Интервюиращ на сесията "АПРИЛ-МАЙ".

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
LaRue

Мнение от LaRue »

Dani§Ticho написа:Здравейте и от нас. Игнате можеш ли да ме ориентираш в нивото на френски език на жена ти. Аз съмщо съм водещата в нашето семейство и съм писала 10/10 та искам някой да сподели. Аз мога да разбирам говорене по доста различни теми, също така мисля че говоря и обяснявам на френски доста неща. Моля някой да сподели какво мисли че трябва да се знае за това ниво. Къде сте учили френски? Ако знаете нещо повече и за английския - колко въпроса задават горе-долу.
autoévaluation en français et en angalais parlés
За ниво 10/10 гледай - Niveau avancé :idea:
fuck

Мнение от fuck »

LaRue написа:
Dani§Ticho написа:Здравейте и от нас. Игнате можеш ли да ме ориентираш в нивото на френски език на жена ти. Аз съмщо съм водещата в нашето семейство и съм писала 10/10 та искам някой да сподели. Аз мога да разбирам говорене по доста различни теми, също така мисля че говоря и обяснявам на френски доста неща. Моля някой да сподели какво мисли че трябва да се знае за това ниво. Къде сте учили френски? Ако знаете нещо повече и за английския - колко въпроса задават горе-долу.
autoévaluation en français et en angalais parlés
За ниво 10/10 гледай - Niveau avancé :idea:
Ти всичко детско в тях разби :idea: защо им пускаш такива линкове?
Виж, че сега спря интереса към темата :wink:
dgeami

сесия април-май

Мнение от dgeami »

Здравейте на всички.От всичко прочетено до тук ми изглежда много страшно.Като за първо интервю ми стана ясно долу-горе какви въпроси задава но сме притеснени още поваче какво ще ни пита нас за воро интервю .При мс.ЛаРу знаехме какво пита ако някой знае какво може да ни пита и нас да пише.Благодаря на всички и успех.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

miliv написа:zna4i li 4e ako predstavja dokument ot fr centre za 270 4asa njama da se zajazda
interwuirastite sa dobronamereni i ne se zajazdat!
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

В момента работя над конспекта за разпита, който сякаш е много страшен! :lol:
Спокойно, бе хора ! Не хапе! Канада има нужда от нас - каква полза да те скъсат на разпита!?
Радваm се, че все още не се говори за поправителен, вmесто за повторно интервю :wink:
Някой няма ли да публикува прословутите въпроси!?
Mоето интервю mина безобразно леко - за около 20 mинути - та нищо особено не mе е питала жената - дет се казва - изтеглих първи въпрос :wink:
По mое mнение, ако още с влизането иmате саmоуверен вид и кажете Bonjour, ca va bien? почти сте mинали!
Плахият поглед и треперещият гласец ги оставете у доmа - гледайте право в очите и тренирайте непринуден разговор наmесто Кой ноmер гащи носите? - Аууу, до този урок не сmе стигнали...
Ааа, сетих се - в саmото начало иmа ръкостискане - стиснете здраво ръката, която ви се подава (без да причинявате телесни повреди!!!) - тук това е превърнато в цяла наука и не е за подценяване. Иmа и още, но да не ставаm досадна...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Elia написа: Някой няма ли да публикува прословутите въпроси!?
...
Аз имам един дълъг, дълъг списък с въпроси за интервю. Но за съжаление не съм записала линка, за да мога да ви го дам. А въпросите са страшно много, за да ги пусна тук. Но, ако някой му се иска да порови назад, може да ги открие. Мисля, че от този форум съм си ги записала. Иначе, който желае мога да му ги изпратя лично.

Успех на всички! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Хвърлих бърз поглед на линка с въпросите. Mоля, някой, който скоро е бил на интервю да ни каже на какъв процент от посочените въпроси е трябвало да отговори.
по mое мнение тези въпроси са директно извадени от докуmентите, които се изпращат (т.е. преразказ). И дълбоко се съmняваm, че интервюиращият ще седне да си - ви губи вреmето, питайки за неща, които явно знае и е прочел в докуmентите.
Упражнението е добро, но не се осланяйте на това да ви зададат точно един от тези въпроси и в точно този словоред (друга тема е, че е попаднах на доста българизmи т.е. лексиката, която един франкофон би използвал не е баш тая!)
Предлагаm следното упражнение - представете си въпрос от рода на
Разкажете mи за себе си (ей това mе питаха, ако добре поmня)
на френски би звучало Racontez-moi (un peu) de vous.
Още веднъж напоmняm, че съm далеч от идеята да се заяждам - опитваm се да помогна (даже прописах на кирилица!) и да ви накарам да излезете от раmката, която уж съществува! НЯMА СТАНДАРТНИ ВЪПРОСИ И СПИСЪК! Иmа схеmа, по която се процедира и това е причината да иmа сходни въпроси при различни интервюта.
Изображение
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

:thumbsup: Добре казано, Елия!
И поздравления за кирилицата!
Дано не е само за днешния ден!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

подкрепям Елиа 100% за горното и при нас стандартни въпроси нямаше интервюиращата и жена си полавиха 15-20 минути посмяха се -и тва беше-кво си говориха-не знам -щото плямпаха на французки,ама долових ,че е за круизни кораби и заплати :lol: :lol:

най-важното се върти предполагам около темата "Ти за кво искаш да ми се мъкнеш в държавата бе гаден комунистически отпадък?
само проблеми създавате!как ще се оправяте там,бе цигани мръсни-ние сме по-!ние сме най-!,а вие кви сте а,цииигани мръсни-не мога на картата да ви намеря даже?!и подтекст"ама добре че сте вие ,инъче оставам без добре платената си, лека и безмислена работа..." :lol: :lol: :lol:
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

леле,как само си го описал,егаси ,малко смях не ни е иэлишен в тази паника :D :D :D
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Elia, от въпросите има смисъл дотолкова, че човек да знае, че е подготвен по темата и да е по-спокоен.
Както видя, въпросите са доста и покриват всички теми, доближаващи се до документите и до събитията около едно интервю, и е добре човек да има идея какви въпроси може да възникнат... Аз бях на интервю преди почти година и смятам, че тези въпроси ми помогнаха много - не съм им наизустявал отговорите на френски, просто знаех въпросите и знаех какво бих могъл да отговоря... На самото интервю може би 90-95% от разговора ми с интервюиращия се въртяха около тези теми, така че каква по-добра подготовка за човек, който няма физическта възможност да научи френски (няма време!) до такава степен, че да не се притеснява какво ще го питат...
Ами това е моето мнение - познаването на тези въпроси е предимство, което аз съм доволен, че имах... Интервюто не ме изненада с нищо точно заради познаването им...
А и да допълня - много щях да бъда доволен ако имах време да си наизустя отговорите на тези въпроси :-) само че нямах и се оправях доколкото можех със знанията ми по френски... колкото толкова :-)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Polux, то е ясно, че всичко, което успееш да възпроизведеш на приличен френски е добре дошло. В тази връзка легендарните въпроси се явяват прекрасно упражнение - поне няmа да си блъскаш главата -Аmи сега на каква тема да си тренирам френския...
Пък ти къде прочете, че аз, едва ли не отричаm използването на тези въпроси при саmоподготовката. Аз по принцип избягваm да даваm крайни mнения, но както и да е.
Исках просто да подчертая, че наизустяването (което mежду другото е чудесен начин за учене на език) на прословутите въпроси не бива дя се превръща в саmоцел, щото вероятността да те попитат нещото, за което си се прготвил с гръmка фраза, съдържаща кондисионел пасе втора форmа, 3 различни варианта на сюбжонктив, 4 пасивни форmи на глаголи от 3та група и всичко това в сложно съгласуване в mинало вреmе, е като да спечелиш от тотото.
Друг е въпросът, че дори и да mине ноmерът -Аз на френски mога да си кажа саmо иmето, пък получих сертификат- тук не mинава, та всеки пропуснат ден за учене на езика (не на въпросите от конспекта!!!)в България, тук (Канада) би бил равен на седmици, mесеци, години - е това на никой не го пожелаваm!
Изображение
fart

Мнение от fart »

petia4444 написа:леле,как само си го описал,егаси ,малко смях не ни е иэлишен в тази паника :D :D :D
Петя, няма да се плашиш, защото професията учител е супер в Канада :idea:
След интервюто да не забравиш да ме почерпиш :idea:

Успех!!!!!
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

...И така....
като внимателно изчетох всичко до тук. Мога да ви придложа моята философия за нещата....
Просто на 20.04. 05г. ...ще прескоча до София да си поговоря с един приятен господин.....на ...Френски..... :shock:
пък нека Бог да ми е на помощ!!! :D :D :D
Това е най- доброто успокоитерно!!!
Успех на всички!!!
Абе ОБИЧАМ ГО ТОЯ Френски бе!!!! :D
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
Заключено