Zdravna kasa i NOI - dalgove
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Бате да ще се откажа като едното нощо от тоева скапано гражданство неискам и да го чувам повече. В тая държава дето номера ви каза какво е повече не искам и да стъпвам.
Я кажи като дължите здравни за години на зад "държавата" не дължи ли детски надбавки на всички вас който имате деца. Както те може да идват в Бг да се разболяват и да ползват безплатното здравеопазване не трябва ли да имат и за закуски!!!
СМЕШНА стана тая "държава" не разбрахте ли и Номера ви го казва
Я кажи като дължите здравни за години на зад "държавата" не дължи ли детски надбавки на всички вас който имате деца. Както те може да идват в Бг да се разболяват и да ползват безплатното здравеопазване не трябва ли да имат и за закуски!!!
СМЕШНА стана тая "държава" не разбрахте ли и Номера ви го казва
Ами то ако ставаше нещо в тая държава щяхме ли да си събираме куфарите и с бърза стъпка да напускаме. Ние лично със съпруга ми от 10 години все драпаме за навън и ето, че заветният момент наближава. Няма да ми стъпи крака тук повече и с удоволствие ще се откажа от БГ-гражданство, а детски не съм взимала изобщо откакто ми свърши майчинството и прекараха тоя мръсен закон. Не че съм опряла до 18-то лева и че с тях не мога и детската градина да платя, ама що трябва да се подиграват с нас. И тия здр.осигуровки да си ги заврат в г...
- Sneji
- Най-любезен форумец
Разбирам начина ви на мислене (макар и да не го споделям), но искам да ви питам нещо - вие имате ли живи родители в България? Преди година присъствах на разговор между майка и син - той така оплю България и всичко българско, целият си предишен живот и накрая афектиран заяви, че който иска да го види, да дойде в Канада (нещо не съвсем възможно особено за братята му и баща му). Майка му едвам се сдържаше да не се разплаче...
В България има мноооого трески за дялане (то къде ли ги няма), но там са близките ни, родителите ни и най-малкото заради тях се надявам живота да стане по-поносим. Човека е странно същество - много бързо забравя хубавите работи, когато е ядосан и гледа да си го излее на някой или нещо. Тук живота също си има своите положителни и отрицателни страни, просто ги приемаш и двете и се опитваш да се нагодиш към заобикалящата те среда... същото е и в България.
В България има мноооого трески за дялане (то къде ли ги няма), но там са близките ни, родителите ни и най-малкото заради тях се надявам живота да стане по-поносим. Човека е странно същество - много бързо забравя хубавите работи, когато е ядосан и гледа да си го излее на някой или нещо. Тук живота също си има своите положителни и отрицателни страни, просто ги приемаш и двете и се опитваш да се нагодиш към заобикалящата те среда... същото е и в България.

Ети, като дойдеш тук ще започнеш да мислиш по друг начин. България ще си ти остане родината -- искаш или не искаш до края на живота си. Трябва ти просто другата гледна точка 
А по темата за здравните гледах и аз че трябва да им платя към 300 лева просто така. Предпочитам ако имам опасения друг път, да си купя здравна застраховка от Крос блю или някои други като отивам в България.

А по темата за здравните гледах и аз че трябва да им платя към 300 лева просто така. Предпочитам ако имам опасения друг път, да си купя здравна застраховка от Крос блю или някои други като отивам в България.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Sneji все пак във България може да се влезе даже и да нямам гражданство, не че ще си правя усилията и ще хвърлям средства за да се откажа от него, но така е думата. Повярвай много малко ми трябва за да го направя някой ден. Но нали се сещаш, че тогава този ден няма да ми пука.
А родителите... какво да се прави. Точно за това плюем по държавата защото ни кара насилствено да се изнасяме.
Що не плати държавата детски със задна дата на тези които са в чужбина, а за тези осигуровки само се е хванала???
А родителите... какво да се прави. Точно за това плюем по държавата защото ни кара насилствено да се изнасяме.
Що не плати държавата детски със задна дата на тези които са в чужбина, а за тези осигуровки само се е хванала???
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
вероятността да стане това е много по-малка,отколкото да отида в Австралия,и там да ми се пукне апандесита,това означава ли,че трябва да плащам осигуровки и на Австралия?И защо ще ме мислят мен,аз ще си платя,както ще направи мой родител,ако дойде тук,и му се случи такова нещо.Еба ти тъпотоsasho71 написа:e що? да приемем варианта че си отиваш до БГ, заболява те апандисита и се налага операция- тогава какво? ако не си плащал вноските ще ти излезе през носа болничния престой
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
ами точно затова съм бесен,защото там са ми родителите,и аз им давам пари,за да си плащат прегледи и лекарства,ако знаеш,в Бг няма нищо бзплатно.Sneji написа:В България има мноооого трески за дялане (то къде ли ги няма), но там са близките ни, родителите ни и най-малкото заради тях се надявам живота да стане по-поносим. Човека е странно същество - много бързо забравя хубавите работи, когато е ядосан и гледа да си го излее на някой или нещо. Тук живота също си има своите положителни и отрицателни страни, просто ги приемаш и двете и се опитваш да се нагодиш към заобикалящата те среда... същото е и в България.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Много си прав,ама само да те светна,че аз вече съм питал - за отказването от Бг-ско граждансто също се киха,мисля че е най-малко 1000 кинта,ако не и повече.Хайде честитоKpetrov написа:Бате да ще се откажа като едното нощо от тоева скапано гражданство неискам и да го чувам повече. В тая държава дето номера ви каза какво е повече не искам и да стъпвам.

Добре дошъл в кюпа!nobleman написа:Аз дори и детски вече от две години не получавам, защото съм имал фирма и се предполага, че съм богат - това бяха новите поправки, които депутатите гласуваха и на практика лишиха дори и от тези 18лв. близо 50 000 деца.ety написа: Не че съм опряла до 18-то лева и че с тях не мога и детската градина да платя,
Аз все си мисля да им бях пращала тия 18 лева на депутатите...да посъберат хората някой лев...да си купят някой пищов и...да земат да се гръмнат...
- Sneji
- Най-любезен форумец
Ми няма да ги плати държавата, защото по закон тези пари се взимат само от родители със среден доход 150 лв. на човек на месец (такъв спомен имам, но може и да греша). Предполага се, че тези дето сме в чужбина изкарваме по повече на месец и за това не ни се полагат детски.Kpetrov написа: Що не плати държавата детски със задна дата на тези които са в чужбина, а за тези осигуровки само се е хванала???
Колкото до здравните осигуровки, аз не съм плащала от 3 години такива (от както съм тук) и за мен си остава загатка как така продължавам да имам "непрекъснати здравноосигурителни права".

- darklady
- Непокорна
Браво, mechka! И аз, и аз.... А това е най-лошия вариант за побесняване. Щото безсилието е необратимо!goliama mechka написа: не знам за вас,ама аз съм бесен,най-вече от безсилие
А за детските добавки да кажа и аз - взимам ги, обаче ............... само когато една лелка благоволи да е в настроение и даде удостоверение за доход на съпруга ми. Иначе си чакам, после дава не този период, който на мен ми трябва, ама "трябвало" да съм доволна и на 8-9 пъти взимане на добавките за една година.
Невъзможното е предизвикателство!
- drifter
- Обратна връзка:
И аз взимам детски. Точно така е: едната лелка за доходите, другата лелка за доходите, от едното училище бележка, от другото училище бележка. После лелката дето приема документите се държи все едно съм престъпник и искам да я измамя. И тамън забравиш цялата дандания, след 6 месеца пак всичко отново
Струва ми се че системата е такава за да се откажат повече хора 

All we have to decide is what to do with the time that is given us.