защо на теб къде ти е "вкъщи" ?Kpetrov написа:Хе Хе Много ме изкефи как всички, е с малки изключения де, бързат да се приберат ВКЪЩИ когато си дойдат до Бг
След колко време сте се върнали в БГ за първи път?
Re: След колко време сте се върнали в БГ за първи път?
4 месецаholy написа:Привет на всички!
... след колко време сте се върнали в БГ....
И да смееш можеш ли да си го позволиш?sasho71 написа:аз не смея да се върна щото знам че ще ми хареса много и няма да искам да се връщам

И заслужавало ли е да пресича океана,след като всичко най-ценно е там?
Питам се (отговор не искам),какъв трябва да е дохода на едно семейство за да има смисъл във финансово отношение редовното пътуване на 5 човека...Мисля си,че за тези пари,бих направила живота на роднините си там доста по-сносен,ако аз самата съм достатъчно задоволена...Не е въпрос за луксозни коли,а именно за приоритети. Половината от роднините ми са с дългове за парно и едва свързват двата края, а аз ще си правя удоволствието да пътешествам за да ме видят колко съм хубава...Vsichko e vapros na prioriteti.Nie patuvame 5 -ma dushi i nito vednaj ne sme sajalili za nekupenite novi luksozni koli.Prejivianoto si struva opredeleno.

Преди да си позволя този лукс,трябва да съм уредила добре собственото си положение и да съм подпомогнала достатъчно тяхното.
Така разбирам аз приоритетите.
Не разбирам прибиране до България когато мама не прстава да праща колети, да ми платят билетите и да ме хранят докато съм там. Егати и емиграцията викам аз! За какво въобще е нужна такава? Ако целта е била да създаваш проблеми на близки с издръжката ти,то съвсем спокойно и там можеш да я постигнеш.
Нека сега от всички тези, които се изказаха до тук, си признаят колко от тях пътуват за сметка на мама и тате и колко за сметка на кредити, които връщат после цяла година!
He, he tova me razsmia.Joy po-leko s izvodite.I na mama i tate pomagame , ta i na drugite mama i tate.Ta i bolen rodnina otgore na tova.Samo za lekarstva imame po 3000 lv na godina.Koleti ne poluchavame osven neshto drebno za dechicata po praznicite.A mama i tate , pak i drugite mama i tate sa pensioneri ot pone 5 godini i osven s niakoia blaga duma niama kak da pomognat.А smisala na emigraciata edva li e v palnene na bankovata smetka i karaneto na luksoznata kola.Pone ne sa nas.JOY написа:sasho71 написа:Питам се (отговор не искам),какъв трябва да е дохода на едно семейство за да има смисъл във финансово отношение редовното пътуване на 5 човека...Мисля си,че за тези пари,бих направила живота на роднините си там доста по-сносен,ако аз самата съм достатъчно задоволена...Не е въпрос за луксозни коли,а именно за приоритети. Половината от роднините ми са с дългове за парно и едва свързват двата края, а аз ще си правя удоволствието да пътешествам за да ме видят колко съм хубава...Vsichko e vapros na prioriteti.Nie patuvame 5 -ma dushi i nito vednaj ne sme sajalili za nekupenite novi luksozni koli.Prejivianoto si struva opredeleno.![]()
Преди да си позволя този лукс,трябва да съм уредила добре собственото си положение и да съм подпомогнала достатъчно тяхното.
Така разбирам аз приоритетите.Не разбирам прибиране до България когато мама не прстава да праща колети, да ми платят билетите и да ме хранят докато съм там. Егати и емиграцията викам аз! За какво въобще е нужна такава? Ако целта е била да създаваш проблеми на близки с издръжката ти,то съвсем спокойно и там можеш да я постигнеш.
!

Според мен всеки сам си решава за себе си.Точно въпрос на прериотети.Аз лично за момента предпочитам да си видя роднините отколкото да отида на Куба.Ходих си до България за по малко от 2 седмици,но бих стояла около месец ако имах по-голяма отпуска .Точно 2 месеца по късно майка ми ми дойде на гости за 1 месец (и тя не може да се откъсне за повече от работат си),самолетният билет пак аз и го платих и що не жената иска свят да види няма да седи затворена само в България.Тази година пак се натиска да идва ,нещо много и хареса ,пък и не можахме да видим Торонто и Ниагара
.

О, заведи я на Ниагара, моята я водихме май-юни, толкова цветя, градини, красоти, водопада, снимахме, снимахме, много и хареса, това е хубав спомен от Канада. Аз ще си ида септември, за Аполонията, от 3 години не съм се връщала, но работа, бебета ... Като се връщам пак ще взема и майка ми, за зимата, двамата с малкия да се гледат да не лови гриповете от градината ...
Циганите - на Сатурн !
А ще я заведа и още как .Само дето Монреал е по-далечко и затова не ни остана време .Ние се събота и неделя обикаляхме.Мойта работи и затова не може да дойде за по дълго
.Искам и сестрата с двете лапета да покана ам незнам дали ще ги пуснат
Искам и бащата че ще се обиди,а и сестрата в Германия.Абе мойте роднини са егати тълпата 

- Sneji
- Най-любезен форумец
JOY написа:Мисля си,че за тези пари,бих направила живота на роднините си там доста по-сносен,ако аз самата съм достатъчно задоволена...Не е въпрос за луксозни коли,а именно за приоритети. Половината от роднините ми са с дългове за парно и едва свързват двата края, а аз ще си правя удоволствието да пътешествам за да ме видят колко съм хубава...![]()
Ами достатъчно съм задоволена и тук и там бях, защо да не пътувам, когато имам нужда от това, а и не само аз, а и родителите ни, които няма как да дойдат тук. Не възнамерявам да плащам сметките на роднини, а на родителите си ще помагаме, когато има нужда, а не заради самото помагане. Слява Богу - здрави са и работят въпреки, че са пенсионери, имат доста добър стандарт за България.
Така разбирам аз приоритетите.
Поля, аз живея сега, имам потребности сега и ги задоволявам сега, защото после може да искам, ама няма да мога, а няй-вероятно в един момент няма да има заради кого да си ходя.
Не разбирам прибиране до България когато мама не прстава да праща колети, да ми платят билетите и да ме хранят докато съм там.
Пращат ни колети и ще продължават да го правят, защото така се чувстват нужни, с друго от това разстояние няма как да помогнат, макар и да им се иска. И да, миналата година ни платиха билетите за да се приберем, не че ние нямаше да се справим, но след над 8 000$ (осем хиляди) дадени само за лекарства в рамките на 7 месеца и след като за малко щяха да загубят внучка си - да, това беше техния начин да помогнат и го направиха.
Егати и емиграцията викам аз! За какво въобще е нужна такава? Ако целта е била да създаваш проблеми на близки с издръжката ти,то съвсем спокойно и там можеш да я постигнеш.
Ами ние сме от тези, които не сме емигрирали заради пари, за другите не знам.
Нека сега от всички тези, които се изказаха до тук, си признаят колко от тях пътуват за сметка на мама и тате и колко за сметка на кредити, които връщат после цяла година!
Тази година пак ще се приберем живот и здраве, изцяло за наша сметка, без кредити. И се надявам и двете ми баби (едната на 83, а другата на 95г.) да са живи до тогава за да могат да видят поредното си правнуче.