Имам ли шанс като икономист?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Lilyana

Имам ли шанс като икономист?

Мнение от Lilyana »

Здравейте!
Много бих искала да разбера има ли някой сред вас, който е успял да премине интервюто и да бъде одобрен по Квебекската програма и е с професия икономист, която не е сред привилегированите и търсени в Канада като цяло. След като си направих теста on-line, ми съобщава, че имам шансове и да си подам документи, семейна съм с дете на 1годинка, зная френски и английски, имам 5 год. стаж, но мъжът ми е със средно образование и знае само малко английски :( Много ще се радвам, ако някой може да ме посъветва какво да правя.
Поздрави,
Лили
ivandi

Re: Имам ли шанс като икономист?

Мнение от ivandi »

Lilyana написа:професия икономист, която не е сред привилегированите и търсени в Канада като цяло.
Tova s tarsenite profesii e palen majtap. Ne razbiram zashto imigracionnite se vteliavat tolkova po tozi vapros. Za sega ne vijdam neshto da se tarsi, po skoro ima izlishak. Vij previlegirovani profesii ima dosta, osobeno v nashe selo, no te ne sa za nas - primerno prepose au photocopieur za $17/chas :)

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
Dani§Ticho
Обратна връзка:

Мнение от Dani§Ticho »

Здравей, аз също съм икономист по образование и професия. Знам френски и малко английски. Мъжът ми е със средно образование и сега учи френски - напредва бавно, но славно. Имаме дата за интервю - 18.04. и сме твърдо сме решени да спечелим това интервю. Продължавам да уча френски - сутрин ставам рано преди да отида на работа и се занимавам най-малко един час, вечер "преподавам" на съпруга ми. Много е трудно, но не се отказваме. Ние също имаме едно дете - на 8 г. Така че ако твърдо си решила да напуснеш България, не се колебай - подавайте документи, аз съм сигурна че имате шанс. Честит национален празник.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ne
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
dgeami

икономист

Мнение от dgeami »

Имате голям шанс .Съпругат ми е икономист със 7г.стаж и е водещ аз съм със средно образование имаме две деце но незнаехме добре френския и не ни достигна 1 точка .Върнаха ни за донаучване на езика и сега на 19 април сме на ново интервю . Подавайте документи и учете френския. Успех.
biba

Мнение от biba »

Аз съм завършила Фирмено управление.
Нямам никакви проблеми до сега. Даже нямам стаж по специалността.
В края на процедурата сме.
Успех
Аватар
Bimba

Мнение от Bimba »

Изобщо не му мисли, а подавай документи. Ние и двамата сме икономисти, с езиците как да кажа оправяме се горе долу. Деца все още не. Имаш всички шансове да успееш. Пожелавам ти всичко най-хубаво и успех. :D
Lilyana

Мнение от Lilyana »

Мили приятели,
много Ви благодаря за окуражителните отговори! Вече си разпечатах бланките за попълване и ще премина към превода на дипломи и др. документи. :) Аз съм с френска езикова гиманзия, но определено ще трябва да си опресня познанията по езика. Още веднъж много благодаря за отговорите!
Лили
LaRue

Мнение от LaRue »

Lilyana, за да си сигурна виж и това: http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html важното е да съберете 68 точки.
Образованието на съпруга ти не оказва никакво влияние на резултата :idea: , ако не ви достигат точки наблягайте на езика.

Успех!!!!
Decu

Мнение от Decu »

LaRue,
sega zabeljazah kakuv slunchev geroj si! Sladur!
LaRue

Мнение от LaRue »

Decu написа:LaRue,
sega zabeljazah kakuv slunchev geroj si! Sladur!
Благодаря, много си мила, направо се изчервих :oops: :oops: :oops:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kandidatsvayte, razbira se, che imate chance. Az ako znaesh s kakva profesiya sam vpisan na certificata mi za selekciya. :P Byah im pisal v application-a, che shte stavam istoricheski izsledovatel, no poneje sam rabotil kato asistent v universitet, te me vodeli po dosie kato research assistant i takava i profesiya pishe na moyat CSQ, bez da pishe po kakvo asistent. :lol: Taka che, kakto kazva ivandi, tva e palen maytap s toya spisak na profesii, prosto si kandidatsvay i gleday da saberete tochkite, nay-veche s ezika, kakto pravilno te savetva La Rue. Bonne chance ot men! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Ima6 golemi 6ansove i za procedurata i zanamirane na rabota tuk na mesto.
Edno ot usloviata e da si znae6 rabotata i da moje6 da komunikira6 na engl.
ili frenski.Jena mi si nameri rabota kato s4etovoditel na 6estia mesec, bez
preporyki, bez tuka6ni kursove ili diplomi.S4etovoditel tuk e mnogo tyrsena profesia ,znam 4e ikonomist e drugo, no moje bi i dvete profesii.Ne se 4udi!
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Izvinete ,zabravil sym da aktualiziram profila. :oops:
Mr. Nobody

Мнение от Mr. Nobody »

LaRue написа:Lilyana, за да си сигурна виж и това: http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html важното е да съберете 68 точки.
Образованието на съпруга ти не оказва никакво влияние на резултата :idea: , ако не ви достигат точки наблягайте на езика.

Успех!!!!
Тоест излиза, че трябва сумарно да се изкарат над 50% от максимума точки.
Някой знае ли каква точно е разликата между Уъркър и ЕМП програми?

Н.
Заключено