Монети от 0.25с

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

Монети от 0.25с

Мнение от Botzo »

Направи ми впечатление голямото разнообразие на оформлението на едната от страните на монетите от 0.25с. Решх да се пробвам и събрах 12 различни модела.
Знае ли някой колко горе долу разновидности са в обръщение?
fuck

Мнение от fuck »

Изтрито от ssttoo: Избягвайте конфликти със съфорумниците, мерси.
Botzo

Мнение от Botzo »

ilian79,
Супер линкове. Благодаря.
▼

Мнение от ▼ »

Боцка, тука връщат някой път американски монети! Тогава си на далавера ;)
Botzo

Мнение от Botzo »

▼ написа:Боцка, тука връщат някой път американски монети! Тогава си на далавера ;)
На мен ми върнаха веднъж 5 руски рубли. :shock:
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

Това монета ли е или хартийка ?
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Botzo

Мнение от Botzo »

mecan написа:Това монета ли е или хартийка ?
Монета. 1:1 с 0.25с по големина и цвят.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Kvo se qdete s choveka be.....
Kato ne sa zapochnali da vrashtat vmesto pari, lukcheta i kibriti pak e dobre.
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Ами аз съм събрала 23 вида досега - знам че има още ама аз ги нямам :-)
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Знам, че има години, в които всеки месец е излизала монета. Щерката си има колекция от 1999г. - има си място за всяка монетка, като на самия картон е отпечатано и как трябва да изглежда монетката, която да сложиш там. Голям зор видяхме, но вече имаме 11 от 12 възможни, само за месец август ни липсва.
Изображение
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Това канадските монети са много интерено нещо пълни с странни истории и названия и какво ли не. Например наскоро излязлата монета с червеничкото по средата, така и не я окопах. 25 центовите монети бях забелязаъл че има над 5 ама чак толкова че са не знаех. Това монети и марки и банкноти в държава с толкова малко история но с такова голямо разнообразие си е направо рай за колекционера. Двайсет и петте цента кебеката ги наричат "тран су" (те и тея с тия архаични названия от времето на Дюма пиастри=пиас су си е су но както и да е много е интересно дава известен културен нюанс това им поведение) защото не са имали 0.25 монета в близката си фринтифонска история и 0.30 е най близко до названието им (шантаво ама кефи). Англофоните (мисля че и за щатите важат някои названия) казват на центчето самотно = пени 5цента =никел 10 =дайм 25 =куотър 50=имаше некво особено име 1долар=лууни така казват и на канадския си долар като валута жаргонно 2долара=тууни или туони. Като израз "никелс анд даймс" = дребни стинки. Определено местната валута не само разплащателно средство живее си някакъв свой собстен живот за марките им да не говорим.
Botzo

Мнение от Botzo »

fe_ya написа:Ами аз съм събрала 23 вида досега - знам че има още ама аз ги нямам :-)
Леле ужас. И аз с мойте 12 на къде съм тръгнал. А това че всеки месец илиза по една направо ме уби. Снежи каде ги продава тия класиори да си нареда аз мойте?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Ми на щерката класьора и е подарък, иначе не съм виждала никъде. Отзад на класьора пише - Royal Canadian Mint. Може и да продават, нямам представа.
Виж тук, ако ти е интересно:
http://www.mint.ca/microsite/en/index.asp
Изображение
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

За класьор провери в канадските пощи - там продават и разни колекции от сорта юбилейни монети има и оформени като подарък.
Заключено