Въпрос : Струва ли си емиграцията в моето положение

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Aries

Мнение от Aries »

Изчетох всички отговори. Видях много верни неща, но видях и върховни глупости (особено писанието на BG-DUDE, а бе пич, ти това за училището по телевизията ли го гледа. Щото този случай и аз го знам, ама чак пък да го изкарваш ежедневие...)
От личен опит мога да ти кажа, че ако сега не емигрираш после цял живот ще съжаляваш, но не се знае дали пак ще имаш шанса.
Нашето семейство за първи път се замисли за емиграцията през далечната 90-та година, обаче тогава бяхме студенти със малко дете и ни се видя много страшно (хората, които тогава се престрашиха са на светлинни години пред твоя висок стандарт). Следващото замисляне за емигриране дойде 96-та, когато загубих работата си, а жената, прясно дипломиран икономист в течение на една година не можа да си намери работа по специалността (и досега не може).
Само че тогава пак ни налегнаха тежки размисли. Ами ако не бъдем одобрени, ами ако това, ами ако онова, носталгия, родители, глупости...
Шест години си тровихме нервите с опита да се прави бизнес в БГ. Накрая главите ни увряха и сега чакаме медицински.
Ако има нещо, за което да съжалявам, то това е, че не направихме тази крачка преди 10 или поне 5 години. Сега вече и възрастта си казва думата, но ние не се предаваме.
Решението ще си го вземеш само ти, но ако наистина си кадърен и си решен да се бориш за живота си, тогава емигрирай.
Само един въпрос - имаш ли шанс да останеш на предишната си работа до края на живота (и ако я загубиш, какво ще правиш) отчитайки предстоящите промени и влизането ни в ЕС. Много хора смятат, че това ще донесе само положителни промени в живота им, но аз лично не споделям този оптимизъм. Какво ще направи работодателя ти, когато му се наложи да ти плаща заплата близка до тази на американския пазар (за да можеш да имаш непроменен стандарт). Дали ще остане в БГ или ще си потърси друга бананова държавица, където хората се съгласни да работят за малко пари?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Aries написа:Ами ако не бъдем одобрени, ами ако това, ами ако онова, носталгия, родители, глупости...
ako на това викаш глупости и не ти пука за нищо и за никой, тогава идвай час по-скоро тука- ще се чустваш отлично. :idea: малко са обаче такива хора-пердета. самия факт че драскаме в тоз форум означава че ако не явно, то подсъзнателно ни е мъчно за родината, приятелите, роднините...
а както Колио май беше казал, тук на "обран бостан" сме дошли, може би 1995 година е било доста по-добре...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Тука да допълня Сашо за носталгията. Не изпитваме ли носталгия по детството? Приятелите от детинство са най-истинските, приключения, фунийки, лудории. Аз изпитвам такава носталгия, ама пак ме биеше носталгията и в БГ. Ама пък ми е най-носталгично по Германия.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Aries, ne se izkazvai kato si niamash i gram predstava - 4akai si tam meditsinskite, vari kadeto shte xodish, i posle prikazvai.

4oveka postavi vuprosa kam imigrantite, i prez malkoto vreme koet sum prekaral v tozi forum, edno da ti e stanalo iasno - basma ne tsepia, niaa takoz neshto kato "sugar-coated" pri mene.

Razrovi se iz arxivite na cnn.com i she videsh. Az li4no imam priatelsko semeistvo na koeto dushteriata beshe v edin klas s dve mom4eta koito biaha arestuvani za konspiratsia da o4istiat 2 y4iteli i niakolko suy4enitsi s na bashtite si lovnite pushki...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

...но все пак местната образователна система и ги учи на здравословния навик да пушат трева вместо тютюн-което макар и случайно е много много добре :beer: :beer: :beer:
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

BG-Dude, специално в това отношение Канада и САЩ са много различни, гледай например Боулинг фор Колумбайн на оня дебелия педал Майкъл Мюр.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Za tova ne znam - az se izkazax za USA v predishnite si postove, no sum 100% suglasen 4e ne e taka nikade drugade po sveta osven v USA :(
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

Lub0 написа:BG-Dude, специално в това отношение Канада и САЩ са много различни, гледай например Боулинг фор Колумбайн на оня дебелия педал Майкъл Мюр.
aaaa, Lub0 nedei taka, debel pedal. tozi chovek e velik. chel sym mu knigitte, slushal sym negovi lekcii i sym gledal filma mu za bush, shtoto maximalno me kefi, mnogo verni neshta kazva. na nekoi mesta napravo padah pod stola ot smiah.
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

exquisitus, филмите са му интересни, спор няма, макар и доста леви (като идеология имам в предвид). Обаче мечатата му е да го управляват черните и 100% е педал, защото никаде не се е появявал с мадама, ако не броиме сестра му. А това, че е дебел си му личи от доста далеч.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

Lub0 написа:exquisitus, филмите са му интересни, спор няма, макар и доста леви (като идеология имам в предвид). Обаче мечатата му е да го управляват черните и 100% е педал, защото никаде не се е появявал с мадама, ако не броиме сестра му. А това, че е дебел си му личи от доста далеч.
shte ostavia tova bez komentar, shtoto ne e osnova za seriozna diskusia
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
some

Мнение от some »

Pavline iskash li edno ZA emigraciata da ti spodelia

Moj poznat otiva v Germania i se vrashta s kolica.
Ne shtesh li obache si ia ostavia pred bloka bez da si podsiguri vishki s kartechari po tiah.
Idvat dobri hora i si pribirat kolicata mu.
Obazdat mu se sled vreme i mu kazvat che she moze da si ia zeme sled kato plati 2000 lv.
Otiva toj v "Policiata" i te mu kazvat - "Ti se radvaj che she ti ia varnat za 2000 lv."
Dava si pari kato pop i si zima kolata udarena.

Ade sia pak mi kazi naistina li ti e tolkova visok standarta na zivot v BG.

Imash li si fond - Podkupi, Otkupi i za lekarstva protiv nervi., she ti stigne li zaplatata i za nego, a nervite - she ti stignat li?

:D

uspeh pri vzemaneto na reshenie
Aries

Мнение от Aries »

sasho71 написа:
Aries написа:Ами ако не бъдем одобрени, ами ако това, ами ако онова, носталгия, родители, глупости...
ako на това викаш глупости и не ти пука за нищо и за никой, тогава идвай час по-скоро тука- ще се чустваш отлично. :idea: малко са обаче такива хора-пердета.
Всъщност точно предходно изброените неща не влизат в графата глупости (носталгията и родителите, както и приятелите). Всъщност под глупости визирам предимно страха да не сбъркаш, да не се окаже, че след време ще съжаляваш (както виждам, че правиш ти, но не ми е ясно за какво съжаляваш - дали за голямата си заплата в БАН или за това, че си бил значима фигура...).
Много добре знам какво е това носталгия по родината и как много бързо ти слага розовите очила за всичко що се отнася до нея. Лекарството е много просто - едномесечно посещение на татковината и удостоверяване, че небето не е чак толкова синьо, нито водите - бистри.
Yulia

Мнение от Yulia »

Една мисъл - Имайте впредвид, че голямата лубов и големите постижения вклучват и голям риск./Много се дразня, клавиатурата ми няма буквата - yu/
Имигрираш ли, ще преживееш големи сътресения в началото, особено след като си постигнал един по-добър стандарт в България, ще ти бъде адски трудно да приемеш всичко наново и от нулата.... но с времето се свиква и ще започнеш да приемаш реалността. Тук живота е хубав и спокоен. Има шансове за развитие и реализация, доста по-добри от България. Всичко зависи от това с каква цел ще дойдеш и доколко ще успееш да я постигнеш Всичко е риск, но ако си мотивиран и успееш да постигнеш целите си ще бъдеш доволен и може би няма никога да съжаляваш, че си предприел тази крачка да имигрираш. Всичко зависи от теб самия, какво искаш и какво си готов да загубиш в замяна. И още една мисъл - Съдете за Вашия успех по това, от което трябва да се откажете при постигането му.
Иначе тая заплата дето получаваш в Бг, тук ще я взимаш без проблем и на нискоквалифицирана работа, жена ти също, ако сте работливи и готови да работите каквото и да е ще получавате доста повече отколкото в момента в България, но ще загубите много други неща... а пък ако си намерите работа като специалисти..просто е приказка погледнато от финансовата страна на въпроса.
Успех!
bateto

Мнение от bateto »

Казваш ,че доходът ти е приличен и парите ти стигат,казваш ,че жена ти преподава някой друг час в седмицата и взема 200лв.Нямаш собственно жилище.Каква натура си -романтик,авантюрист,идеалист или просто поставяш материалното благополучие над всичко ,за да успееш материално си готов да направиш компромиси със себе си и семеството си,без значение каква е цената.
Това се отнася и за двама ви,жена ти също трябва да е наясно ,че ще трябва да прави много компромиси,професията и тук не е от най продаваемите,може да и се наложи да чисти еврейски къщи ,офиси или хотели,да работи в манифактура на поточна линия,продавачка когато научи добре езика.Това да не ви плаши,млади сте кадърни сте и ще се оправите,след учене на езици ,придобиване на образование ще намерите и своята ниша да сте част от обществото ,а не утайката ,но това ще ви коства време,настройте се мин. за едно 5,6г.
Преценете сами за себе си дали можете да издържите,няма да дойдете от съвсем лоша позиция/от България/ и преценете тия няколко години които трябва да дадете ту как бихте могли и какво бихте направили да ги използвате за да направите нещо по вече за себе си в България.
А бъдещето на децата ви зависи от това какво възпитание ще им дядете Вие ,и тук и в Бг. няма гаранция .Може би тук 'след 15г. ще имате по голяма финансова възможност да им помогнете материално,ако до тогава не сте се променили.
Заключено