукалата и оставиха цели населени места без един работник - тия хора сега са на шомаж.
Тоя смешник погна учителите и сега сума народ е на шомаж
Тоя некадърник си избира кабинета, така както и в БГ не се избира и общото количество взети изпити на цялото правителство едва ли е равно и на 3то курсник в БГ.
От 2ве години тоя лъжец позволява на Хидро Квебек да си качва цените, поради това че работили на загуба

Проблема е че тук няма дилема и другите са още по-зле
Ако така се спестяват пари ясно защо нищо не е спестено

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;