Айде сега, помъчете се

Сигурна съм, че ако сме чистисърдечни и се абстрахираме от временните си неуспехи, темата може да стане мнооооооого дълга.
Надявам се да не се превърне пак в негативна тема

Мдааа... Проблемът на мегаполисите...
Стига с тия треви бе! Един не съм видяла в автобус с цигара, пък камоли трева... Новините... Като не се занимават с политика, цял месец раздухват някой семеен скандал или изчезнал човек, или автомобилна катастрофа. А, и пожарите: почва им сезона... Цяла зима: пожари и катастрофи по новините...
Всички знаем какво е в БГ: тия престъпленийца се появяват по за 1 ден на последната страница на вестника. То и кой ли им обръща внимание, като си има къде по-интересни нещица като престрелка сред бял ден в центъра на Софиа например.
То щото никъде в цивилизования свят нямат проблеми с тревата и разните банди. Само в Канада е този "ужас".
Как да не е спокойно тук? Едно от първите неща, които ме впечатлиха тук, бяха майките с колички по улиците в 10-11-12 часа вечерта, както и други сами жени, ходещи си абсолютно спокойно. Колко цивилизовани страни могат да се похвалят с това? А тук те даже не се и хвалят, защото това си е нещо нормално.
По всяка тема може да се казват негативни неща, разбира се, но когато се казват само такива, хората остават с впечатление, че тук е ада.
То наистина защо да се казва хубавото? То си е даденост, нали? И бързо се свиква... Кой ли го вижда след няколко месеца тук? Друго си е да се оплачеш, като са ти показали среден пръст.
Ние, които вече сме тук, ги знаем тези неща, но тези, които са все още отвъд океана и събират информация като парчета на пъзел, те как да разберат, че това черното, което се излива тук, е едната, по-малката страна на медала.
Хей, вие в БГ, не се отчайвайте! Има смисъл да дойдете тук! Тук имате надежда! И животът не е само черен. Шарен е! Трудно е с намирането на работа, но успееш ли... а щом залагате всичко и решавате да тръгнете, сигурно ще успеете. Някои по-бързо, други - по-бавно и трудно, но ще се издържи. Ние сме свикнали да издържаме къде по-трудни неща в БГ.