БАБА МАРТА
БАБА МАРТА
наближава първи март с най-българската традиция-закичването на мартеници.има ли си всеки защото иначе баба марта ще ви изпържи.
а има ли откъде да се купят мартеници или всеки чака да му пратят.
ние си направихме, а вие?
а има ли откъде да се купят мартеници или всеки чака да му пратят.
ние си направихме, а вие?
Съединението прави силата!
- darklady
- Непокорна
И аз си задавах този въпрос, но ти ме изпревари в питането.
Интересно ми е дали носите в Канада мартеници и как гледат на това местните ви колеги и съседи.
Това е една от хубавите ни традиции и трябва да си я запазим, където и по света да сме!
Желая ви много бяло и червено настроение!!!

Интересно ми е дали носите в Канада мартеници и как гледат на това местните ви колеги и съседи.
Това е една от хубавите ни традиции и трябва да си я запазим, където и по света да сме!
Желая ви много бяло и червено настроение!!!

Невъзможното е предизвикателство!
-
А как ги правиш? И аз се опитвам, но не ми стават гривничките особено качествени.Sneji написа:Имам си цяла кутия с мартеници (като решихме да идваме насам си накупих индустриално количество), а и нашите всяка година ми пращат още. Иначе от два дена правя гривнички за всички съученици и приятели на щерката - трябва да ги докарам до 35.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Ами плета ги като плитка. Купих си по-дебела червена и бяла прежда - от червената слагам два пъти по три ... конеца (не знам как иначе да го обясня), а от бялата само три. Завързвам ги в единия край, така че да остане около сантиметър в самия край и почвам плитката. Малко преди да свърша плитката завързвам и в другия край. Получават се доста добре.
Тази година нямам много време, но миналата си играх да правя и Пижо и Пенда в различни варияции, че дори и дървени маниста им слагах (за мостри използвах вече готови матреници).
Тази година нямам много време, но миналата си играх да правя и Пижо и Пенда в различни варияции, че дори и дървени маниста им слагах (за мостри използвах вече готови матреници).

Az sam si prawila w BG, i tuk daje mi izpratiha parwata godina konci, no ne znam kakwo stawa, no tuk niamam wreme, taka 4e si 4akame marteni4kite ot BG da pristignat. Na6ite pra6tat kato za swetowno, ima i za nas, i za priateli, a i az kato Snejito si nadonesoh suma ti ne6to, kogato idwahme ot BG.
Tuk nau4ih, 4e nie, Balgarite, ne sme edinstwenite s takawa tradicia. Rumancite i albancite imat sa6toto, a kazaha, 4e i ungarcite imali, no za tiah ne sam sigurna, za6toto ne sam goworila li4no s ungarec. No samo balgarite tuk se ki4im, drugite mai ne (na rumancite i albankata, koiato poznawam), az im podariawam martenici, a te ne- niamat.
Tuk nau4ih, 4e nie, Balgarite, ne sme edinstwenite s takawa tradicia. Rumancite i albancite imat sa6toto, a kazaha, 4e i ungarcite imali, no za tiah ne sam sigurna, za6toto ne sam goworila li4no s ungarec. No samo balgarite tuk se ki4im, drugite mai ne (na rumancite i albankata, koiato poznawam), az im podariawam martenici, a te ne- niamat.
Обичам да преча
Аз миналата година занесох една голяма мартеница в даскалото на сина ми и веднага юрнаха децата да платат мартеници. Те взеха, че се изкефиха 

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.